Keeway Outlook 150 cc, 11 kw, vodeno hladjenje, cvt prenos, disk kocnice naprijed i nazad itd.
Posjedujem isti vec 7 godina, i obzirom da su mi kratke relacije a i neke 3 godine nije vozen skoro nikako, tek je na satu 10 500 km.
Servise radim u vlastitoj reziji, svakih 1000-2000 km mjenjam ulje, to je meni godisnja kilometraza, tad zamjenim/ocistim i filtere.
Ove godine je dosao red i na ulje u diferencialu, mada kad sam vidio boju onoga sto je izaslo, mislim da je trebalo i ranije zamjeniti.
Eh imamo i prvi problem. Prosle godine na kraju sezone mi u voznji pukne remen. Remen naravno nije pukao sam od sebe, obzirom na kilometrazu, vec je fizicki ostecen. Neznam kako i zasto, ali je nogara koja se inace naslanja na deklo variomata, probila deklo na jednom dijelo, i taj komad aluminija koji se savio unutra je poderao remen.
Eh sad nastaju svi moji problemi.
Prvo trazenje remena, niko ziv nezna oznaku istog a u ovlastenom nece da kazu, a kod njih je preskup u odnosu na ostale. 906 22.5 30, da skratim nekom muke ili 900 22.5 30 kojeg gotovo nemozete ni naci.
Onda obzirom da je u voznji pukao, variomat se previse "otvorio" i rolnice ispale iz svojih lezista pa zaglavile i naravno otisle u vjecna lovista.
Da ne duzim dalje, nabavim originalni remen polovan, sa skutera koji je presao 1000 km sa njim, narucim nove originalne rolnice u ovlastenom, reko da se ne zezam oko ganjanja i toga kao sto sam sa remenom.
Dosli djelovi i bacim se na posao, sve to ugradim odem probati, i mojoj sreci nigdje kraja.
Skuter ide bolje nego ikad, vuce strasno, nabija do 120 hladno itd.
Par krugova je trajala moja sreca a onda je poceo da se gusi u brdu, jednostavno kao kad sa autom pokusavate da se popnete uz brdo trecom a on tu nemoze ni drugom kako treba, isti su simptomi, on se jadan pati, motor promjeni zvuk, al nemoze da se razvrti i gotovo. Sad je poce i po ravnom da zeza pomalo, na hladno ide skoro pa normalno, al vec nakon par stotina metara pocinje da se ponasa kako sm opisao.
Eh obzirom da imam jako malo slobodnog vremena i da mi je pun kofer vise rastavljanja i sastavljanja plastika i variomata, da bi vidio i radio kombinaceje sa prenosom, zna li neko slucajno sta bi moglo biti rjesenje ili uzrok mog problema.
Napisa ja roman, nadam se da vam se da citati
Sad neznam jel mi slika attachirana, obzorm da se nista ne desi kad kliknem na ovo Add to Post.