Jump to content

Alat za farbanje, cake itd

33 replies to this topic

#1 Mare1212

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 138 posts
  • MestoNis
  • VozimTomos Automatik A3M

Posted 26 January 2017 - 22:57

Pozdrav svima :) Zeleo bih da nesto za sebe ponekad zafarbam a da to izgleda korektno ako bog da sada cu s drugom da sredjujem plastike skutera pa ako mozete da mi preporucite neki pistolj. Imam kompresor od 24-25 litra ne secam se koliko, marke Einhell. Mnogi mi kazu da se za ovaj mali kompresor preporucuje pistolj sa malom diznom da ne bi pljuvao farbu, posto nisam to nikada radio pitam vas za neke savete pri farbanju. Hvala unapred :)

#2 steeef

2t bb & 4t i.e.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 2,198 posts
  • Mestokc

Posted 26 January 2017 - 23:33

najbolji savjet ti je da nosis lakirat nekome ko to radi..
za korektne rezultate treba i korektna svota para za kupit opremu..

#3 Mare1212

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 138 posts
  • MestoNis

Posted 27 January 2017 - 00:06

Ne slazem se sa tobom ne trazim ja nesto ono perfekcija ali da bude korektno ofarbano. Treba dosta volje truda i vezbe ali moze se uspeti nije sve oprema oprema oprema mora covek da ima i neko znanje dzaba mu sve to ako ne zna.

#4 steeef

2t bb & 4t i.e.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 2,198 posts
  • Mestokc

Posted 27 January 2017 - 09:38

ni nemoras se slozit,al posto nisi nikad drzal spricu u ruci a kamoli nest pofarbal,onda i nemas kaj govorit o znanju.
godinama krpam plastike i pripremam za lakiranje,spricam primer i sprickit ali ih lakiral sam nebudem nikad..
prva stvar jer imam kompresor 24l ko i ti i taj se priie isprazni nego kaj nafila i ne drzi pritisak cijelo vrijeme na istom..drugo kaj imam neku jeftinu spricu koja se neda najbolje ustelat..a trece i najbitnije je to da nemam prostor za farbanje..a farbanje vani il u garazi slicno je na kraju k***c kad se prasina il musice nalove na frisku farbu..i onda dzaba novci,farba i sve vreme potroseno skupa sa zivcima..

da,oprema je bitna i dzaba znanje znanje i znanje ako se to znanje nema s cim iskoristiti..

#5 francuz69

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 443 posts
  • MestoBeograd
  • VozimKymco Downtown 300

Posted 27 January 2017 - 10:06

U pravu je Steef. Taj mali kompresor je za neko hobi farbanje. Pod hobi farbanje mislim na male povrsine za cije farbanje treba par sekundi za jedan prelaz. Zasto? Prvo zato sto taj mali kompresor kao sto rece Steef, ne moze da drzi konstantan pritisak i brzo se isprazni. Ja sam sa istim farbao prosli skuter i znam kakve sam muke imao. Za 10-15 sekundi izbaci pritisak i onda krene u dopunu boce a vec tada je pritisak na pistolju toliko mali da je neupotrebljiv. Da ne pricam o samom pistolju koji dolazi uz taj Einhel koji je uzas zivi. Ne mozes da ga ustelujes nikako. Ili duvka bez pritiska ili pljuje na sve strane.
Farbanje u garazi jeste moguce ali samo ako ti je ta garaza visak prostora pa mozes da je sredis za farbanje. Ako u toj garazi imas stvari ili ne daj boze auto, neadekvatnu ventilaciju i gomilu prasine, onda zaboravi na dobar krajnji rezultat.

#6 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 27 January 2017 - 10:08

i na kraju šta smo rekli po pitanju vlage koja se kondenzuje, one vodene zamke ja viđam u svim boljim farbarskim radionicama, dok mi ovamo direktno pakujemo pištolj na crevo i vozi ?

#7 Depe

Find Sexy Womans from your town for night

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,239 posts
  • MestoNew York
  • VozimAprilia sr 50 2006.

Posted 27 January 2017 - 11:16

Kad se nema dovoljno finansijskih sredstava a ima se dosta vremena i z\ivaca, tada moze da se odradi i sa tim hobi alatom sasvim zadovoljavajuce.

Kompresor od 25l mozes podesiti sa regulatorom pritiska, koji uglavnom svi imaju, da na izlazu ima maksimum 4bara to ti je sasvim dovoljno za crevo duzine 5m, a onda se taj pritisak jos dodatno smanjije na samom pistolju kome je za rad dovoljno 2bara.

Izvezbaj malo farbanje, pa onda udri po delovima motora.

Ako i napravis neke greske nabaci dovoljnu kolicinu boje na delove koje farbas tako da ih kad se osuse mozes ispolirati i ispraviti greske.

#8 Depe

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,239 posts
  • MestoNew York

Posted 27 January 2017 - 11:23

Da kazem svi ovi vrhunski majstori za farbanje koje sada znam nisu ispocetka imali i velike kompresore i susace vazduha iz kompresora i komore za farbanje i vodenu zavesu i sta sve jos , nego su poceli kao dodatni posao kod kuce pa polako dosli do svega sto imaju.

