Jump to content

E- Scooter by Alien

224 replies to this topic

#41 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 14 September 2017 - 09:53

Slažem se Mišo sa svim što si napisao. Prosto našao sam se u tematici iz svog ličnog iskustva, nebrojeno puta su me zaustavili, blablablaaaa.. i na kraju dobro ajd slobodan si. Ispočetka sam penio objašnjavajući im, posle sam opušteno sedeo i slušajući ih, smeškao se, čekajući da završe i donesu svoj sud, desilo se i da je počeo da piše kaznu za dozvolu (iako je imam, namerno sam se pravio lud i nisam pokazao) kao i za neregistrovano vozilo, dok sam kacigu nosio zbog sebe, doduše onu letnju biciklističku, al nema veze, i to je neka kaciga, za bicikli, jel.. i na kraju kad mi je poturio papir da potpišem, ja mu kažem da je ovo električni pogon tj biciklo samo sa oblikom skutera.
Da si video mu facu, pocrveneo od besa a ne može mi ništa, sam je kriv kad je konj neobavešteni.
Kako god, ne treba im gurati prst u oko, kacigu na glavu, i slažem se za tablicu, valda će shvatiti kad vide i neće zaustavljati.

#42 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 14 September 2017 - 16:28

He he Mario , ja sam lepo napisao , da mu je to uslovno receno mana , nije za vas velike , zbog gabarita ( vasih ) ...nelepo izgledate na skutercetu koje bi se uspesno izborilo sa tezinom , ali smesno izgleda ...i , da pedale ima , ali glupo mi je da ih montiram , nepotrebne su ...jedino da ih ubacim u gepek , pa da se pravim lud , kao otpale , neprakticno i slicno ???

A, bre , Gogi , lepo se ti tako zabavis sa njima , ali ja nikad se nisam natkurivao sa njima , samo fino i polako , onda je veca verovatnoca da se izvuces cak i kad si kriv ...ja sa ovim sto sam osmislio sam hteo da svedem na najmanju mogucu meru bilo kakvu raspravu sa njima ...mislim da sam ovim to i uspeo , videcemo kad me zaustave , ne daj Boze , hehhehe...

Uh, sto bi voleo da probate , sad malopre jedan prijatelj bio odusevio se ...a ,inace , od juce skuterce je zaradilo prve pare ...isao sa njim na teren , radi mali ko popiz***...i kao sto sam i mislio , opet sam ostao bez njega , MLS ( jbmjmtr ) ga ponovo maznuo i nestao u nepoznatom pravcu ...konstatujem , fali nam najmanje jos jedan , velikog niko vise ni ne gleda ...jbg ...

#43 Dovla

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 129 posts
  • MestoNovi Beograd
  • VozimMotowell Magnet City

Posted 15 September 2017 - 20:23

Da imam gde da turim utičnicu, ja bi ovo terao. :)

#44 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 15 September 2017 - 20:37

Dođi na skup pa ćemo probati

#45 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 16 September 2017 - 08:26

Voleo bi Mario , cekacu do zadnjeg trenutka da vidim da li cu biti sposoban , sa zdravljem sam rovit ko kuvano jaje ...ako iole budem sposoban , eto mene ...

I Alien nije bas najpouzdaniji , to je tema za koji dan , izgleda da ostaje bez goriva na punom gasu , takvi su simptomi , pa ako to resim ovih dana ...

Pun sam sitnih i ( krupnih ) povreda koje jos nisam zalecio , a koje me ugrozavaju pa ne znam , ali trudicu se makar i po cenu zivota ...jos da mi je produzni kabel od 150 km , eto mene skutercetom ... :) ...ako nista drugo mozda dodjem i Yugom ...

#46 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 16 September 2017 - 09:28

da ponesem ja agregat ?

#47 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 17 September 2017 - 08:53

Moze, hehehe i to je resenje ... :)

Ma, gledacu ja od onog ludaka sto seje rakete okolo da nabavim dva, tri grama uranijuma i u lonce za kafu i pod sediste i onda nema punjenja koju stotinu godina ...

