Jump to content

50cc jel to moped? Nema registracije...

• This topic is locked This topic is locked
53 replies to this topic

#21 Bojancirko

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 41 posts

Posted 13 December 2018 - 08:50

Oni ce da mi izdaju potvrdu da skiter ide 50 km/h a meni treba 45km/h.Onda ce mi ga sa ovom potvrdom registrovati na A kategoriju ili gresim?

#22 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci
  • VozimYamaha Aerox Rossi Replica

Posted 13 December 2018 - 09:16

Ne gresis. Treba ti da ide max 45

Sent from my BLA-L29 using Tapatalk

#23 Bojancirko

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 41 posts

Posted 13 December 2018 - 09:47

Znaci nemam nikakvog resenja nego samo registracija kao da je A kategorija.Hvala kolege

#24 vlayco

Stari član

• Moderators
  • 2,650 posts

Posted 13 December 2018 - 16:52

Proveri ti opet sa njima,da li su mislili na 45kmh ili na 50.
Ima situacija da ljudi koji rade taj posao,jednostavno ne znaju...

Sent from my SM-G925I using Tapatalk

Edited by vlayco, 13 December 2018 - 16:52.

#25 Pupo

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 244 posts
  • MestoZg
  • VozimArea51

Posted 13 December 2018 - 18:16

Imate jako sreće s tom potvrdom, kod nas to ne vrijedi već se ide na valjke svake godine.

#26 Branko

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 172 posts
  • MestoBeograd
  • VozimAprilia Sportcity One

Posted 13 December 2018 - 19:12

Kako to onda resavate da bude u granicama dozvoljene brzine?

#27 Pupo

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 244 posts
  • MestoZg
  • VozimArea51

Posted 13 December 2018 - 19:30

Blokade fizičke na variomatu/ispuhu, električne blokade, limitiranje gasa il sve skupa. Ak je neko normalan na tehničkom, pa ne daju gas do kraja. Svašta bude.
Ovi što imaju turpije vraćaju serijske mašine, svašta bude, snalaze se ljudi. A varanja nema na valjcima jer ispis ide uz papire od registracije.

Uglavnom, nemojte se žalit dok ide ovako s papirom.

#28 vlayco

Stari član

• Moderators
  • 2,650 posts

Posted 14 December 2018 - 00:18

Pupo,kod nas je tako regulisan zakon,da ako ti ne daj boze pukne veliki blok,nema vise registracije...mislim ima,al se moras jako puno cimati da bude sve regularno.
A oko ove potvde nije problem ko ima A kategoriju,onda je registracija za pa hiljada veca,ali moze se registrovati normalno.Ko nema...ode u ilegalu...

View PostPupo, on 13 December 2018 - 19:30, said:

Blokade fizičke na variomatu/ispuhu, električne blokade, limitiranje gasa il sve skupa. Ak je neko normalan na tehničkom, pa ne daju gas do kraja. Svašta bude.
Ovi što imaju turpije vraćaju serijske mašine, svašta bude, snalaze se ljudi. A varanja nema na valjcima jer ispis ide uz papire od registracije.

Uglavnom, nemojte se žalit dok ide ovako s papirom.

Sent from my SM-G925I using Tapatalk

#29 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 14 December 2018 - 08:33

View PostBojancirko, on 13 December 2018 - 08:50, said:

Oni ce da mi izdaju potvrdu da skiter ide 50 km/h a meni treba 45km/h.Onda ce mi ga sa ovom potvrdom registrovati na A kategoriju ili gresim?
Ja sam na 45 mislio, garant su i oni permutovali broj, misli se na 45, za 50 se ne izdaju potvrde jer to niko ne trazi..

Inace tvoj skuter fabricki 45 ide, stoga tebi treba taj fabricki podatak...

Konkretno nalazi se i na fakturi kada ga kupujes novog, pa je fotokopija tog racuna isto vazeci dokument

#30 Bojancirko

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 41 posts

Posted 14 December 2018 - 19:55

Jedini su mi u Dekri potvrdili da mogu da mi izdaju potvrdu ali na 50 km/h a ne na 45 kao sto sam im trazio jer navodno ovaj skuter po fabrickim karakteristikama ide 50.Pokusacu da nabavim racun od prvog vlasnika ako uopste na njemu pise brzina.Nadam se da cu biti bolje sreće.

