Jump to content

E- Scooter by Alien

224 replies to this topic

#201 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 21 December 2019 - 18:49

Pa , ima njih i jačih , ali je onda i cena malo jača i podležu regovanju...ja ulazim u treću sezonu sa olovnim akumulatorima , ne primećujem bilo kakav pad perfomansi , sa autonomijom sam zadovoljan , ima za najmanje 40-50 km dnevno , a može i više , čak do 60 km...kad se navikneš na mogućnosti , što kaže Pita onda je to - to ...

#202 canibal86

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 185 posts
  • MestoSid
  • VozimSpider X5

Posted 21 December 2019 - 19:29

Dosta dobra autonomija za olovne akumulatore te starosti,jel postoji neki bms kad baterije padnu na minimalnu volatazu da prekine praznjenje?Ako se ne varam za olovne 12v baterije minimalna voltaza je 10.9v sve ispod toga trajno ostecuje bateriju.

#203 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 22 December 2019 - 08:29

Imaju BMS elektroniku svi, ja mislim...Autonomija od 40-50 km je odlična....ja na svom biciklu imam autonomije oko 25km pa završavam sve šta mi je potrebno tokom dana!!

#204 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 22 December 2019 - 19:51

Pa vidi , ovako stoji stvar ...jasno je da od broja baterija zavisi autonomija , ima ih koji imaju samo tri , to je 36 V , sa četiri 48 V i kao moj pet - 60 V ...olovni izdržavaju oko 1000 ciklusa , to znači oko tri godine , ali videćemo ...moji su dve zime pregurali bez pada perfomansi i ulaze u treću zimu ,,,za ovo vreme eksploatacije ponekad ( retko ) su se samo dopunili ...vrlo često sam ih maltretirao i na smrt ispraznio , čak toliko da nije jadan mogao da ide , mada zadnjih nekoliko km upozorava padom perfomansi - okilavi da se jedva može voziti , ali ako si normalan znaš koliko još možeš ....ali ja nisam , maltretirao sam ga do dubokog pražnjenja i to nebrojeno puta ...i nikad ništa , nikakvog oštećenja , niti pada perfomansi ...na punjač i sutradan kao da ništa nije bilo ...negde sam pročitao da ta generacija baterija ima neku unutrašnju zaštitu protiv ovakvih kao ja ....pa im ni ja ne mogu ništa , hehehe...ma, kad dođe vreme da bude moralo da se menja, ćemo menjamo , za sada ni ne razmišljam o tome ... :)

usput , pogledajte ovo ...

https://www.elektric...li.rs/index.php

#205 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 23 December 2019 - 21:06

Mišo imaju BMS elektroniku tj zaštitu od prepunjavanja i pražnjenja ispod donje granice....Na primer, meni je na biciklu sa starom baterijom znao da se ugasi na mrtvo ime na 35.4V, i posle toga ne možeš ni displej da upališ dok ne ode na punjač...Sad sa novom baterijom nisam stigao do tako dubokog pražnjenja pa mi se nije ni gasio...Već kad vidim da pada ispod 37V ajde na punjač...

Ja imam Lion bateriju (Litijum jonsku) a ti Pb olovni akumulator ako se ne varam?

#206 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 24 December 2019 - 11:27

Li jon je svakako bolja i skuplja ...bolje podnosi duboka pražnjenja , dugo drži struju kod nekorišćenja , ali olovni su pogodniji za start , tu su neprevaziđeni , no , bilo kako bilo svake godine su sve bolji i bolji ...kažem , ni ne razmišljam o tome dok ne dođe vreme ...

#207 canibal86

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 185 posts
  • MestoSid
  • VozimSpider X5

Posted 24 December 2019 - 18:40

Svaka Li-ion baterija mora biti regulisana sa bms-om zato sto hemija tih baterija je dosta opasna ako nije regulisana bms-om i dosta osetljiva ako se isprazni do kraja.Kod Aliena Sm smatram da nema zastite baterija zato sto kad bi postojala zastita totalno bi prekinula struju ne bi dolazilo do toga da kad se isprazni jedva ide.

#208 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 25 December 2019 - 09:02

Inače i za olovne akumulatore je isto tako štetno duboko pražnjenje, tako ta je kinez morao i o tome misliti

#209 canibal86

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 185 posts
  • MestoSid
  • VozimSpider X5

Posted 25 December 2019 - 15:59

Verovatno su u pitanju AGM baterije koje su vise predvidjene za duboka praznjenja.Ako je motor od 350W racunica kaze da vuce oko 5.8A dok ove baterije mogu da izguraju dosta vise oko 150A.Sto znaci da tu ima dosta mesta za neki apgrejd motora kad cene padnu.

