Falcon 50R by David46
Posted 09 April 2019 - 21:12
Posted 10 April 2019 - 21:34

Takodje sam rekao drugu da kupi i zuti malossi feder i ubacio sam i torison jer nije blio ikakvog. Ubacio sam jednu sajbnu fabricka koja je bila evo kako stoji moze bolje ali nemam sajbni.

Evo ga i sponge opran i ubacen nazad

Ovo je kako sedi kais posle paljenja.

Evo i klip prvo je bio okey udarac, posle malo vise rada u leru udarac je bio mnogo jaci trebace vremena da legne kvacilo mozda ce trebati jace federe. Nisam primetio ni najmanje vibracije niti bilo kakvo tresenje od prenosa videcemo u voznji. Sutra ako je lepo vreme idem da postelam karb i da vidim koliko se prenos vrti pa da uzmem rolnice.
Posted 10 April 2019 - 21:40
Sent from my SM-J610FN using Tapatalk
Posted 10 April 2019 - 21:41

Posted 10 April 2019 - 21:42
Posted 11 April 2019 - 20:35
Takodje ove 4,2 vrti ko ulav na malu gas 9000 probao sam ga jednom da kraja 10 000rpm po satu kaze 66 ali je nesto zeznuta tabla posto ima razlicti bandas a isti pinjon ne pokazuje tocno i uvek ukoci 65 66. Posle toga dosao sam kuci opet rasturio prenos ubacio 6,15grama rolnice usput i tekne mi uzmem rukom radilica ide gore dole i levo i desno .....
Drug trenutno nije u drzavi pitacu ga kad dodje dali oce da smenimo novu radilicu i nove lagere, bio sam probao sam ga sa 6,15gr motor na startu podize napred amortizere i polece, videcu sutra koliko vrti ali mislim da je bilo oko 8000 , definitivno za deltu mora jace federe sad hvata na puna gas na 5000.
Takodje se javlja problem i sa prednjicom vozim malo vise i poceo je da trese napred, tako je bilo i sa prethodnjom felnu i drugom gumom, ova felna je od drugoog (ne slupanog) baotiana ali je kineska guma ispucana stara, planiram ovih dana da promenim gumu ako opet trese onda neznam sta bi bilo.
Sto se tice remenice uopste ne trese niti vibrira cak ni na 10 000rpm

Posted 11 April 2019 - 21:46
Sent from my SM-J610FN using Tapatalk
Posted 11 April 2019 - 22:52
Posted 13 April 2019 - 22:01
Posle toga kad sam stigo ubacili smo gumu drugu sava mc16 na istom felnom i skuter je milina voziti nema nikakvog tresenja sada i jos bolje ubrzava skuter jer guma je kako treba.

Skuter sam ostavio kod brata od druga sutra ima skup hoce da ide sa njim. Nakon toga opet uzimam skuter i sve cu da preslozim u blokove od drugog skutera ako je tamo zdrava radilica, ako i ta nije u redu onda ide nova radaljka nove lagere i sklapam sve u ove blokove kako treba.

Edited by Damjan66, 13 April 2019 - 22:03.
Posted 20 April 2019 - 03:42

Posted 21 April 2019 - 07:41
Posted 22 April 2019 - 01:05
Odakle da pocnem hmmmm.........
Kad sam ga uzeo pred rasklapanje malo sam ga przio sa novom gumom digo je 10vise na tablu 75km/h, toliko je imalo puta modza bi prebacio i vise kako god opet je malo to. Kad sam rasklopio ovo je bila izlaznost ali motor jednostavno prevrcava a kad ugreje sa 6,15 rolnice ne ulazu u rezonanci ispod 8000 je mrtav, nevalja ovaj ugao nema krajne.