#48 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 27 September 2017 - 20:10

Hiljadu i sto kilometara za tri nedelje ...

#49 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 29 September 2017 - 12:01

View PostALIEN SM, on 27 September 2017 - 20:10, said:

Hiljadu i sto kilometara za tri nedelje ...

To mu dođe 19.066 km-a godišnje....pa to je ludačka kilometraža Mišo :) :) s obzirom da ti i zimi voziš ne bi me čudilo da se kilometraža ostvari, jedino da Elektro momak ne zakaže u zimu...

#50 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 29 September 2017 - 19:42

Pa , dobro , njije to u praksi bas toliko , racunam oko desetak hiljada , a ni to nije malo ...uglavnom skuterce vredno zaradjuje , Airsalmatica nisam vozio tri - cetiri dana , a velikog sest , sedam dana i ta kilometraza se prelomila na maloga ...zabrinuce se ovi na pumpi , nema me danima , ja trosak goriva vise nemam ...

A , kako ce podneti zimu - videcemo , to iskustvo tek treba da se pokupi ...

#51 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 29 September 2017 - 19:57

Respektabilna kilometraža, vi ga baš ne štedite. Ako, tako i treba, računica je jasna. Sa sadasnjom cenom goriva, on je sam sebe otplatio na 10000km, ako uzmemo u obzir da je koštao oko 450litara goriva i da neki drugi skut troši 4,5l/100km...
znači jos 27 nedelja (9000km) si pod lizingom, posle toga je sve džabe, možda čak zaradi za još jedan :)

#52 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 29 September 2017 - 20:01

Da, da , ovaj je zaradjen na tezi nacin , ali nema veze ,...nesto razmisljam da zenicu gurnem diskretno pod autobus , sta bi tek onda mogao kupiti od odstete ... :D ...
sad vec znamo kako se to radi ... :D ...

Inace , zenica je naplatila svoje , jako je zadovoljna sumom koju je izboksovao advokat kojeg smo angazovali , naravno , necu da kazem kolika je , ali vise nego sto smo ocekivali ( advokat je izuzetno sposoban , specijalista za takve slucajeve ) ...sada sam ja manjinski partner u nasem braku , moze da mi radi sta hoce , ima da cutim , hehehe... :D ...

#53 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 09 October 2017 - 17:50

Sve pohvale za Kendine gume na skutercetu ...u povoznosti ni matic ni Alien mu nisu ravni ... pre par dana zove me jedan prijatelj ...ima nekog svog kome je pricao o E- scooteru ...jel mogu oni da dodju da vide ,,,kako da ne , cekam vas ...dodjose za pola sata , upoznam se sa ovim sto je hteo da vidi - ma, probaj brate , jedna slika govori vise od hiljadu reci ...protera niz ulicu , vratio se , osmeh od uva do uva - ej imas ti broj toga od koga si kupio ? Kako da ne , nazovem ga ja u Suboticu , predstavim se - Misa iz Mitrovice , ima jedan moj hoce da poprica sa tobom u vezi skutera ...i dogovorise se u tri reci , salje mu sutradan ...eto , dajem moj skroman doprinos sirenju E- scootera... :D

#54 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 16 October 2017 - 09:26