#210 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 25 December 2019 - 17:58

Nisam se bavio tom problematikom , niti me interesuje , samo prenosim svoja iskustva , da sve to odlično podnosi duboka pražnjenja i to nebrojeno puta , a kako - ne znam ...interesantno je da npr , svetlo koje radi na radnom naponu akumulatora ( 55 V sijalica ) uopšte ne pokazuje pad luminescancije i kad su akumulatori skroz prazni ...kako to ? Kako god da je rešeno , super je , provereno u praksi , verovatno elektronika brine o svemu ...24 000 km do sada ...

#211 canibal86

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 185 posts
  • MestoSid
  • VozimSpider X5

Posted 25 December 2019 - 22:22

Moze biti razlog i dalje jakog intenziteta svetla taj sto 5 baterija i ako padne napon na 10.9 v po bateriji i dalje daje 54.5v

#212 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 26 December 2019 - 11:29

Šta je , da je , ja zadovoljan ...na dodavanje gasa kad se optereti , i kad je najprazniji ne pokazuje pad luminescencije ...elektronika brine o svemu ...

#213 Depe

Find Sexy Womans from your town for night

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,239 posts
  • MestoNew York
  • VozimAprilia sr 50 2006.

Posted 26 December 2019 - 12:44

Ista je to fora kao i na malim baterijskim lampama sa jednom diodom koja radi na 3V a ima jednu bateriju od 1,5V i super radi do napona baterije od 0,9V. Do ovog napona elektronika podiže bez problema na 3V.

#214 canibal86

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 185 posts
  • MestoSid
  • VozimSpider X5

Posted 26 December 2019 - 23:32

Nema tu potrebe za step up konverterom posto je fabricki kako sam procitao iz ranijih postova sijalica 55v a ceo sistem radi na 60v.

#215 Depe

Find Sexy Womans from your town for night

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,239 posts
  • MestoNew York
  • VozimAprilia sr 50 2006.

Posted 27 December 2019 - 14:11

Da tako je. Sijalica od 55V će dobro svetleti i kad napon akumulatora padne na dozvoljeniH 10,9V x 5kom najniži dozvoljeni napon je 54,5V, ali je zato maksimalni napon kad su aku puni do vrha 13,6V x 5kom 68V što je za sijalicu od 55V malo više.

#216 canibal86

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 185 posts
  • MestoSid
  • VozimSpider X5

Posted 27 December 2019 - 23:22

Tacno slazem se nisam razmisljao o tome kada je baterija puna.Po nekoj logici u tom strujnom kolu gde se nalazi far sijalica morao bi da postoji neki kontroler tipa cc/cv koji ce drzati konstantnu struju i voltazu.

#217 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 16 January 2020 - 15:53

Stigla je guma iz Kine pre neki dan ...Mogu reći da sam se razočarao , to nije to kao na slici što su prikazali ...u toj da kažem nesreći i razočarenju , dobro sam razmišljao kad sam doneo odluku da poručim samo jednu , pa ću videti ...

Na slici je drže u ruci zgužvanu i vidi se sunđerasti sloj sa unutrašnje strane ...kod ove to nije slučaj , ne može se tako saviti , tvrda je kao kamen , to je sama božja plastika , ne znam kako će se to izmontirati ...pokušao sam sam , i čini mi se da sam već bio blizu , ali ipak , nisan uspeo ...čini se da bi moglo pomoću dve - tri stege koje ne bi dozvolile da iskače iz ležišta , ali nemam dovoljno dobre koje bi poslužile toj nameni ...na kraju sam odneo kod komšije vulkanizera i on nije uspeo , a sve mislim da nije puno bio ni zainteresovan ... :(

Ne vredi te pare , nema tu ni proizvođača , samo dimenzija i to je to ...problem sa gumom i dalje ostaje ...

#218 Branko

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 172 posts
  • MestoBeograd
  • VozimAprilia Sportcity One

Posted 16 January 2020 - 18:33

Što ne probaš da je pre montiranja staviš u vruću vodu, da malo omekani?
A na felnu namažeš malo tečnog sapuna, da lakše klizne. :D

#219 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,751 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 16 January 2020 - 23:30

Sad ispade kao da je guma za viljuskara :)

Mozes i da pises cika Jang-u da nisi dobio ono sto je opisano u oglasu, pa mozda vratis i dobijes povrat novca ako vec ne ide.

#220 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 17 January 2020 - 16:28

Bila je u vrućoj vodi , kuvao sam je do oko 50-60 stepeni i kad sam je izvadio i dalje je bila tvrda, ali se jako brzo i ohladi ...i podmazana je sa tečnim sapunom i malo je falilo da se namakne , ali ipak , nije ...ma , zajebancija na kvadrat ...

Pitaću Si Đin Pinga kad dođe u Srbiju kod Vučka da mi kaže kako su ti njegovi zamislili da se ovo govno montira ...42 dolara ... :(

4 user(s) are reading this topic

0 members, 4 guests, 0 anonymous users