Sutra dan otiso kod VlatX da bi uzeo radapciger izvadio oba magneta i vratio mu, onda krece rasklapanje ubacim na sto masinu iz drugog skutera, i sta da vidim prvo teklo ulje kod prenosa i onda pogledam kako su lepili ovaj staf sa silikonom. I tu kapiram da je otiso navoj razmislim malo sta cu kako cu, rekoh ajde prebacicu od druge blokove drugi deo odgovara isto, to sam i uradio inace evo kako su to uradili "majstori".

Sledece rasturam magnet, i klip i cilindar, imao je china majna najobicniji fals cilindar i klip sa nekom deklom radili je kao za 70cc, totalna katastrofa ne vredi ni kaciti slike. Ali posebno mi privuce paznju ovaj semering kako su ga stavili legende neznam.

U medju vremenu sam otiso da kupim garnituru dihtunzi za klip i cilindar (origigi keeway) i kupio i dihtun za kod prenosa. Izvadio sam masinu od skutera rastavio sve, evo kako izgleda moj cilindar nisam imao vremena da uradim port mapu ....

Sledece sam prebacio od drugog bloka zupcanike, zajedno i sa bandasom, stavio novi dihtun, i tako poceo da stezem strafove i bap ode navoje na istom strafu i na druge blokove ..., ostavio sam ga tako stegao ostale strafove, ispravim blok vidim ne curi ulje, terace nece biti problema za jednog strafa.
Posto nisam imao crni silikon da bi premestio usis, hteo sam da ostavim za drugi dan da kupim to i novi semering, ali VlatX je trebao da dodje da uzme nesto od mene, i tako doneo mi je crni silikon i novi semering. Odma sam prebacio komplet usis, ubacio klip cilindar sve kako treba sredjeno, i semering nisam promenio jer je bilo suvo a pre toga su vozili ove blokove kad je doteran skuter. Ubacio i ostale stvari.

Na kraju pred da ubacim prenos ocistio sam ga,bio je katastrofa, before i after.

Onda sam promenio ugao torque drive-a, a i ubacio sam i semeringe od fabricku jer ova su bile teski fals pustali non stop. Evo i koliko otvara u sporebu sa fabrickom chinarelli.

Posle toga sam prebrisao yasuni-ja sa benzinom, uvideo sam i veliku rupu od pada koja se nabila al za cudo nije probijen lim, stavio sam traku i njemu imao sam, i nabacio masinu na ram jedva.

I krecem da kurblam nece skuter da upali, slusam po zvuku rekoh nema varnicu defintinvo, izvadim svecku gledam nece ne baca struju. Uzmem opet prestekam namotke, a mesto gde je dzek i zice je tacno pod strane sediste i jedva ih vidim a ne da ustekam, proveram opet ustekam opet masu proverio nece ne baca varnicu. Uzeo blic svetim mrdnem i kad vidim zelena zica istekana od dzeka.
Onda uzeo rasklopio maske da bi izvadio sediste komplet da bi dosao do pristup. Uzmem lepo zicu napravim ustekam nazad sve, vratim lulicu ovaj put 100% siguran da ce upaliti, i sledi druga runda pokusaja.

Kurblam ja opet nece skuter hmm interesno, uzmem tako sednem ja na stolicu, bilo 4 ujutru pogledam razmislim, a zainatio se dok ne upalim ne izlazim iz garaze, i tako pola minuta blejim kad uvdim nogarku stranicnu haha... uhvatio se za glavu i osmeh, spustim je opalim kurblu odma upalio. Isterao sam ga, primetio odma da vuce falsa i znao sam da je semering problem 100%.
I tako danas ustao rastavio i jeste pustao semering, evo kako sam ga izvadio jedva nije se dao.

