Jump to content

Aprilia SR50r

• This topic is locked This topic is locked
261 replies to this topic

#81 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 28 February 2017 - 18:56

Nece nista da skodi ako puknu, plastiku sazvace i istopi negde u auspuhu, zamenis ih kvalitetnijim i teras dalje. Medjutim, ako puknu metalne, ode klip cilindar lezajevi sve u djubre.
Mi smo uglavnom kupovali table karbona (0.3, 0.35, 0.4) na ino shopovima, 20x20cm je oko 20ak eura pa krojimo lamelice po zelji i to traje prilicno dugo na base setupima.

#82 rade007

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,456 posts

Posted 02 March 2017 - 10:42

Lijepi motorcek :)

Ja sam busio rupe 4mm borerom ili 3.5mm vise se ne sjecam,ubacio celicnu pa staklenu vunu,utisao sam 50 posto auspuh i to je jedna od boljih stvari koje sam napravio.Pogledaj u mojoj temi...

#83 Johnny

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 327 posts
  • MestoLazarevac
  • VozimAprilia SR50r

Posted 02 March 2017 - 22:14

Brojimo prve minute razrade :)

Attached Files

#84 Johnny

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 327 posts
  • MestoLazarevac
  • VozimAprilia SR50r

Posted 03 March 2017 - 00:24

Odradismo i tih prvih 35-45min na leru.Sistem ozracen,temperatura nije isla preko pola.

Trenutna postavka:
Dizna 78,igla na sredini A22,sraf na 2 kruga,malossi red sponge.
Pojacano ulje na pumpi + extra ulje u rezorvar.
Smesa je jako bogata i neka je,bar jos 2-3x po 30min na leru.

Posted Image

Posted Image

Rolnice 7.25g,mozda ce ici i na 8g,videcemo posle prve voznje.Bez podloski.Kvacilo 100% stock. Stanje na satu 18306km.

Danas je stigao i rucni sauh sa RP,a pre neki dan i semerinzi za viljusku iz MB koja ce se raditi uskoro.

Posted Image

Sve u svemu zadovoljan kako je proslo :)

#85 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 03 March 2017 - 18:14

Najlepsi deo posla, srce puno a garaza mirise na sagorelu mesavinu. Nemoj biti sramezljiv, ocekujemo neki video zapis, bar u 15sekudi da cujemo kako broji taktove :)

Nemas potrebe za previse ulja, ili neki % u rezervoar ili pojacati pumpu, svakako ces ga razradivati, neces ga prziti pun gas pa ni visak ulja nece sagoreti potpuno. I pojacana pumpa i dodatak u rezervoar ce samo napunuti auspuh.

#86 Johnny

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 327 posts
  • MestoLazarevac
  • VozimAprilia SR50r

Posted 04 March 2017 - 00:25

A garaza mirise na jagodu :D
Snimak je napravljen jos juce,posle drugog paljenja. Nikako da ga okacim.

Aha,pa u planu je da ostane pojacano samo na pumpi tokom razrade. Ovo je sipano nepunih 2l cisto da odradi na leru. Da li je ok da ostane reper na ovom mestu ?

Odradio je jos 2x 30min,sutra bi bilo lepo provozati se malo,najavljuju lepo vreme :)

Inace,danas je bio hladan tus,lezaj u dekli je prozujao debelo. Takodje i slajderi zveckaju. Nimalo prijatno pogotovo kada osluskujes svaki takt,svasta mi je proslo kroz glavu.

#87 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 04 March 2017 - 00:37

Pa ok dok traje razrada, kasnije mozes i jos malo da je smanjis... fino radi.
Nemoj da zaboravis crevo zadnje kocnice da podignes i fixiras :)

#88 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 04 March 2017 - 08:05

Da tako počinje, prvo samo stidljivo gleda i u kratkom vremenu postaje njen posed..

Evo primer kada sam Zoki-ju radio sf3

Posted Image

#89 Johnny

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 327 posts
  • MestoLazarevac
  • VozimAprilia SR50r

Posted 04 March 2017 - 10:53

@Razredni,namesteno je :) Sad gledam kako da izvadim lezaj iz dekle,bez alata.

@Mario da,da to je inace "njen" motor,mislim da je nestrpljivija od mene da krenemo u voznju :) Od pocetka ucestvuje u projektu,slika pre dve godine:
Posted Image

A,nabavili smo i jet kacigu,ROZE!

#90 vlayco

Stari član

• Moderators
  • 2,650 posts

Posted 04 March 2017 - 11:10

Da li ima nesto lepse kad ti dete pomaze oko rada...takav je i moj klinac,skace u mestu cim cuje da je prosao ulicom neki motor ili skut 😁.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

#91 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 04 March 2017 - 11:38

Varijanta 1 industriski fen: Grej fenom dok se ne prilizis 120-130 stepeni, recimo sa spoljne strane dekla i malo oko samog lezaja. Deklu uhvatis za prednju stranu, tamo do variomata i rukama je "tresnes" o neko meko drvo-klocnu donjom stranom, trebalo bi da ispadne lezaj.

