Jump to content

Aprilia Leonardo 125

• This topic is locked This topic is locked
13 replies to this topic

#1 Lucic012

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 11 posts

Posted 31 March 2017 - 13:15

Pozdrav svima, evo i ja mog novog drugara da predstavim :D Aprila Lenardo 125, 2000 Godiste uvezen prosle godine iz Italije preso 34,000 kilometra, Skuter je jako udoban ima dosta mesta i sam izgled skutera je dosta lep. Skuter sam platio stvarno mnogo jeftino cena me je i privukla najvise. Zanimaju me vasa misljenja o ovom skuteru i samom agregatu ''ROTAX'' da li neko ovas vozio ovaj skuter da li se kvari cesto :)

Posted ImagePosted Image
Posted Image

#2 steeef

2t bb & 4t i.e.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 2,198 posts
  • Mestokc

Posted 01 April 2017 - 12:32

slago sam ih par komada,taj rotax je smece od masine,kvari se a dijelovi su skupi ko da su od zlata..
probijanja dihtunga glave,pucanja faznog lanca,pucanja ventila i klackalica itd..
šrotax

#3 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 01 April 2017 - 12:54

Steef je u pravu, dosta loše se pokazao rotax jedan dva pet, ima ih na našim otpadima mnogo za neke rezervne delove ali ono što je neophodno od novih delova pa i oni za redovan servis je dosta skupo u odnosu na neke druge agregate. Leonardo je inače sličan kao piaggio skipper, paše puno etetskih delova. Leonardo kao skuter bez da gledamo agregat, fin je, udobn i nema nekih posebnih mana...

Edit: evo ispravljaju me mladje kolege, kažu da nema dodirnih tačaka Skipper sa Leonardom, izuzmi moj komentar :)

#4 Lucic012

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 11 posts

Posted 01 April 2017 - 23:25

Da ja sam se zaleteo cena me dosta privukla nisam nista znao o agregatu, tek sam posle krenuo da trazim o njemu dosta negativnih komentara je bilo sto se tice same masine ''ROTAX'' klip kosta samo 100 eura, dihtunzi 9000 cela garnitura, sto je nenormalno skupo. A ima ljudi koji hvale agregat i kazu da su dosta snazni agregati izdrzljivi ako se lepo odrzavaju ali videcemo kako ce se pokazati kod mene, imam neki problem s njim od samog pocetka mislim da je lanac bregaste ali to cu u drugoj temi :D po meni je skuter jako lepo sto se tice izgleda.

#5 Lucic012

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 11 posts

Posted 01 April 2017 - 23:30

Pozdrav ljudi, imam problem sa svojim Leonardom skuter na leru ima lep zvuk nema nikakvo zveckanje dok je na leru kada dam veci gas krece neko zveckanje u motoru tj ne mogu da odredim odakle dolazi skidao sam variator, kvacilo, kais i opet se cuje kad das gas ali to se cuje samo kada das veci gas, neki put se desi da se ne cuje kad krenem pa posle par minuta krene zveckanje kada je skuter vruc cuje se dosta jace i dovoljan je bas mali gas da krene da zvecka, na leru se ne cuje, sta moze biti problem okacicu klip da cujete taj zvuk, zanima me da li moze da bude lanac bregaste ili klizaci posto ovaj zvuk je kao da plastika udara neka, kakav je zvuk kada je lanac u pitanju ? i sta vi mislite sta moze biti problem :) ?

#6 steeef

2t bb & 4t i.e.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 2,198 posts
  • Mestokc

Posted 02 April 2017 - 09:50

u najboljem slucaju zvone ventili ili fazni lanac..a u najgorem klipnjaca na radilici

#7 Lucic012

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 11 posts

Posted 02 April 2017 - 10:12

Pazi i ja sam odmah mislio na najgore na radilicu, ali mi je cudno zasto se skuter na leru cuje normalno i na primer, kad ga zaletim 100-110 i pustim gas nema zveckanja :) sad po mojoj nekoj logici da je radilica ti kad zaletis motor 100-110 i pustis gas brzina lagano opada i opet treba radilica da lupa,

#8 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 10 April 2017 - 18:39

Prebacio sam ti pitanje u ovu temu tvog skutera. Nema potrebe otvarati temu u drugoj sekciji, jer u ovoj temi mozes da pises o svim problemima i/ili radovima na tvom skuteru.

#9 Lucic012

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 11 posts

Posted 11 April 2017 - 23:09

Hvala druze, sta mislite jel moze sa ovim skuterom da se ide na neka duza putovanja ? do Crne Gore i nazad :) ? jel je isao neko s ovim skuterom na neka duza putovanja :) ? kakva su iskustva ?

#10 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 17 April 2017 - 12:26

Zašto ne bi mogao, ljudi su sa 50cc išli pre na more pa ne vidim razlog zašto ne bi mogao sa 125cc..

Mašina kao mašina može da predje 100.000 kma ako se dobro održava a ne 1.500 kma koliko imaš do CG i nazad

Sent from my iPhone using Tapatalk

#11 steeef

2t bb & 4t i.e.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 2,198 posts
  • Mestokc

Posted 17 April 2017 - 14:20

@ pita,dal bi ti isel na put od 1500km da ti nest lupa u masini na motoru? :D

#12 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 17 April 2017 - 20:36

Naravno da ne bi...mislio sam da je bilo uopšteno pitanje da li se može sa 125cc do CG i nazad...

Sent from my iPhone using Tapatalk

#13 Lucic012

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 11 posts

Posted 21 April 2017 - 13:55

View Poststeeef, on 17 April 2017 - 14:20, said:

@ pita,dal bi ti isel na put od 1500km da ti nest lupa u masini na motoru? :D
Pitao sam cisto ovako, jel neko isao sta znam :) resen je problem sa lupanjem :D ventili bili problem :)

#14 Lucic012

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 11 posts

Posted 05 July 2017 - 19:03

Zdravo drugari evo zelim da vam pokazem sta mi se dogodilo juce u toku voznje mog Leonarda 125 Rotax, steta je ogromna e sad mene zanima neko vase misljenje ja se jos uvek dvoumim ne znam sta da radim da li da popravljam nasao sam (Klip,Cilindar,Glavu, radilicu) za 140 eura a nasao sam takodje i ceo agregat jedan mi nudi za oko 300 eura a ovaj drugi lik mi nudi za 180 eura s'tim sto uz taj agregat nece da mi da (Namotaje, kais, kvacilo, variator) to sve imam sa ovog mog to moze da se prebaci nije izlomljeno Posted Image Zanima me neko vase misljenje sta bi vi radili da ste sada na mom mestu Posted Image ?

http://imgur.com/9C1vWyq

http://imgur.com/ca9R29K

http://imgur.com/aVUokjU

http://imgur.com/XPvy2Qy

http://imgur.com/71t6Nda

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users