Posted 21 September 2018 - 17:10
Posted 18 October 2018 - 21:07
Medjutim citajuci sve ovih 6-7 dana koliko surfujem a i upoznao sam par ljudi sa elektro biciklama , mislim da je elektro bicikla jos korisnija stvar od elektro skutera mada oboje imaju ogromnu prednost u voznji u odnosu na benzin i dizel.
Zasto elektro bicikli a ne elektro skuter
1 manji je laksi u slucaju kise unesi ga u autobus i kuci ili ne do bog nekog kvara
2. laksi samim tim veca autonomija ( momci koji voze el bicikle kazu da prelaze od 80-120 km u zavisnosti koliko brzo voze
3. bicikli sa 350-500w idu preko 55kmh kada se skine blokada mogu i do 75kmh
4,svoju biciklu sa kitom za elektricnu biciklu pretvoris u elektricnu za jedan dan i biras snagu motora i jacinu baterija (osnovna verzija je oko 200e)
5. mozda najvaznije KO NEMA DOZVOLU ne treba mu nikakva za el biciklu
6. mozes da se sluzis putem, trotoarem i biciklistickim stazama sto mislim da sa el skuterom ne bi mogao bar ne po biciklistickim stazama
7 posto je manji i laksi brze se i puni u proseku 4-5 sati mislim kapacitet baterije je manji pa se brze puni
8 u slucaju kvarova verovatno laksa zamena delova nego kod skutera
mana u odnosu na elektro skuter ne moze da se voze dvoje na jednoj
da se razumemo ne hejtujem tvoj skuter jer i ja razmisljam i o elektro skuteru i o elektro bicikli samo mislim da je bicikla jos bolje iskoriscena sva ta prednost elektro pogona . U svakom slucaju posle tvog posta sam jos vise ubedjen da terba da prosirim garazu i radionicu za elektro voxila koja planiram da pokupujem do sledeceg proleca.
Posted 19 October 2018 - 08:16
Posted 01 November 2018 - 17:33
Sta se desilo ? pre nekoloko meseci proglodjala se zadnja unutrasnja guma ...posto je motor u zadnjem tocku , skroz je do felne , jedino konstruktorsko resenje je posto ne moze ravan ventil , nego je na felni umesto prema dole izbusena rupa ukoso , pa ide kosi mesingani autoventil ...kod mene nema da se kupi nova , odnesem kod komsije vulkanizera da je ispegla , uradi on to lepo , ali na probi pocne da pusta na samom izlasku stabla ventila ...problem , ne moze da se uradi , bas mora nova ...Miso, ajd` na Net i surfuj ...Ima sajtova koji prodaju sve moguce vrste guma , popisem ne znam ni ja koliko brojeva , sve sto sam nasao i vrti ...niko nema to , ali posle dva - tri sata , vec izgubio nadu , ajd` proverice sutra ujutro u magacinu ...ujutro - IMA ! Ajd ` salji u Mitrovicu ...poslao resio problem ...to je neko kratko vreme trajalo , jednog dana izduvala , opet se proglodjala na slicno mesto kao prethodna ...a, lepo mi mati kazaka , naruci odma dve , ja nisam i eto opet problema ...ulepim onom flekom , bolje ne moze biti , drzalo dva - tri meseca , popustilo na fleki , mora u peglu ,,,odnesem kod vulkanizera , pri polusaju da odlepi postojecu fleku , pocepala se nepopravljivo , kaze preveliko za peglu , ne moze ...eto problema ponovo - nemam gume ...opet vrti one telefone , niko ziv nema na kraju dodjem do generalnog uvoznika koji distribuira svima , kaze sve sto su imali su prodali i da novog uvoza nece biti do proleca ??? Pa, sta da radim do proleca ??? A to sto su sve prodali , govori o tome kakvo je konstrukcijsko resenje ( lose ) i da ja nisam jedini koji ima problem ...ne mogu ja tu pogresiti , to mos` nanestiti samo kako se mora ...al` eto ...na kraju gubeci skoro svaku nadu da cu naci , nadjem MODERNA - ZRENJANIN , znam da su oni prodavali e- scootove , ajd `da probam ...nazovem - imate gumu ? IMA ! Daj , brate , salji odmah dve u Mitrovicu ! Sve dogovorim i za nepuna 24 sata guma stigla i namontirana ...eto , sad imam i rezervu ...
Koliko znaci strujni ...troskovi prevoza sa njime skoro da ne postoje , a zbog gume, Crni je bio na radnoj poziciji prinudno ...za nekoliko dana neoperativnosti strujnoga u Aliena je sipano 2x po 500 din .+ tezak za voznju po gradu ...eto , struja je buducnost ...
Edited by ALIEN SM, 01 November 2018 - 17:46.
Posted 05 November 2018 - 15:27
Posted 05 November 2018 - 17:52
Posted 08 November 2018 - 09:31
Posted 08 November 2018 - 15:39
Posted 03 January 2019 - 17:39
Kilometraža - za 15 meseci sam prešao oko 15 000 km ...s tim što sam bio usporen sa onim povredama i zimom kad se slabije vozilo ...
Posted 03 January 2019 - 22:02
Što se tiče gume, probaj ju namonitirati i usuti ono mlijeko unutra, možda uspije začepit rupu.Ja sam od bicikla znao krpati i superljepilom, stavim kapljicu di je rupa i gore komadić zračnice. Nemaš što izgubiti, i tako je probušena.
Posted 03 January 2019 - 23:03
Posted 04 January 2019 - 08:17
Posted 04 January 2019 - 12:10
Posted 20 February 2019 - 12:43
Usput, sjebo gumu danas ...otišao da platim gas za domaćinstvo , kad sam izašao prednja guma zalegla ,,,jbo gume , ko ih izmisli - bitte gur gur ,potrajalo skoro 40 min , jezik do pojasa...na svu sreću da je prednja sa ravnim ventilom , ta je 200 din , ona zadnja sa kosim je 500, a trenutno nemam rezervne u martu je kontigent na uvozu ...toliko su dobre i kvalitetne da su sve rasprodali ...kineska plastika ne može da se vulkanizira ni u pegli , kad se nabuši - bacaj i nova ...dal je Kinez ikad napravio šta da valja ?
Posted 20 February 2019 - 21:20
Posted 21 February 2019 - 16:10
Posted 22 February 2019 - 07:36
Posted 24 February 2019 - 15:18
Posted 21 March 2019 - 11:38
Eto , gume su izrazito lošeg kvaliteta da nije njih ne bi imao šta da radim , i dalje nisam ni jedan šaraf na njemu zavrnuo , ali gume me ubiše , sreća njegova da ne pušim , pa nemam upaljač , zapalio bi ga ...
Posted 21 March 2019 - 14:49
16 user(s) are reading this topic
0 members, 16 guests, 0 anonymous users