Jump to content

Aprilia SR50r

• This topic is locked This topic is locked
261 replies to this topic

#21 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,768 posts

Posted 10 February 2017 - 09:25

ide se na 6/100 u predelu suknjice gde je najširi, međutim kada je meteor u pitanju ja bih tražio 7 ili 8/100 zbog sigurnosti i dilatacije, i ako je ikako moguće finije honovanje...

forum ima dobar ugovor sa mtbk pa ako ti znači 15% eto prilike da krenemo i sa njima ovu sezonu...

http://forum.pyrothe...365#entry112365

#22 Johnny

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 327 posts
  • MestoLazarevac
  • VozimAprilia SR50r

Posted 10 February 2017 - 10:16

Dobro si mi skrenuo paznju na to. Mislio sam da radim 0.05-6mm. Nadamo se da ce ispasti korektno honovanje.

Juce sam ponovo merio stari klip i cilindar. Odstupanje je ~0.08. Da nema par onih vecih riseva definitivno bi ga vratio uz nove karike i iglicasti.

Fabricki iglicasti je 12x17x13,da li na stock radilicu moze ici i 12x17x15 ?

Hvala na ponudi,kako mogu realizovati ?

#23 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 10 February 2017 - 10:28

Top performans ili motorparts (dr evo) je jedini cilindar velikog precnika (48mm) u ciji klip ne moze da stane siri iglicasti od serijskog bez naknadne obrade doseda.
Ili trazis neki kvalitetniji sirine 13 ili uzmes malossi širine 16 ili polini širine 15mm pa malo postruzes klip sa unutrasnje strane.

#24 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,768 posts

Posted 10 February 2017 - 13:19

šalji meni ili piti na pm šta ti treba, šifre artikala sa mtbk ....

#25 Johnny

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 327 posts
  • MestoLazarevac
  • VozimAprilia SR50r

Posted 18 February 2017 - 17:48

Danas su stigli delovi. Klip,iglicasti,kais uljne/vodene pumpe i usisno grlo.

Iglicasti sam uzeo 12x17x15 i staje u klip bez problema,cak sta vise ima mesta i za siri.

Na klipu cu imati sitne intervencije biaksom. Kada je busena rupa za bolcnu,ostalo je ne odsecene strugotine. Zaboravih da slikam.
U ponedeljak nosim cilindar na obradu,pa sklapanje moze da krene polako.

Danas sam odlucio da zamenim kompletan nosac motora. Prepravicu originalni nosac od runner-a koji mi je dosao sa masinom. Izgleda mi ozbiljnije od predhodnog i jednostavniji je.

Kasnije cu ispratiti sa slikama.

#26 Johnny

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 327 posts
  • MestoLazarevac
  • VozimAprilia SR50r

Posted 19 February 2017 - 21:41

Odstranjene strugotine sa novog klipa.

Attached Files

#27 Johnny

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 327 posts
  • MestoLazarevac
  • VozimAprilia SR50r

Posted 21 February 2017 - 09:51

Od kog materijala izraditi novu biksnu na dekli za kurblu ? Fabricka je bakar ili mesing.

#28 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 21 February 2017 - 10:02

Nisam stigao da pregledam sve, stigli novi delovi, deluje obecajavajuce.

Zao mi je sto je klip ovakav, vidi se da je odlivak losiji i sve ukazuje na slabiji kvalitet od originala, obavezno ispostuj sire tolerancije busenja i honovanja cilindra.
Izgleda da je meteor dosta drugacije projektovao unutrasnjost jer na dr evo- top performans nema mesta za siri iglicasti od standardne sirine 13.

Sto se tice nosaca motora, molim te postavi neku sliku, uglavnom su se kolege koje se ozbiljno bave piaggio masinama zalile na uvijanje gilerinog nosaca, prvenstveno zbog duzine, pa su koristili mahom nosac motora od nrg-a.

Materija za izaradu caure ce najbolji biti kao i fabricki - mesing, zbog problema sa upadanjem vode i prasine. Mesing je dovoljno mekan i svakako je bolje da se on potorsi nego da se potorsi aluminijumski dosed dekle. Kad vec pravis kod strugara, napravi par komada, to je smesna cena. Ukoliko imas mesta pri montazi, mozes da sa spoljne strane dodas tanku sajbnicu izmedju dekle i segera kurble tako da koliko toliko zastitis biksnu od spoljnih uticaja.

#29 Depe

Find Sexy Womans from your town for night

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,239 posts
  • MestoNew York
  • VozimAprilia sr 50 2006.

Posted 21 February 2017 - 11:44

Biksna za kurblu je fabricki celicna. Tanka podloska obavezno ide izmedju osiguraca i dekle.
Ja sam kod mene menjao i napravio sam celicnu dobro podmazati sa mascu pre ugradnje.
I naravno koristiti ponekad kurblu a ne samo elektropokretac da ne bi zardjala.

Govorim o PIaggio motorima

Edited by Depe, 21 February 2017 - 11:45.

