Skuter je 2010 god. stim da je prva reg. 2012, sve je fabricki koliko ja mogu da ocenim.

Peda R king H2o
Posted 12 May 2017 - 21:31
Skuter je 2010 god. stim da je prva reg. 2012, sve je fabricki koliko ja mogu da ocenim.
Posted 12 May 2017 - 21:32
Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk
Posted 12 May 2017 - 21:38

Evo jos koja slicica ...
Attached Files
Posted 12 May 2017 - 21:44
Posted 14 May 2017 - 13:56
Posted 15 May 2017 - 17:43
Posted 18 May 2017 - 17:59
Danas je stajao u garazi i aj da pogledam svecicu, boja je ok. ali kao da je masna i vide se na auspushu tragovi . Mesavina je 2% ali kao da nije sagoreo ulje, uzeo sam motul sintetiku na nagovor prodavca mada sam citao u nekoj ood tema da nema potrebe za serijalu uzimati to ulje.
Posted 18 May 2017 - 18:15
Polusinteticka ulja su sasvim odgovarajuca, mada ni sa punom sintetikom neces nista naskoditi, pogotovo ne sa ovim skupljim motul-om, kroz duzu eksploataciju bi se eventualno nazirale naslage nesagorelog ulja..
Posted 18 May 2017 - 21:03
Toči polusintetiku opušteno!
Ko sto rece Mario, dok je hladan na pipanje gasa je normalno da se guši... to je čak i znak dobro podešenog karburatora, ne diiiiraajj

Sent from my iPhone using Tapatalk
Posted 19 May 2017 - 04:17
Poz.
Posted 25 May 2017 - 18:09
Koliko je to izvodljivo i da li je neko radio tako nesto
Posted 05 July 2017 - 18:18
Posted 21 September 2017 - 18:24
Posted 27 October 2017 - 17:40

Na cilindru ne vidim nikakvo leziste tako nemam predstavu ni kako treba da stoji
Attached Files
Posted 27 October 2017 - 21:43
Posted 27 October 2017 - 22:04
Zaptivač glave je probio vrv zato što se glava popustila ili je možda malo kriva, to možeš da ustanoviš na nekom staklu, te ako je za ravnanje onda postoje metode za to. Ja bih sklopio ponovo sa novim zaptivačima i pratio situaciju...
Termostat možeš da kupiš od nekog minareli agregata, i da ga uvrneš sa dva šrafa na mesto u glavi..
Posted 27 October 2017 - 22:07
Svaki lc agregat u normalnoj, gradskoj exploataciji bi trebalo da ima ispravan funkcionalan termostat. Uloga mu je da u sto kracem roku omoguci agrgatu da dostigne radnu temperaturu kao i da tu temperaturu odrzava u uskom polju nezavisno od vremenskih uslova i spoljne temperature. Ja se iskreno nisam susretao sa kineskim LC agregatima ali verovanja sam da je kopija Minarelli lc agregata i da ce termostat od Mine pasovati.
Dihtung gumica glave je verovatno bila naceta u manjoj meri i u prvom problemu podizanja temperature iskusio si samo gubitak kompresije bez potrosnje antifriza. Duzom exploatacijom gumica se pokidala i neminovno je daje rashladna tecnost prodrla u kompresioni prostor.
Gumicu mozes pribaviti u bilo kom krstenom shopu, ukoliko je agregat verna kopija Minarelija savetujem da kupis neki kvalitetniji set dihtinga, recimo Athena za minarelli 50.
Bitne stvari na koje treba obratiti paznju su sledece: proveriti nalegajucu povrsinu glave kao i cilindra, postoji mogucnost da se glava blago iskrivila usled pregrevanja ili da je vec od ranije bila kriva. Dalje, gumica se postavlja u predvidjeni kanal na glavi, moguce da je neko ranije ustinuo gumicu prilikom stezanja. Mozes se posluziti tankim slojem tovat masti pri postavljanju gumice, na taj nacin ostace zalepljena u kanalu. Stezanje glave i cilindra se vrsi unakrst moment kljucem na silu od 11-12nm odnosno 1,1-1,2kg.
Bilo bi dobro i pregledati klip, karike iglicasti lezaj i isprati blok i radilicu benzinom i eventualno nakapati malo ulja u veliku pesnicu radilice. Antifriz nije pozeljan u karteru.
Vazno je ustanoviti zasto se gumica pokidala, pa sve ovo navedeno ispostuj.
Edit: Mario je bio brzi ali misljenja nam se ne razlikuju

Posted 28 October 2017 - 07:42
Motor nije puno presao i radjen je posto je ostao bez ulja za mesavinu a nije se oglasilo nikakvo upozorenje , klip izgleda dobro a na cilindru nema riseva.
Majstor kod kog je terao prosli vlasnik nije stavio dihtung glave ,sto je po meni bespotrebno i mislim da je to uzrocnik gore pomenutih problema.
Posted 28 October 2017 - 11:11
Posted 02 November 2017 - 17:11
Nadam se da necu zakomplikovati, po mom misljenju pored cepa izvod sluzi za izbacivanje tj oslobadjanje pritiska iz sistema usled pregrevanja (cep sa oprugom kao na jugu) e sad po toj teoriji posuda ima ulogu samo da sakupi tecnost koja bi se inace prosula po zemlji.
Da li je dovoljna ta tecnost koja stane u hladnjak i cil. da odrzava temp na normali ??
3 user(s) are reading this topic
0 members, 3 guests, 0 anonymous users