I onda sledi suprise suprise, kakav lager pa legende

Pokusao sam da izvadim taj lim semering kako god, bilo je nemoguca misija ostavio sam, i nadam se da od unutrasnje nema takodje, a sigurno nema posto su ga vozili pre da bi imalo sigurno bi davno protropali lageri.
VlatX je opet dosao da uzme nesto , bas u pravo vreme taman je asistirao sa montazom novog semeringa, ubacili smo ga u 0. Posle toga sam ja upalio skuter i naravno broji nema falsa nikakvog. Sutra idam da upecam karb, rolnice sam ubacio 3x 4,7 i ostale 3 china 4,5-4,8 mozda tako nesto su, sigurno ce biti lagane uzecu obrtometar da vidim. Takodje nesto malo tropce sta je neznam, cuje se kod kapaka kad se navednem ne bih rekao da je lager.
Inace sad od starta iskida verovatno zbog ugao kaisnice.Malo je duzi post al to je , pisacu dalje sta ce biti

Posted 22 April 2019 - 07:09
Posted 22 April 2019 - 14:29
Edit: Ja bih samo reko kineska stvar ..... nisam verovao da je na istom mestu otiso.
Edited by Damjan66, 22 April 2019 - 14:30.
Posted 22 April 2019 - 15:33
Posted 22 April 2019 - 20:08
Upsut sredio i filter sa dve sajmnama jer se mrdao celi ova plastika gore polomljena.

Sutra ako je lepo vreme idem da mu uzmem 5,5gr malossi rolnice bice tu negde mislim, i crvene federe za deltu i mesticu kod VlatX blizu je tamo do radnje gde prodaju

Gledao sam dali je curilo ulje od prenosa jer nema jedan straf, primetio sam da sam zaboravio i jedan da ubacim, i samo je tamo malo procurelo sad sam ga ubacio i stegao lepo, opet cu to da kontrolisem.

Cak i sa lagane rolnice i kroz jak vetar i zadnjom gumom koja ispusta po malo, uspeo je da prebaci 83, mogao bi i vise sigurno samo nisam drzao imam samo prednju kocnicu , kad je bio skuter kod David sa neustelanim karbot i prenosom je isao 83 gps merili smo ga to davno, ocekujem sada bar 90 gps, ako ne prebacuje kad ustelam onda vracam stock remenicu.
Sad idem da sredim kocnicu i ubacim ostale maske za sutra

Posted 24 April 2019 - 19:10
Promenili smo i zivanu pozadi jer je ova pustala pa disala guma. Evo kad sam iso kuci merio sam ga , kaze gps 78 a tabla nemam pojma jer mi bio otkacen + na akumulatoru, ovo sam nalego i niz jaci vetar, nosio mi je ceo motor , tako da bez vetra 80 predje sigurno. Drugar je pocetnik vozac mislim da mu je dovoljna ova brzina, pitacu ga kako hoce, ako oce da ide 90 gps onda cemo ubaciti fabricku remenicu ako ne ostaje ovako.

Nego mi se cini sad kao da vrti vise obrataja ili pa tako se cuje ovaj yasuni z, kako god 50ka ide , ipak cu da proverim sa obrtometarom. Jedino sto cu da doradim da nadjem 17mm lulicu da mu ubacim i bice perfekt, danas sam gledao opet svecku malo je bogat na full gasu. Uzeo sam mu i ulje polusintetik elf.

Posted 24 April 2019 - 23:08
Posted 26 April 2019 - 15:23
Danas sam nasao lulicu tacno 17mm, takodje regler ne puni akumulator to cu da promenim, uzeo sam i drugu kilometrazu jer ova ne pokazuje rpm. Danas ne radim nista jer je praznik od sutra cu srediti sve to i kad sredim top smesu, mericu ga opet sa gps om bas me interesira koliko ce da prebaci.
Posted 26 April 2019 - 20:42

Sto se tice reglera promenio ga i sad je napunio odma akumulator, dobio sam svirku zmigavce. Inace zadnja guma opet disi danas pred da vozim idem da napumpam vidim 0,9 neznam zasto ispusta sada stvarno. I sad kad sam vozio kuci i snimao ovo veoma je meka

Svecku sam gledao sad takodje i cak i na ovo hladno je dosta bogata ....
7 user(s) are reading this topic
0 members, 7 guests, 0 anonymous users