#30 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 21 February 2017 - 12:06

Depe, ja do sada iskreno nisam vidjao celicne doduse na ovim starijim agregatima ali tvoj je motor malo noviji, moguce da su presli na celicnu biksnu.

#31 Johnny

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 327 posts
  • MestoLazarevac
  • VozimAprilia SR50r

Posted 21 February 2017 - 12:30

@Razredni Znam,zavrsna obrada je losija. Dok ce materijal pokazati svojstva u praksi.

E imao sam dosta slika nosaca u telefonu,ali su nestale,verovatno dete obrisalo. Blokovi su kod strugara kao i nosac. Pravi mi nove srafove m10x240mm i m11x240mm,kao i silen blokove u blokovima. Cim se to zavrsi bice slika.
Sad za nosac ne znam,ali izgleda mi mnogo cvrsce i jednostavnije od morinijevog. Videcemo kako ce se pokazati,lako ga je zameniti ako ne bude valjao.

Aha,ja sam mislio da pravim celicnu. Al' opet bolje je od obojenog metala zbog korozije,mada.. Za sajbnicu cu videti,ali mislim da ce biti tesno zbog zegera.
Mehanizam je skinut odavno,jer je "drecao" pa reko' da sredim i to sad.

@Depe ja sam kod mene zatekao bakarnu,masina sa runner-a '08.god. Sad da li je fabricna ili je radjena,to ne bih znao.

Edited by Johnny, 21 February 2017 - 12:34.

#32 Depe

Find Sexy Womans from your town for night

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,239 posts
  • MestoNew York
  • VozimAprilia sr 50 2006.

Posted 21 February 2017 - 14:12

I ja sam razmisljao da napravim od bronze, mesinga ili cega vec, strugar mi je po njegovom napravio celicnu ovo ce ti trajati.
U prodavnici ima da se kupe biksne za kurblu za kineze uglavnom i sve su celicne.
Sajnica je izuzetno tanka izmedju zegera i deklija i sluzi da zeger ne napravi rupu u dekliju a i da ne ispadne.

#33 steva85

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 198 posts
  • Mestozemun
  • Vozimkymco super 9

Posted 21 February 2017 - 21:48

sr50 prelep skuter :) ja imo u planu da ga kupim al za neke normalne novce se nije nista dao kupiti,bogme bas drzi cenu ;)

#34 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 21 February 2017 - 22:02

Ja bih rekao da su čaure od bronze, čelik je pretvrd i hoće da pojede osovinu kurble, bakar je premekan pa neće dugo trajati, mesing je malo bolje rešenje ali bronza je ta koja trpi silu i smanjuje trenje i kad nema podmazivanja a mekša je od osovine.

#35 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 21 February 2017 - 22:12

Obicno se caura "zalepi" za osovinu pa razloka dosed u aluminijumskoj dekli. Mesing i bronza su za sada najbolje resenje, dekla je ipak skuplja od svega navedenog :)

Edit: evo Zoki je isto rekao u bronziii

#36 Johnny

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 327 posts
  • MestoLazarevac
  • VozimAprilia SR50r

Posted 22 February 2017 - 08:13

Ostavljena je juce dekla i polu mesec kod strugara,dao sam mu na volju odabir materijala. Takodje je i cilindar odnet na honovalje,sad cekamo :)

Moram zameniti poklopac varijatora,nutovi su odradili svoje.

#37 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 22 February 2017 - 09:35

Odlicno. Nutovi poklopca varijatora se retko potrose, to je samo kada dobije los ugao prilikom otvaranja variomata u krajnji polozaj a zbog losih-potrosenih zidova variomata i slajdera. Ako si u prilici slikaj variomat iznutra da se vide ona tri zida i naravno, obavezna je zamena plasticnih slajdera.

#38 Johnny

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 327 posts
  • MestoLazarevac
  • VozimAprilia SR50r

Posted 22 February 2017 - 10:47

Slajderi su zamenjeni prosle godine,bili su losi,a nutovi uveliko naceti. Mada jos uvek ima malo lufta izmedju zida i slajdera. Na varijatoru se pri vrhu cak malo i urezao kais.Mislim da je za zamenu uskoro.Slikacu danas posle posla pa cemo videdi sta je ciniti :)

Kakva su iskustva sa ovim kineskim varijatorima sto se prodaju po ~2000din ?

#39 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 22 February 2017 - 11:03

Niko to nije kupio i probao na piaggiu, verujem da je materijal extremno los, a boljitka svakako nema u odnsosu na stok (98mm rolnice 19x15.5) pogotovu sto kinezi pakuju manji precnik rolnica... ako neisi u mogucnosti da pribavis malossi multivar onda ce polovni stok raditi posao :)

#40 Johnny

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 327 posts
  • MestoLazarevac
  • VozimAprilia SR50r

Posted 22 February 2017 - 11:07

Predpostavio sam,nisam znao da pakuju manje rolnice. Nisam ni ocekivao nesto specijalno,reko' mozda je kao zamenski deo.

Razmisljam o multivaru vec neko vreme,trenutno bih te novce koliko kosta nov ulozio u nesto drugo npr. nove gume. Jer polovnih nema trenutno.

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users