Jump to content

Kalkulator postavke karburatora

2 replies to this topic

#1 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 07 May 2017 - 07:19

Besplatan je na google play-u

https://play.google....arburazionekart

#2 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 07 May 2017 - 10:03

Šraf radi vazduh dakle nije phbg tip, deluje mi da sa promenom otvora karburatora obrnutu spregu radi sa istim plostavkama dizni mada to nije toliko ni bitno..

Postavka naravno neće biti relevantna jer stohiometrijska zavisi od dosta drugih faktora, koncepti kanala u cilindru, stepen kompresije, ugao predpaljenja.. sa druge strane retko ce se desiti da neko ima bas ove komponente ili ovaj tip koji nosi ove igle i atomizere koji su ponuđeni, ali je svakako dobar za vežbu, kao i za proveru promena usled klimatskih razlika..

Ono što se meni možda nije dopalo je što je kalkulator postavljen na školskim osnovama, gde pilot ne utiče na iglu i atomizer, dok igla ne utiče na ukupnu smešu, mislim da smo u praksi došli do saznanja da sve komponente utiču na sve samo u manjem procentu..

#3 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 07 May 2017 - 21:26

Ja sam pre par meseci skinuo android aplikaciju slicnu ovoj ili bas ovu ne secam se menija i kolorita, uglavnom, simptomatično je što se kroz kompletnu postavku provlaci matematicka jednacina koja se i ne dobija bas tako u praksi. Pokusao sam grafikon da ispravim prema zadatoj liniji stehiometrijskog odnosa ii shvatio da je aplikacija zamka gde se nista ne moze uraditi dok se ne kupe igle. Ok, nama bi pogodovala iz prostog razloga uticaja vremenskih i vazdusnih parametara na smešu i zanimljivo je glededati kako se odnosi dizne igle i pilotke menjaju za zadate vrednosti spoljnih uticaja.
Dobra je zamisao aplikacije ali ja sam brzo pogubio živce i deinstalirao je čim sam dobio poruku da se igle posebno plaćaju.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users