Jump to content

Aprilia SR50r

261 replies to this topic

#201 Johnny

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 327 posts
  • MestoLazarevac
  • VozimAprilia SR50r

Posted 12 June 2018 - 07:15

E super,jesam naravno. Nemam mali kljuc,a ovaj moj krece od 20nm.

Juce se radilo lepo,posla koliko volis.
Sekundar je biksnovan i obradjen na meru,jako tvrd materijal oko 0.1mm je skidano po prolazu.

Lezajeve u prenosu sam nabijao na presi,plasio sam se udaranja po iglicastom lezaju i stvarno nisam zeleo da rizikujem da ih vadim ponovo.

Podloske vracene gde su bile,prenos zadihtovan i spakovan.

Uzeh ovu k2 diht masu da probam,nisam je koristio do sada. Kod Victor Reinza me nervira skidanje diht mase kada se radi nesto ponovo.

Attached Files

#202 Johnny

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 327 posts
  • MestoLazarevac
  • VozimAprilia SR50r

Posted 12 June 2018 - 07:27

Zamenjena pumpa za vodu,lezajevi i semeninzi radilice nisu dirani jer su vec novi. Nije mi jasno zasto ne zamenise i pumpu jer su blokovi skoro otvarani,al' ajde.

Blokovi sklopljeni i vracena termo grupa. C ~0.6mm. Premerih i cilindar i klip,al ne upisah mere. Sve u svemu,korektno je stanje osim jednog risa na cilindru koji ide od izduva ka gore,incident koji nije bio sa ovim klipom.
Na slici je komparacija sa starim klipom od dr evo.

Attached Files

#203 Johnny

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 327 posts
  • MestoLazarevac
  • VozimAprilia SR50r

Posted 12 June 2018 - 07:39

Idemo dalje,na red je dosla SR da udje u radionicu.

Cerupanje do gole koze,poskidani oklopi,masina i instalacija.
Posto je moj nosac vec preradjen,necu imati puno prepravki da bi masina legla na ram,skoro kao plug&play.

Raspon na felnama je isti,kao i et,ali celjusti od zadnje kocnice udaraju o krakove moje felne jer su drugacijeg oblika.
Postoje dve opcije ostaje felna sa runner-a ili moja felna i manji disk sto mi je bio na starom agregaru. Za ovo sam duzan slike.

U odnosu na runner-a,sr je jako kompleksiji skuter za rad. Posle rasturanja dva skutera,stanje u garazi je apokalipticno.

Attached Files

Edited by Johnny, 12 June 2018 - 07:40.

#204 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 12 June 2018 - 09:14

Nazalost, 13cola na Srki ili Nrgu ne pasu po uglu krakova na veci disk od 190mm, odnosno celjusti kace o krake. Naravno da bi bilo zdravije voziti veci disk, taj od runnera je 240mm i originalni tocak od 12cola staje samo iz razloga sto su krakovi tako extremni.

Mozes da kombinujes sa nosacem diska (glavcinama) zato sto su nutovi tocka na starom tipu BB isti kao i na 50ki... ako se odlucis za veci disk, a ne svidja ti se ova felna, imas opciju i postavljanja felne sa bilo kog BB 2t agregata sa felnom od 5 rupa (dragster ima fenomenalno lepe felne - tipa lamborghini), kao i bilo kog 4t 125-300ccm³ (recimo vespa gt-gts ili nexus)...

#205 Johnny

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 327 posts
  • MestoLazarevac
  • VozimAprilia SR50r

Posted 12 June 2018 - 10:50

Ja bih sada i jare i pare. Zadnji tocak od runner-a sp je 13'. Videcemo,za sada ce 99% ici felna od runner-a,pa cemo mozda nesto kasnije kombinovati.

Za sada je cilj osposobiti da sve radi kao iz fabrike,a kada se preleze sve decije bolesti ovakvih projekata onda mogu da dodju na red pojedine modifikacije.

