Jump to content

Atx/bt

23 replies to this topic

#21 boris

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 13 posts
  • MestoSombor
  • VozimAtx

Posted 19 April 2017 - 00:07

Slike rade ali na zalost kalkulator pise i dalje eror 404 , masinu sam rastavio danas , sunke od klipnjace su negde plavo narandzaste boje :( ima jako malo lufta , i lezaj sto ide kod korpe je lako sisao , bukvalno prstima sam ga svukao, nabavljam drugu

posto sad ne mogu sa kalkulacijama da se bavim cilindar je na busenju sa klipom naravno , glava tek prekosutra stize , zanimacu se oko masine i sklopiti je dok ne stigne to

jedno pitanje da li trebam polirati karter , moze se na slici videti kako je trenutno , ima par izbocina ,tacnije ti kao prstenovi su izdignutiji malo !!

Attached Files

#22 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 19 April 2017 - 09:00

ovaj skini V2.0 imaš u dnu prvog posta

http://forum.pyrothe...kompresije-v20/

ove stare sam verovatno poskidao jer su izašle nove verzije

blokove očisti šmirglama i doteraj te stubove od završetka odlivka, ne moraš da poliraš

edit: pitao si za kanale

ne znam šta da ti kažem po tom pitanju, ogromni su, iz samog kalkulatora uglova možeš da preračunaš da je na osnovu ovih mera mm sa tvoje mape 194/117 (izduv/preliv) to je mnogo za izduv a skoro ništa za preliv

Attached File  new-2.jpg   435.79K   19 downloads

pod predpostavkom da je klip u GMT na 0mm, ako nije uglovi će biti samo veći...

sad što se tiče analizera, mogu ja nije problem ali mene lično taj koncept ne interesuje (neko je nešto kopao), isto tako interesovanje na forumu je skoro pa minimalno, pa je stoga potrebno da ti to odradiš, naravno kupiš prvo taj portmap analizer i ako misliš da ti je to sve vredno toga... recimo da ti je za prvu loptu dovoljan taj kalkulator mm u stepene koji imaš u zbirci pa na osnovu toga možeš videti u raznim literaturama za koje obrtaje je to projektovano..

evo npr, Bell ima neke primere uglova raznih mašina, gde vidiš u drugom redu (jer je 80ccm najpribližnije tvojim 55ccm-u) da se ta mašina vrti na oko 11000

Posted Image

to je iz ove knjige ako te zanima
http://forum.pyrothe...ormance-tuning/

zato ti govorim, pusti sad to, šta je tu je,... za taj laser koji je projektovan dosta nisko, bi najbolji bio T15 ili BT cilindar sa stock postavkom kanala, koji je najjači na oko 8000....

#23 boris

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 13 posts
  • MestoSombor
  • VozimAtx

Posted 21 April 2017 - 19:46

Pa zbog cilindra koji je poprilicno unakazen mi se ne isplati bas zanimati a pogotovo kupovati program ,da se bavim sa tim onda da .

Lezaji nabijeni u blok , citao sam negde da treba da se dodaju zilet platne , komplet novu radilicu cu uzeti novu jel potrebno i onda stavljati , kada sam rasklopio masinu nije bilo platni .

#24 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 21 April 2017 - 21:29

Platne se stavljaju ako želiš da centriraš, kada stegneš sve mora da se obrće rukom lagano, čak štaviše ako su c3 i nisu semerinzi još postavljeni mora da klikće ako su ležajevi pravilno otpušteni ...

Dakle te platne po meni ne moraš stavljati, neki govore 0,2mm obavezno, ja mislim da su se one intenzivno koristile kada su bili rasklapajući ležajevi..Poziciju radilica u radu kasnije zauzme osim ako je nisi nasilio platnama u jednu stranu...

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users