#31 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 15 December 2018 - 08:15

Pronađi ti podatak na net-u po manual-u koja je maks brzina za taj skut

#32 Bojancirko

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 41 posts

Posted 15 December 2018 - 09:16

Gledao sam na user manualu za ovaj midel sto je isto i za Buxy i Zenith i bukvalno sve pise osim maksimalne brzine pa se i sam pitam ge su ovi iz Dekre iskopali da skuter ise 50 km/h.

#33 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 15 December 2018 - 10:55

pa vidi, što se tiče zakona u EU, ti skuteri i mopedi se voze bez tablica, i njihova max brzina je 45, međutim, pitanje je koje je to godine stupilo na snagu, pa su se i proizvođači tako podesili...

drugo pitanje je za koje tržište je bio rađen, ako je za neko gde nisu bila ograničenja 45, vrlo je moguće da mu je brzina po karakteristikama bila 50...

sad ko to može da utvrdi koji je to model i za koje tržište i ko za peugeot izdaje potvrde i na osnovu čega...

PS.. tako je npr tomos apn 4 ispao iz zakonske norme jer je 80-tih godina bio proizveden kao max 48, a tada je zakon bio max 50 kod nas... te mopede sada ne možeš da registruješ ni sa kakvim molitvama na potvrdu...

#34 Bojancirko

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 41 posts

Posted 15 December 2018 - 13:26

Čovek iz Bajine Bašte ga je kupio 1997 godine u Srbiji.Ne znam ko je tada bio generalni uvoznik.I jeste najveci problem sto ovi iz Euroimpeksa nemaju podatke jer da imaju sigurno bi dali potvrdu da ide do 45 km/h.Niko od uvoznika nije bas toloko blesav da potencijalnom kupcu nekog novijeg modela ne izadje u susret.Hvala kolega

#35 Bojancirko

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 41 posts

Posted 15 December 2018 - 13:37

Sada sam pricao sa covekom koji radi ateste i kaze da Dekra ima podatke o maksimalnoj brzini skutera jer su oni radili ispitivanja.Na isnovu ispitivanja maksimalna brzina ovog skutera uznisi 50 km/h.Sto znaci da oni nisu preuzeli podatak od fabrike(ako uopste postoje) nego su sami vrsili ispitivanje i dosli do ovog podatka.Pokusacu jos u Supu da pribavim originalan racun pa javljam sta sam uradio.Poz

#36 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 15 December 2018 - 20:03

Prililom registracije prve je položen račun. Konkretno ako je Peugeot iz Verano motors-a, onda piše 100%, kod mene za ćerkin SF2 je tako.. Dakle zamoli ih da ti izvade iz arhive, prema broju reg tablice i fotokopiraju. Mislim da ti za taj potez treba prvi vlasnik motora koji je upisan u bazu..

#37 Bojancirko

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 41 posts

Posted 16 December 2018 - 08:54

To cu i da uradim.Imam kupoprodajni ugovor i ponistenu saobracajnu tako da mozda uspem i bez vlasnika da nabavim racun.Hvala na savetima

#38 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 16 December 2018 - 11:26

Koliko cimanja za mopede, ja sam u šoku....ja sam pre i za te valjke pa kad ga uštrojiš ideš na valjke i gotova stvar...Ovako nema ko da izda potvrdu, pa jel dobra jel nije, hoće li je prihvatiti itd itd...j*be lud zbunjenog...

#39 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 16 December 2018 - 13:09

Sasvim smo banana što se pristupa i rege tiče, sa druge strane bakutaneri peglaju elektro biciklove 30-35, a ne moraju znati čitati ni pisati.. Pa ko je ovde lud

#40 Bojancirko

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 41 posts

Posted 16 December 2018 - 18:03

Kakav je apsurd u pitanje vidi se kada skuter koji je 20 godina bio registrovan kao bicikl sa motorom sada mozda bude morao da se registruje na A1 a ima samo 3,1 kw a cela ova kategorija pokriva motocikle do 35 kw.To ima samo kod nas

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users