Koliko je zahtevan ovaj agregat sto se tice hladjenja,mislio sam da ostavim moj hladnjak i ako uspem da ugavim ventilator od runner-a ?

Kako bi se ponasao sa mojim LV RR auspuhom ?

#206 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 12 June 2018 - 11:02

Da, pisao sam 12 a 13ica je... dakle imas mogucnosti 12, 13 i 14coli felne zavisno do modela skutera, sve felne sa 5 rupa imaju isti raspon...

Zahtevniji je naravno, sad kako ce se pokazati moras sam videti, svi koji su to vec radili prebacivali su i hladnjak ili dodavali jos jedan.

Male rezone od 50ke nisu predvidjene za te velike kubikaze po zapremini i duzini, palice, radice ali nece ici kako treba.

U principu svi ti BB stok cilindri su traktori, ne vrte visoko i odlicno rade sa stok BB auspusima. Imas detaljnje studije i opise u odeljku "analize cilindara".

#207 Johnny

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 327 posts
  • MestoLazarevac
  • VozimAprilia SR50r

Posted 12 June 2018 - 22:46

Pa da,najvise bih voleo kada bih stavio hladnjak od runner-a sa ventilatorom,ali prostor je skucen..

Nesto vec znam od toga,ali i procitao sam skoro sve. Samo mi nije bilo najjasnije zasto nece raditi kako treba.

Iiii zvezda je rodjena,palo je vencanje masine i rama :) Na ovom nosacu imam dva silen bloka + standardni mali sileni koji su u bloku. Sad ostaje da vidimo kako ce se ponasati..

Krenuo sam i sa razvlacenjem instalacije,da vidimo kako stojimo. Ne bi trebalo da bude komplikacija,ali jedno je sigurno-uzece dosta vremena.
Nigde ne videh dzek za sirenu,tj.nije ni bila na donoru..

Attached Files

#208 Damjan66

Passion

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,406 posts
  • MestoSkopje
  • VozimBaotian Falcon 50R

Posted 12 June 2018 - 22:50

Zar ne bih mogao da ubacis hladnjak iza prednjeg tocka?

#209 Johnny

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 327 posts
  • MestoLazarevac
  • VozimAprilia SR50r

Posted 12 June 2018 - 23:43

Ne,nema mesta.
Krmaca od hladnjaka 330mm×155mm + ventilator.
Mozda ipak uspem da ga upakujem napred na mesto starog.

Edited by Johnny, 12 June 2018 - 23:44.

#210 rade007

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,456 posts

Posted 13 June 2018 - 00:05

Ne stane ti u masku...
Probaj jos jedan piaggio 50 ubaciti u ralicu,on bi trebao stati.

Kolega iz HR vozi orginal kiler na istoj masini u kombinaciji sa vantilatorom.

Pa ti imas serijski pia 50 nosac,znaci bit ce vibrator i pigat ce se jako po zavojima.

Kod nas je najcesca kemija od sr150 paljenje,blokada da nejde preko 45km/h(za prolaz na tehnickom),regler,bobina i cdi sa sr-a i ostalo se sve spaja na orginal instalaciju.To bivsi clan ovog foruma dajteh rijesi za cas posla.

Ovdje imas komplet projekt,pa da dobijes neke smjernice:

http://forum.mojskut...html#msg1289866

#211 Johnny

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 327 posts
  • MestoLazarevac
  • VozimAprilia SR50r

Posted 13 June 2018 - 09:22

Ukoliko se skine nosac starog hladnjaka i hladnjak pribije skroz uz ram,mooozda stane. Al videcemo.

Ovaj nosac je mesavina nosaca sa novog runner-a i morini ditech-a,ali to mu to dodje. Aj neku vibraciju cu i da tolerisem,ali uvijanje necu.
Moze se uvijati samo na ramu gde se srafi nosac,jer je sam nosac jak i masivan. Ako je tako,lako ce se ojacati ram na tom delu.
Kakav je nosac od sr150 ?

