Jump to content

Aprilia Sr50

17 replies to this topic

#1 Strsljen

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 19 posts
  • MestoSjenica
  • VozimYamaha Aerox

Posted 26 May 2017 - 08:54

Pozdrav drugari ,
ja sam jos u fazi potrgae za skuterom i otvorila mi se mogucnost kupovine Aprili-e Sr 50 2002 godina , Morini Agregat prodavac tvrdi da je fabricki KARBURATOR .

Skuter je na nekih 60km od mene , momak kaze da ide 90-95 , potrosnja 4l sve reci hvale i najbolje o njemu , ja razmisljam za vikend skoknuti da pogledam , pa mi treba par saveta tj imam par pitanja .

Generalno imam par dilema (pitanja) na koje bih zeleo da mi vi iskusniji sa foruma pomognete. Citao sam u dosta tema o Morini agregatima vidim oprecna i podeljena misljenja , pa eto ako bi neko od vas mogao da prokomentarise neke mane i vrline istog.

Kao i da li postoji nacin da nekako vidim (proverim) prepoznam da li je u pitanju stvanro Fabricka Karburator verzija ili je rucni rad prepravka u pitanju ?

Hvala Najlepse

#2 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 26 May 2017 - 18:16

Ja mislim da sr2 sa morini agregatom nije bila u karburator verziji vec samo u injektorskog.

Druga stvar je sto na tabli ima sijalica check ili check engine pri dnu crvena obla dok takve sijalice nema na karburatorskim varijantama..

Morini je ok agregat, kvalitetan ali malo tanji sa delovima kod nas.

U svakom slućaju obrati pažnju na sve detalje, bilo je tih sr dvojki i sa minareli agregatom i sa disk kočnicom pozadi kao i sa vodenim hlađenjem, Pitina je takva bila, mislim da nosi naziv stelth...

Brzina je relativna, satovi lažu, vlasnici lažu, sve to nije toliko bitno koliko da je mašina ok, da je koliko toliko original i da ne ide u dva traga, provozaj se kolima iza nekog dok vozi na pravcu pa obrati pažnju.. na rastojanju od 10-15 m se vrlo lepo može uočiti...

#3 Strsljen

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 19 posts
  • MestoSjenica
  • VozimYamaha Aerox

Posted 26 May 2017 - 18:32

Veliko Hvala na odgovoru , ovo je konkretno skuter evo ga oglas , ima i slika table ne vidim nigde chk engine , ima i karb slikan i ostalo bas na oglasu

https://www.polovnia...94/aprilia-sr50

#4 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 26 May 2017 - 20:29

Ne vidim sa telefona, ima li kurblu ?

#5 vlayco

Stari član

• Moderators
  • 2,649 posts

Posted 26 May 2017 - 22:33

Znam da ne treba mesati fb i forum...ali,pre par nedelja je bila ovakva ista na oglasima u grupi motomanijaci i pisalo je da je prepravljena na karb... i da ne vidi se kurbla na slikama

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

#6 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 26 May 2017 - 23:08

Ako nema kurblu onda je bila injektorska

#7 Strsljen

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 19 posts
  • MestoSjenica
  • VozimYamaha Aerox

Posted 27 May 2017 - 11:43

Hvala vam drugovi , definitivno nema kurblu , preskocicu ovaj primerak , idemo dalje

#8 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 27 May 2017 - 11:47

kažem ja da se ne sećam da su morini bili na karb verzijama ikada, u SR2 imaš minareli vazdušne i vodeno hlađene na karburatorima, i tu imaš još plus te kombinatorike ima ili nema diska nazad na felni.. i imaš ih ovamo kasnije sa piaggio agregatima isto i karburatorske i injektorske...

#9 vlayco

Stari član

• Moderators
  • 2,649 posts

Posted 27 May 2017 - 14:41

Takodje imas i malu seriju sr2 od 2001-2002 sa piaggio agregatom,ali nju nabosti je ravno sedmici na lotou.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

#10 Strsljen

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 19 posts
  • MestoSjenica
  • VozimYamaha Aerox

Posted 28 May 2017 - 22:38

Samo da javim ovde , trazio sam SR50 a danas kupih Yamahu Aerox 50 , 2000 god serijala , sutra budem nakacio slike

#11 Aleksandarcoa

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 34 posts

Posted 07 July 2020 - 10:09

Pozdrav ljudi. Da li kupiti Apriliju sa direktnim ubrizgavanjem, sta moze biti problem i eventualna popravka u vidu finansija. Primerak ne deluje lose samo da li se upustati u tako nesto.
https://www.kupujemp...er_id=679864990

#12 vlayco

Stari član

• Moderators
  • 2,649 posts

Posted 07 July 2020 - 15:19

Purejet piaggio,ditech morini u Srbiji zaobici u sirokom luku,svako je malo cackao oko nje,"kum i ja popravljali" ,itd...,osim ako neko od tvojih nije prvi vlasnik i da je odrzavana kako bog zapoveda...

Sent from my SM-G930U using Tapatalk

#13 Aleksandarcoa

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 34 posts

Posted 07 July 2020 - 16:31

Vlayco hvala na dodatnoj informaciji, uopste nisam obracao paznju da li je ditech ili karburator verzija i slucajno danas zagledam da nema kurblu, pisamo je vec o tome, u svakom slucaju zaobicicu direktno ubrizgavanje.

#14 Aleksandarcoa

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 34 posts

Posted 07 July 2020 - 16:37

Nema veze sa temom ali traziti za ovo 750e je van svake pameti, da li misle da ima ludih, nije mi jasno.
https://www.polovnia...3/gilera-runner

#15 Aleksandarcoa

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 34 posts

Posted 19 July 2020 - 11:30

https://www.polovnia...ia-sr-50-street
Pozdrav ljudi. Kakav je ovo model Street, to je isti model kao Sr2 jel tako, vidim i da je 2010god a uveliko su tada poceli proizvodnju SR3.

#16 Laki993

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 290 posts

Posted 19 July 2020 - 12:07

To je sr2 sa piaggio agregatom.

Послато са LG-H860 помоћу Тапатока

#17 Aleksandarcoa

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 34 posts

Posted 19 July 2020 - 12:15

Laki da li bokha opcija ovakav model ili SR3 tj. da li na trojci ima razlicitih agregata ili ne?

#18 Laki993

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 290 posts

Posted 19 July 2020 - 14:12

Imaš SR3 i sa Morini i sa Piaggio agregatom. U principu Piaggio je po meni bolji izbor u odnosu na Morini i što se tiče kvaliteta i izbora rezervnih delova. Sad da li SR2 ili SR3 teško je reći jer svako ima svoj ukus.

Послато са LG-H860 помоћу Тапатока

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users