Поздрав другари, ево и ја да представим мој скутер. Као што наслов каже то је Keeway Focus 2T 50cc купљен 2006 нов. Због проблема кућних скутер је био запостављен једно 2-3 године јер није лепо радио. Ја сам решио да га поправим и да га напокон возим. Почео сам пре неколико месеца да га поправљам, нешто сам нешто код мајстора. Пошто скутер није хтео да упали морао сам комбијем да га отерам код мајстора. Поправио га је и каже да око паљења нешто није било добро, нека електроника. Ја сав срећан упалим га кренем од њега кући и на 200-300 метра станем. Испоставило се и да вакум пумпа није ваљала. Заменим и то. Свећица је била стара па сам морао и неколико њих. Променио сам једно 3-4 свећица. Скинуо сам карбуратор, опрао и очистио. Очистио једну дизну за коју сам знао и видео. Очистио кутију филтера за ваздух и ставио нов уложак јер је стари био пред распадање. Купио нов ел. саух, стари био везан за канап, није био повезан на струју. Овај нов сада јесте. Заменио сам уље у мењачу, старо је било катастрофа и није га скоро ни било. Сипао сам Мотул у тубицу. Заменио сам пакнове, стари су цвилели када сам кочио. Капица која иде на свећицу је дотрајала па сам морао и њу. И на крају сам решио и акумулатор да узмем. Купих вартин 4 ампера. Али ми светла била слаба и приметио сам да ми не пуни акумулатор. Што значи морао сам да заменим регулатор волтаже. Скутер је стајао две три године и морао сам да оперем резервоар. Људи моји шта је све изашло из њега. Уље за предњу кочницу је било катастрофа и морао сам шприцем да извучем старо и да сипам дот4 ново. Скутер није много прешо око 11 500 км. Има мало огреботина и тако неке ствари које не раде. Оригинални чеп за резервоар само морао да скинем јер сам поломио кључ унутра. Гледаћу то да поправим. Бравица седишта је поломљена али седиште може да се отвори.
Данас сам био решио да га оперем и исполирам. Резултати су одлични. Опрао сам га машином под притисак и неким америчким одмашчиваћ. Имао сам млеко за инструмент таблу и тиме исполирао све пластике. Скутер је засијао као из радње да је изашао. Седиште намазао млеком и оно је добило јаку црну боју. Пастом за зубе и четкицом сам исполирао фарове и заштитио воском.