Vr 2 aparat za varenje:
Cvrsta zica (deblja), armatura, duži sraf, bilo sta metalno, ne deblje od unutrasnjeg precnika lezaja i obavezno da ima graničnik na jednom svom kraju. Imas 2 metode, pre varenja tog prirucnog metalnog izvlakača, navuci parče olova ili nečeg teškog da glumi teg, pa kada izvlakač zavaris za ležaj, pomicanjem tega do graničnika izvlačiš lezaj iz doseda, slično kao kad limar ispravlja falc na rubu krila automobila. Druga varijanta je poduži sraf sa vecom glavom koji isto variš za ležaj a sa druge strane pod glavu montiras neki metal, flah ili neki stari ključ po kome možeš da tučes čekićem odozdo tako da izvučeš ležaj, samo treba dovoljna dužina da imaš mesta da zamahneš ubedjivačem. Za obe prilike bi bilo zgodno malo zagrejati aluminijum da lakse istrči.

Postoji i opcija busenja dekla u zoni lezaja da bi sa spoljne strane mogao tanjim izbijačom da udaraš po ležaju, recimo 2 rupice burgijom 5-6mm, ali ceš kasnije muku mučiti sa čestim riknjavanjem ležaja zbog vlage i prljavštine.

#92 eSPe

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 217 posts
  • MestoZadar
  • VozimGilera Runner 50&70

Posted 04 March 2017 - 12:04

Uzmes crvstog sapuna ,trpas u rupu od lezaja i nabijas nekom sipkicom koja je priblizno promjera kao rupa lezaja. Lezaj ce se dizat jer ce sapun ispunjavat tu rupu i tako se rijesis svih komplikacija i muka.

#93 Johnny

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 327 posts
  • MestoLazarevac
  • VozimAprilia SR50r

Posted 04 March 2017 - 13:04

Izlete lako :) Posto mi je deklo isolirano,a treba i da ga "dopoliram" grejao sam gorionikom. I zveknuo od parce gradje.

Attached Files

#94 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 04 March 2017 - 13:08

Odlicno, svaka cast.

Sent from my Nexus 5X

#95 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 04 March 2017 - 14:41

Inače postoji alat za vađenje ležajeva iz slepe rupe

#96 Johnny

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 327 posts
  • MestoLazarevac
  • VozimAprilia SR50r

Posted 04 March 2017 - 16:25

Znam,ali nema ga niko od mojih poznanika.

Vracen lezaj na mesto,dosed ugrejan fenom i uz blago kuckanje preko gedore je seo gde treba. Dodatno sam ga podmazao,sto bi rekli "probio" je. Naguram mast i pritisnem srafom,par puta. Evo i slika:

Posted ImagePosted ImagePosted ImagePosted Image

Posted ImagePosted ImagePosted Image

Bila je i prva voznjica 2x10km,sa hladjenjem izmedju. Laganim tempom na vrh gasa. Sve je proslo u najboljem redu. Deluje da bas ima snage. Ovaj polini hi speed trazi teze rolnice od fabrickog ?

#97 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 04 March 2017 - 16:37

Od mnogo faktora zavisi, zaboravi prethodne postavke i kreni od nule

#98 Johnny

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 327 posts
  • MestoLazarevac
  • VozimAprilia SR50r

Posted 04 March 2017 - 17:37

Ma da,to svakako. Iznenadio sam se,stavljene su skoro 2g teze nego pre,a zavrti ga kao da su ostale stare od 5.5g. Moram ubaciti od 8g,tezih nemam.

#99 Johnny

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 327 posts
  • MestoLazarevac
  • VozimAprilia SR50r

Posted 05 March 2017 - 22:09

Namesten mehanizam kurble danas,doterano deklo i postavljena nova alu gazista koja su izrezana jos prosle godine.

Posted ImagePosted ImagePosted Image

Sledece na redu je verovatno reparacija viljuske.

#100 Johnny

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 327 posts
  • MestoLazarevac
  • VozimAprilia SR50r

Posted 06 March 2017 - 22:22

Skinuo stapove veceras. Na kraju rasklopi celu prednjicu. Stap do strane diska je vidno cureo,dok na suprotnom nisam video velike tragove ulja. Odokativno su slicnih tvrdoca.
Koje ulje uzeti sae 5 ili 10 ? I koliko ide po stapu ?

Inace polomio sam viljuskasti 15,jbg prc kvalitet. Uspust zalomio i dva m5 srafa u stapovima sto drze blatobran.

Posted ImagePosted ImagePosted ImagePosted Image

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users