Jump to content

Izrada filtera vazduha

• This topic is locked This topic is locked
3 replies to this topic

#1 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 23 January 2017 - 19:10

Na onom bivsem poslovnom Maticu sto je sasd dobio veliki gusani cilindar i ceka toplije vreme da se dovede do kraja , zavrsio TNT 19 mm ...posto zbog hladnoce ne mogu nista veliko raditi , ajde bar ono sto mogu , sto kraqtko traje ...za taj karb nemam nikakav filter , ne znam sta bi stavio na njega ...u planu je gljiva koju za sada nemam , pa dok ne stigne , da se malo igram ...to cak ne znaci ni da cu koristiti ovaj filter, al` ajde da ga bar napravim , pa neka i stoji ...

Ajde da vidim sta imam ...okrecem se oko sebe , materijala u svojoj okolini uvek nekakvog ima ...na difuzor usisa sa zadnje strane na strugu je napravljena prirubnica od teflonske plastike i ona se zavrce u navoj ...e sad , kako napraviti filter ? Hmmmmm, od svega nadjenog oko mene po precniku najvise mi je odgovarala prazna kartusa od silikona , pa sam odsekao koliko mi je trebalo ...

Posted Image
photo hosting

Na sundjeru hemijskom opcrtao krug , isekao nozem , obradio na kamenu da bude idealno okruglo , moglo se ...
Posted Image
post a picture

upasovao sundjer na tesno , a prethodno ulepio taj deo kartuse epoksidom u onaj teflonski deo koji se zavrce u karb ...

Posted Image
upload img

Posted Image
image hosting no sign up
Posted Image
pic host

Zavrnuto na karbu ...

Posted Image
online photo storage

Zavrseno ...

To je sad neka vrsta skoro skroz otvorenog filtera , sundjerastog , radio bi posao sigurno dobro ...ostaje da se proba , pa makar se posle i ne koristio kad stigne gljiva ...sve je bilo uradjeno za nepunih sat vremena ...

#2 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 31 January 2017 - 12:08

Bravo Mišo, od tebe se uvek i očekuje ovakva snalažljivost...bitno da radi poso, estetiko zaobiđi me!! I to je ok, podržavam svaki vid snalaženja i improvizacije dok radi poso!
svaka čast...

A ovi što zalepe nalepnicu Akrapovič ili KN će da se guše u tvojim izduvnim gasovima :)

#3 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 31 January 2017 - 12:49

mala je površina, brzo će zaprljati, promenuće se odnos goriva i vazduha.,.. ali odlična snalažljivost, da ne bude da ja sad nešto kudim....

#4 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 01 February 2017 - 00:27

View PostMario, on 31 January 2017 - 12:49, said:

mala je površina, brzo će zaprljati, promenuće se odnos goriva i vazduha.,.. ali odlična snalažljivost, da ne bude da ja sad nešto kudim....

Tu je Mario u pravu...ja sam onomad vozio karting airbox, taj ima ovakva 2 sunđera na celu površinu usisa...i otprilike morao sam da ih perem 1x nedeljno jer se tačno oseti da su prljavi...Doduše cepao sam Peugeota svakodnevno!

Attached File  boite_air_monte_tnt_mesure_petit_volume.JPG   88.04K   29 downloads

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users