Jump to content

Keeway Focus 2006 2T 50cc

96 replies to this topic

#21 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 21 May 2017 - 12:33

Naravno pre svega novu svećicu, dodirni na masu i zavergkaj da vidiš baca li varnicu

#22 Nestado

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 41 posts
  • MestoНиш
  • VozimKeeway Focus 2006

Posted 21 May 2017 - 14:11

Јесам баца варницу.

#23 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 21 May 2017 - 17:01

Varnica mora da bude jaka i usmeren u jednu tacku. Ne sme da bude slabasna i rasuta.

Za uspesno paljenje potrebne su ti 3 osnovne stvari:
- Varnica
- Gorivo
- Kompresija

Poreg toga, potrebno je imati i pravilan stehiometrijski odnos vazduha i benzina (idealno 14.7:1).

Sledeci korak je da pogledas da li u loncetu karburatora ima goriva ili da kojim slucajem glavna dizna nije zapusena nekom trunkom/talogom.

#24 Nestado

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 41 posts
  • MestoНиш
  • VozimKeeway Focus 2006

Posted 21 May 2017 - 18:47

Другари занимљиво је да сада раду, тј упалио је. Прошли пут кад ми се то десило мајстор ми је казао да је прелио карбуратор. Каже после два дана ти испарило гориво и да је упалио. Ево сад ради нормално.

#25 Keta

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 176 posts
  • MestoPožarevac
  • VozimKeeway Focus 70ccm

Posted 21 May 2017 - 22:11

View PostNestado, on 19 May 2017 - 16:01, said:

Имам неколико проблема које не знам како да решим. Па ако може неко паметнији и стручнији да ми помогне.
1. Максимална брзина ми је око 55. Од то не може брже. Осећам као да има има још снаге, поготово када убрзава. Неко као да не може да убрза боље.
2. Неким чудом су ми позиције напред цркле. Видим да морам целу пластику да скидам. Интересује ме које ознака/врста сијалица ту иду? Планирам да ставим ЛЕД сијалице.
3. Када возим и пустим гас он некад настави сам да иде. Не успори.
4. Знам да имам бојлер од ауспуха, али немам неке могућности много да га заменим јер је новац проблем. Шта мислите да ли да заварим стари комплетно све изнутра или да купим овај?

http://www.kupujempr...08597-oglas.htm Цена је 3000 и морао бих да га заварим на грану.
Eeeee i moj je bio ovakav kad sam ga kupio. Ako ugradiš taj auspuh koji verovatno pravi Franči iz Leskovca dobićeš malo na startu i brzini, imao ga ja, ali neće ti potrajati ni mesec dana jer ga pravi od lima 0,5mm. Bolje štekaj pare i kupi nešto kvalitetnije.

#26 Nestado

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 41 posts
  • MestoНиш
  • VozimKeeway Focus 2006

Posted 21 May 2017 - 23:02

Мораћу нешто да урадим. Него ме нервира то што, ако си читао све до сада, да неће да упали некад. Пре неки дан ми се угасио у вожњи. Увече није хтео да упали. Не могу да схватим шта му је.

#27 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 21 May 2017 - 23:07

Ako si izolovano struju kao faktor (baca varnicu), onda ti preostaje karburator i dovod goriva.

Sent from my Nexus 5X

#28 Keta

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 176 posts
  • MestoPožarevac

Posted 21 May 2017 - 23:33

View PostNestado, on 21 May 2017 - 23:02, said:

Мораћу нешто да урадим. Него ме нервира то што, ако си читао све до сада, да неће да упали некад. Пре неки дан ми се угасио у вожњи. Увече није хтео да упали. Не могу да схватим шта му је.
Kinezi po običaju imaju bolesti struje. Tanke i slabo izolovane žice, slabi konektori, loše mase. Ja sam promenio komplet novu instalaciju, izbacio sve nepotrebne konektore, skinuo alarm i bacio ga kod komšije u dvorište i od tada su bolesti struje nestale. To preporučujem i tebi. Usput proveri i bobinu. Tipujem na nju.

#29 Keta

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 176 posts
  • MestoPožarevac

Posted 21 May 2017 - 23:43

Kod mene u jednoj prodavnici su prodali nov motor dečku koji nije prešao ni 500m dok se nije ugasio, pa je nekako upalio, pa se ugasio i tako u krug. Nov skuter. Tri dana su tražili kvar u servisu, skinuli ceo agregat, komplet struju dok na kraju nisu primetili da je masa na ramu skutera bila labava. Zavili to, rešen problem. Toliko zajebancije oko najobičnije gluposti. Zato lepo sve pretresi. Svaku masu, svaki kontakt. Nemoj odmah da sumnjaš na velike kvarove. Možda je u pitanju neka smejurija.

#30 Nestado

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 41 posts
  • MestoНиш
  • VozimKeeway Focus 2006

Posted 22 May 2017 - 10:40

Решио сам да скинем деклу и да видим какво је стање.

