Sve sam se nešto vodio mišlju i da je ne registrujem za tih par dana što je provozam u godini, ali reko ajde biće uskoro skup, pa druženje, pa treba je isterati na put podesiti itd itd...ima 100 zašto bi trebalo biti regularan na putu...
Odem ja juče BEZ motora al sa saobraćajnom, starom polisom, potvrdom od Pazini Motorsa o maximalnoj dozvoljenoj brzini koju imam još od prošle godine, i pripremljen na neku cifru od 3.500-4.000 din izbijanja iz džepa za registraciju, momak na pultu iz Sabljar Pazinija na Temerinskom putu ladno kaže:
Šta je to, jel to moped-skuter? Aaaa pa ne registrujemo mopede....
Čekaj, čekaj, kako bre ne registrujete? Skrivena kamera?
Momak: doneli su neku novu uredbu po kojoj trebaju valjci za merenje brzine...a ja mogu da te stavim na valjke za kola, ali ne bih da rizikujem...kaže neće ti niko u gradu sad registrovati moped!!!
Hahahahahhaha ja u neverici, smejem se...

Pa reko šta sad ja da radim, da prodam motor ili da vozim neregistrovan??
Kaže on polaži za A i kupuj veći motor....
hahahah pa kud ide ova naša država ovo je stvarno smehoteka!!

Kaže ljudi ga napadaju besni, svađaju se s njim, oće da biju...ali on tu ništa ne može! Verovatno neće da rizikuju kaznu za firmu tj za Tehnički pregled jer nemaju atestirane valjke za merenje brzine na točku...to je moja pretpostavka...Ostaje da vidimo šta će biti...