#9 steeef

2t bb & 4t i.e.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 2,198 posts
  • Mestokc

Posted 27 January 2017 - 11:27

nisam ja rekel da je nemoguce,ali u konacnici je neisplativo..kad potrosil 1l farbe na plastike za koje lakireru treba 3-4dcl onda si vec u gubitku,plus vrijeme itd a o krajnjem rezultatu da ne pricam..
uz to je i ta vlaga koju mario smoninje takodjer otegotna okolnost..
govorim to sve iz iskustva,sprickit ako ti pljucne ta jeftina sprica mores korigirat posto se ionak smirgla nakon soricanja,a sa farbom nije tak jednostavno..
a imam frenda koi je isto tak svojeglav pa je farbal sam plastike u garazi,ocistil je on sve to i poljeval vodom itd da se ne prasi ali dzabe,nakon spricanja spusti se magla koja se rasprsi kod spricanja i sa sitnom prasinom spusti na plastike,pa se dobije na kraju los rezultat..
da ne pricam kak na debelo ispadne to farbanje,pa savines mako plastiku i farba pukne..
na kraju ga je materijal sa popravcima ispal kolko mene lakiranje u termo komori kod profi lakirera..samo kaj sam ja ko gospodin odnesel plastike i pokupil kad su bike gotove,a on se jebo tjedan dana sa spricanjima,popravcima itd..a o krajnjem rezultatu da ne pricam

#10 Mare1212

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 138 posts
  • MestoNis

Posted 27 January 2017 - 18:55

Pa koji je onda najmanji kompresor s kojim mogu da zavrsim farbanje neke plastike. Koliko sam izvukao pouku iz vasih poruka najbolje je da sam pripremim plastiku za farbanje (osmirglam, plastik prajmer, spricgit) i da je u potpunosti pripremim a da nekom ko ima malo bolju opremu prepustim farbanje

#11 Depe

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,239 posts
  • MestoNew York

Posted 27 January 2017 - 18:59

Tacno tako to ti je najbolje resenje a i majstori najvise naplacuju pripremu samo farbanje na kraju im je odmor

Послато са SM-J500F уз помоћ Тапатока

#12 Mare1212

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 138 posts
  • MestoNis

Posted 27 January 2017 - 19:02

Onda mi je to najbolje resenje da se ja ne brinem kako ce da ispadne ako ja farbam. Sve cu to pripremiti i onda farbar neka osprica i zadovoljan sam :) Hvala na pomoci svima :)

#13 nenadlaza61

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 199 posts
  • MestoTrešnja-BG
  • Vozimliberty

Posted 27 January 2017 - 21:28

Mare pokusaj da farbas al neki manje vazni komad ili prvo vezbaj farba se do 4 bara.Imas u vobi hausu solidne pistolje cak ih i moji majstori koriste a mozes i kupiti od belorusa na buvljaku u bg ili ns subota bg a nedelja ns.Ifarba se nanosi vidosi pokretima levo desno i pistolj vuces od periferije materijala pa ka sebi .Nadji neki komad pa vezbaj.Ti neces farbati ferarija ili rr tako da sitne greskice koje se jave se popravljaju vezbom.

#14 Mare1212

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 138 posts
  • MestoNis

Posted 27 January 2017 - 22:27

Iz Nisa sam tako da mi je daleko i bg i ns. Svakako cu da kupim pistolj nacicu mu ja neku svrhu mogu njim da nanosim prajmere spricgitove i ostalo a farbu mogu da vezbam pa ako mi se bude svidelo farbacu. Jedan moj drug je farbao neke sitne delove poput poluga za kocnice retrovizore i masku volana pistoljem koji umesto dizne ima samo sraf obican i nenormalno lepo nanosi na tim manjim povrsinama, ne znam kako bi izgledalo na vecim. Svejedno hvala na savetima, naoruzacu se voljom i strpljenjem pozajmicu od druga pistolj dok probam i farbacu nesto manje pa vam stavljam da ocenite ;) :)

#15 Mare1212

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 138 posts
  • MestoNis

Posted 27 January 2017 - 22:39

Samo jedno me interesuje sad jel sve komponente kojima prekrivam povrsinu koju farbam moraju da budu istog proizvodjaca i na kojoj bazi trebaju da budu, ako moze neka specifikacija

#16 nenadlaza61

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 199 posts
  • MestoTrešnja-BG
  • Vozimliberty

Posted 27 January 2017 - 23:57

Nemora da bude isti proizvodjac samo bi bilo pozeljno da boja i lak budu ista firma.Dao bi ti jedan predlog da farba bude sjajna a lak mat meni se ta kombinacija svidja.Samo napred ako si u privatnoj kuci vezbaj na supama garazi .....

#17 Mare1212

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 138 posts
  • MestoNis

Posted 28 January 2017 - 00:12

Hahahah kako si znao taman me juri deda da mu ofarbam vrata za garazu taman tu imam prostora za vezbu ihaha. Koje farbe preporucujes ti ja imam neke nitro ne znam kako ce sa njima da ispadne ako mozes napisi mi neke marke znam kako farbu da napravim akrilnu objasnio mi je jedan covek i krecem u akciju

#18 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 28 January 2017 - 08:23

View Postnenadlaza61, on 27 January 2017 - 23:57, said:

Nemora da bude isti proizvodjac samo bi bilo pozeljno da boja i lak budu ista firma....

Lazo kako si ovo mislio ?

#19 nenadlaza61

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 199 posts
  • MestoTrešnja-BG
  • Vozimliberty

Posted 28 January 2017 - 08:39

Mario to je napisano da ne ponavljam istu rec znacenje je isto(izvini ja nisam zavrsio sorbonu jedva se provuko i u ovoj sto zavrsi)Marea meni se naj bolje pokazlo dupli color obrati samo paznju kad razredjujes boju i udri (nadji sve sto moz se farba pa vezbaj)nemoj samo vezbati na drvetu uzmi metal.

Edited by nenadlaza61, 28 January 2017 - 08:47.

#20 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 28 January 2017 - 09:57

@Laza -- ja uopšte nisam razumeo šta si hteo da kažeš prvo nemora pa posle mora ??

mislio si da špricgit i ostale komponete razređivač nemora da budu od iste firme, ... već samo boja i lak ?

7 user(s) are reading this topic

0 members, 7 guests, 0 anonymous users