Stigao racun za struju za servis gde sam od pocetka punio E- scooter...racunica kaze ovako ...letnja potrosnja struje bez klime je oko 900-1100 din ...u septembru dve klime su radile po potrebi , bilo je tu jos toplih dana , pa je racun za septembar bio oko 1800 din...normalno je da je potrosnja malo uvecana za oko trecinu u odnosu na redovan racun ...koliko je od toga potroseno na punjenje E- scootera , jbem li ga ? U Srbiji je skoro nemoguce znati koliko kosta Kw/h struje , osim ako nisi postdiplomac sa Harvarda ili Jejla sa doktoratom , sve zbog zelenih , zutih ,crvenih i ne znam ni ja kakvih ofarbanih kilovata , ali iz svega ovoga izvodim zakljucak da je potrosnja struje za punjenje zaista minorna ...ne verujem da je veca od 20-30 din ...racunam da bi za mesec dana bio bar cetiri outa na pumpi za 500 din + ulje na sve to koje se mora preiodicno uzeti...ne verujem da je za oko mesec i po dana na punjenje otislo vise od 200-300 din ...to se kroz racun i ne oseti ...kod mene je srednja tarifa na delu , a ona bas i nije srednja nego je na dve trecine od skupe ...a , kad bi se punilo na jeftinoj struji koja je tri puta jeftinija od skupe , nocu to punjenje ne bi kostalo vise od 10-20 din ...

Pri svemu ovome skuterce vredno radi i zaradjuje , do sada je za oko mesec i po dana presao oko 1500 km bez i najmanjeg problema , stigne svugde , sa njim se sve obavi, Airsalmatica retko vezim , Aliena jos redje, njihova kilometraza sa prevalila na skuterce ...

#55 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 16 October 2017 - 13:11

Tako je Mišo, očekivano jeftina vožnja, znam iz svog iskustva. A da ti nama malo snimiš jednu kraću vožnjicu iz mesta do max. brzine, malo po krivinama, i na kraju kočenje, da vidimo i mi kako to izgleda.. ja sam već zaboravio, hehe

#56 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 16 October 2017 - 14:53

Moze Gogi , samo da uhvatim malo vremena , posao mi je primaran , pritisli me sa svih strana , svi me jbu , niko da kaze ajd sad ti malo :sexe19jx1: ...Zao mi je samo sto mi niste tu da probate , ja samo nudim svima i svi su odusevljeni , jos kad kazem cenu svega ...velika autonomija mi jako znaci, oni koji prelaze cetrdesetak km sa punjenjem mi nebi bili dovoljni , ne retko se desi da predjem i po vise od pedeset km dnevno ...

#57 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 16 October 2017 - 15:13

Ako si platio E-čudo 45.000 din. i ako uzmemo prosek potrošnje od oko 3.5 lit (Alien & Matic) to znači da ćeš E-čudo otplatiti za ukupno pređenih cca 8.875 km-a ne računajući trošak struje za E-maloga....što i nije tako nedostižno....
ti si već blizu otplate jbte ako si prevalio do sada preko 5.000 km-a??!

#58 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 16 October 2017 - 17:23

Ne Pita, nisi dobro procitao ...placen je 520 Jevreja ilitiga 62 000 din + 2000 za transport, znaci kostao je 64 000 din , a do sada sam presao za oko mesec i po oko 1500 km ...a, za koliko ce se otplatiti jbem li ga ? za ovih 6 nedelja samo da sam svake nedelje bio po jednom na pumpi , to je oko 3000 din , a ovako na struju nije potroseno ni 300 din ...

#59 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 16 October 2017 - 17:28

View PostALIEN SM, on 16 October 2017 - 17:23, said:

Ne Pita, nisi dobro procitao ...placen je 520 Jevreja ilitiga 62 000 din + 2000 za transport, znaci kostao je 64 000 din , a do sada sam presao za oko mesec i po oko 1500 km ...a, za koliko ce se otplatiti jbem li ga ? za ovih 6 nedelja samo da sam svake nedelje bio po jednom na pumpi , to je oko 3000 din , a ovako na struju nije potroseno ni 300 din ...

Ok, onda ćeš ga otplatiti tek za 12.600 km-a pređenih !!!

Jer poenta E-čuda je da vozi za džabe jel tako? Nema tu uživancije kao kod 2T cvaje da se razumemo...znači onda ga gledamo na taj način, za koliko sam sebe isplati...?

#60 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 16 October 2017 - 18:51

Evo kako ces znati koliko te kosta:
http://www.elementa....tricne-energije

Podesis cenu skuplje i jeftinije tarife pa dobijes i racunicu odmah...

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users