Posted Image
Posted Image
Posted Image

#31 Djomla

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 495 posts
  • MestoLazarevac
  • VozimFocus i Bandit

Posted 22 May 2017 - 11:22

To je to,ne izbacuje remen do kraja. Ja sam uzeo Naraku variomat po preporuci ljudi sa foruma i odlicno radi poslao. Neko ce ti preporuciti koji i gde da uzmes.

#32 Nestado

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 41 posts
  • MestoНиш
  • VozimKeeway Focus 2006

Posted 22 May 2017 - 15:43

Јел може неко да ми препоручи које ролнице и вариомат да ставим?

#33 Damjan66

Passion

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,406 posts
  • MestoSkopje
  • VozimBaotian Falcon 50R

Posted 22 May 2017 - 19:12

Malossi multivar ili Polini Hi-Speed variomat.

#34 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 22 May 2017 - 20:14

To je otprilike maksimum za fabricki variomat. Ima tu jos malo prostora ali to je generalno to.
Opet i takav serijski variomat bi morao da izgura krajnju vecu od 55km/h po satu. Tako da trazimo drugi uzrok.

Premeri remen, izgleda mi poprilino potroseno na slici. I cini mi se da vidim tu neke opiljke oko variomata pa ne bi bilo lose da skines i njega i prekontrolises rolnice, klizace i staze na variomatu.

#35 Keta

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 176 posts
  • MestoPožarevac

Posted 22 May 2017 - 22:19

Nesto tu ima previse garezi i ulja iza, ispod i oko varijatora. Proveri semering radilice i ocisti smirglom tu masu pre nego sto je vratis. Kao sto rece Lauda, ima tu previse svega i svacega.

#36 Nestado

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 41 posts
  • MestoНиш
  • VozimKeeway Focus 2006

Posted 23 May 2017 - 09:56

Има има. Опрао сам деклу и ту око варијатора. Мало WD-40 и одмашћивач и скинуло се је доста. Па га неки дан терам код мајстора да ми замени ролнице и вариомат и да погледа остало. Па јављам.

#37 Djomla

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 495 posts
  • MestoLazarevac
  • VozimFocus i Bandit

Posted 06 June 2017 - 10:14

Jesi zamenio variomat?

#38 Nestado

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 41 posts
  • MestoНиш
  • VozimKeeway Focus 2006

Posted 12 June 2017 - 09:52

Nisam jos cekam majstor da je malo slobodan pa da odem neki dan. Zato nisam nista izbacivao. Keta mi je objasnio gde se nalazi masa sve na skuteru pa sam to ispregledao. Ostalo nisam nista dirao. Skuter ne vozim cesto jer preko 30 na sat se osecaju jake vibracije kao da se nesto grebe u motoru. Uzecu ovaj Malosi set, samo necu one teske rolnice da stavljam. Ne znam koju tezinu rolnica da stavim. Ti koje imas?

#39 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 12 June 2017 - 18:48

View PostNestado, on 12 June 2017 - 09:52, said:

Nisam jos cekam majstor da je malo slobodan pa da odem neki dan. Zato nisam nista izbacivao. Keta mi je objasnio gde se nalazi masa sve na skuteru pa sam to ispregledao. Ostalo nisam nista dirao. Skuter ne vozim cesto jer preko 30 na sat se osecaju jake vibracije kao da se nesto grebe u motoru. Uzecu ovaj Malosi set, samo necu one teske rolnice da stavljam. Ne znam koju tezinu rolnica da stavim. Ti koje imas?

Rolnice nisu komponenta na skuteru koja se moze kopirati od nekog drugog clana - Zapravno nijedna stavka karburatora i prenosa nije nesto sto se moze tacno kopirati. Mozda djomla ima drugaciju postavku u prenosu (variomat ili tvrdja centralna opruga, itd.).
Ukoliko ti je fabricko sve na skuteru, onda je najbolje da se drzis fabricki propisane tezine - 6g. Eventualno 5.5g ukoliko si skinuo blokade i to uz fabricku centralnu oprugu (ili Malossi belu kao priblizan ekvivalent).

#40 Keta

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 176 posts
  • MestoPožarevac

Posted 13 June 2017 - 19:16

Tačno. Svaki set up zahteva različitu gramažu rolnica a na to utiče mnogo faktora, cilindar, rezona, varijator, kontrast opruga itd... Teško da neko na forumu ima isti set up kao ti, zato moraš sam odrediti idealnu gramažu rolnica koje odgovaraju tvom sqtu. Ima tu dosta igrarije, i sa jednim setom rolnica nećeš ništa uraditi. Potrebna su ti nekoliko setova i uvek krećeš od težih ka lakšim dok ne dobiješ idealan start i krajnju. A idealna težina rolnica je toliko bitna stavka da i 0,2g po rolnici može poprilično da utiče na performanse skutera.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users