Ne znam da li mi je potrebna blokada u Srbiji ?

Hvala za link,procitah celu temu. Al' nesto i nisu konstruktivni.

#212 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 13 June 2018 - 11:31

Za sad nije potrebna dok ne uvedu valjke za mopede. Veći će problem biti broj motora, to mogu policajci da kontrolišu kad i gde hoće. Ja bih nazad ostavio 190 disk i SRkin točak od 13" jer je zadnji disk jači od bilo kog doboša, moj konkretno prejako koči pa moram paziti koliko stiskam polugu zadnje kočnice, oće da zablokira točak i sa mojih 100+kg. Prednji je mnogo bitniji, napred 190 je smešan, mora bar 220.

#213 Johnny

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 327 posts
  • MestoLazarevac
  • VozimAprilia SR50r

Posted 25 June 2018 - 20:51

Malo se slabije radi na skuteru ovih dana,obaveze pritisle.
Mnogo vremena oduzimaju sitnice,pa se slabo vidi sta se uradi.

Danas su na red dosli karburator i auspuh. Nasao sam izduvnu granu koja mi je falila,a auspuh izveren(pukao na sastavu sa granom) i ofarban.

U karburatou je falila iglica od plovka,verovatno je zafalila majstoru.. Ociscen,pregledan,spakovan. Glavna dizna 90. Koja je fabricka ?

E sad jedno pitanje,da li ovde gde bolcna naleze na ventivar ide neka podloska ? Jer je precnik bolcne manji od povrsine na ventivaru.

Attached Files

#214 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 25 June 2018 - 21:00

Koja je ler dizna u karburatoru?

#215 Johnny

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 327 posts
  • MestoLazarevac
  • VozimAprilia SR50r

Posted 25 June 2018 - 21:12

50

#216 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 25 June 2018 - 21:22

Ima 2 varijante phvb 20.5 ed, obe imaju M6 iglu, 212GA atomezer, i klipic kosine 40 a razlika je u glavnoj i pilot dizni:

-45 pilot i 86 glavna 125ccm LC
-50 pilot i 82 glavna 125ccm AC

koliko se secam, 180ke bi trebalo da nose dell'orto PHVB 22 DD, tu je sve isto po pitanju komponenata kao kod 20.5 ED stim sto je pilot 45 a glavna 95...

nije redak slucaj da se na skutima kod nas nadje 20.5 ed na 180ccm³ agregatu... Dakle moraces da proveris kako radi taj karb i eventualno da setujes glavnu diznu.

#217 Johnny

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 327 posts
  • MestoLazarevac
  • VozimAprilia SR50r

Posted 25 June 2018 - 21:31

Iskren da budem ovo je treci 180cc agregat na kom zaticem 20.5mm karb. Videcemo kako ce se ponasati,kada dodje do toga.

Bolcna-ventivar ?

#218 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 25 June 2018 - 21:43

Verujem. Moguce da tako treba nemam fabricke podatke, znam da sam na jednoj 180ki video 22ku a na svim 125icama 20.5...

Iskreno se ne secam kako izgledaju bolcna i ventilvar na BB i da li ima taj upust i sajbnicu, 4t piaggio ventilvari imaju taj upust i sajbnicu, zato nisam nista komentarisao.

#219 Damjan66

Passion

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,406 posts
  • MestoSkopje
  • VozimBaotian Falcon 50R

Posted 25 June 2018 - 23:14

I kod mene na 180 cu je takodje 20,5 karb ED.

#220 Johnny

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 327 posts
  • MestoLazarevac
  • VozimAprilia SR50r

Posted 26 June 2018 - 07:05

@Razredni reko mozda nisi video. Sacekacu da se neko javi,ako ne izguglam do tada.

11 user(s) are reading this topic

0 members, 11 guests, 0 anonymous users