Jump to content

MOJ automatic A- 3

697 replies to this topic

#521 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 02 May 2017 - 16:31

Pa dobro je sto si dao informaciju , ja sam i molio da ko zna nesto vise kaze o tome , a ja sam od onih koji voli da zna sta se krije iza slovnih oznaka pojedinih proizvoda ...ja mogu da pricam samo o onome sto sam drzao u rukama, ostalo gledam , pretpostavljam , nagadjam , poredim ...

#522 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 04 May 2017 - 15:35

AH, LJUDI!!! Sta sam radio ? Posle tri i po meseca sam seo na motor! Na Airsalmatica koji je pre neki dan dobio OEM 21 mm...To je bilo po cenu zivota , nisam mogao vise da izdrzim , moja terapija je i dalje mirovanje ...molio sam MLS-a vec nekoji dan da ga proba da vidim treba li jos stogod da se doradi i ne mogu da ga namolim , uvek ima nesto prece ...e, pa neces ga vise majci ! Sedoh na njega , pa sta kosta !

Mali leti kao popizdeo !!! Da ima krila leteo bi ! Vredi svaku paru ulozenoga , startan , brz , za grad prava letilica ...niko mu nije ravan ...velika je razlika izmedju 16 mm i 21 mm ...sad je ostalo samo da se sredi auspuh , dobro ga je napala korozija iako je hrom varijanta . ...Bullet je tanko hromiran , a stoji vec vise od tri meseca , mozda i malo zimske soli na njemu i to je to ...pa, nista , malo abraziva za odrzavanje hroma povratice ga u predjasnje stanje ...

#523 vlayco

Stari član

• Moderators
  • 2,649 posts

Posted 04 May 2017 - 15:48

Miso,kocnice da unapredis na njemu,postaje prava mala azdajica sada.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

#524 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 04 May 2017 - 15:57

Tu si u pravu Vlajco ...Projekat ugradnje diska napred je ostao od prosle sezone i verovatno bi to do sada bilo i odradjeno , imam sve nacrte , samo da me nisu izraduli oni beogradski hohstapleri sa kojim i u dva navrata nisam odradio posao njihovom krivicom i neposlovnoscu , pare nisu bile problem ...sada je problem zdravstveno stanje , pa o tom po tom ...videcemo kako se sve bude odvijalo ...

U svakom slucaju , ko god dodje do mene bilo kako i bilo kad , nece otici dok ne proba ...

#525 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 04 May 2017 - 16:30

Znači montage karba je bilo plug&play? Dizne igla, sve se pogodilo?

Ja sam slab sa specifikacijama o tomosima, taj matic kolike točkove nosi?

Imam viska T račvu, štapove, alu felnu 14 sa odličnom Savinom gumom 120/70 a imam i dobru tajwansku 80/80-14, disk 220mm, pripadajuća klješta sa novim malossi crvenim pločicama. Sve je originalno, sve je od piaggio free-ja, ako ti odgovara, doniram za projekat!

#526 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 05 May 2017 - 16:52

Točkovi su 16" a taj disk i klešta bi mogao da doniras samo Miša da uradi kačenje na doboš i nosače na vilu i da nabavi ručku i cilindar.

#527 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 06 May 2017 - 12:37

Danas je slava , idem na Djurdjevdan...ali pre nego cu otici svratio sam u servis da nesto probam ...pre neki dan sam izmontirao OEM i imao samo kratku probu ...montaza je protekla bez vecih problema , sad je lako kad je karb napolju , malo me zadrzalo resavanje sauga , ali i to sam resio ...dizna je fabricki napakovana 0.9 , igla je skroz spustena ...vozio sam oko pola sata , presao dvadesetak km da bi mogao da ocitam svecku ...u voznji se ponasa dobro , ubrzanje je odlicno , u gradu mi niko nije ravan ...svecka bi mogla biti malo hladnija za jedan broj , sad je neka polovnjaca F-75 , a mogla bi biti 85 ili cak 90 zbog otvorenijeg filtera ...nije lose ni ovako , preporuka proizvodjaca je osmica ...

Aco, hvala na donaciji , iskoristicemo je ! Ako vec imas viska , sto da ne ? Upravo od Free-ja odgovara zato sto je disk sa desne strane ! Shvatio sam da imas disk sa klestima , onda mi ostaje samo crevo sa pumpom da se nabavi , a to moze od bilo kojeg ...ajde , kad budem spreman , zavisi od zdravstvenog stanja , javim ti se , pa salji ...hvala ti unapred ...

Uh, srecan sam k`o malo dete , za sada ce Airsalmatic biti jedini operativan , pa valjda cu i ja voziti koliko - toliko , Alien nece jos skoro , jos nije gotov ni zapisnik policije , pa tek da krenemo u nabavku delova , ako bude do jeseni , bice dobro ...

#528 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 06 May 2017 - 12:50

Nema na čemu, vidi šta ti i kako odgovara pa javni, imam kompletno celu viljusku sa točkom i svim pripadajucim elementima mozda se nadje i koje crevo sa ručicom i pumpicom od nekog drugog skutera...

#529 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 06 May 2017 - 14:06

Mozda je kinez osnovao ime kompanije OEM kao TNT ili Vicma, pa time uneo zabunu.

Tako krstio, OEM ??

#530 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 08 May 2017 - 10:50

https://www.aliexpre...c1-18da2800a475

Posted Image

Pa, tako ga krstili...secas se da smo o tome vec pisali , mogu da ga zovu kako hoce ...ali, svwe to je nebitno kako se zove , vazno je da radi posao ...i to za male pare ...

#531 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 08 May 2017 - 13:07

• Brand Name: SherryBerg
piše ti lepo kako se zove firma

Šeri berg :)

#532 asanin

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 136 posts
  • MestoNis
  • VozimTOMOS

Posted 11 May 2017 - 10:53

I ja se razmisljam da porucim taj, stoji mi u listi preko godinu dana. Ali mnogo mi je sigurnije kad neko ovako napise da dobro sluzi. Interesuje me samo jedna stvar, da li je dobar za cilindre sa klipnim usisom, kao t15 npr.
To se moze videti na onom delu na telu karburatora, gde prolazi igla i ulazi u diznu. Gleda se sa strane poklopca kad se izvadi siber. Za klipni usis ta rupa je sa stitnikom oblika C slova a za lamelarni usis moze i verzija koja je cesca, sa oblikom slova O, bez stitnika.

#533 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 11 May 2017 - 11:10

Jovane nema to veze, kapa atomizera se deli na 4t i 2t agregte. Radi se o brzini protoka smeše, pošto karburatori sa iglama nemaju dodatnu brizgaljku-špricaljku koja dodaje gorivo na svako malo pomicanje leptira ili šibera pa u aplikaciji na 4t agregate ovi karbovi idu ti sa C tipom glave atomizera koji svojom zasečenom stranom obogaćuje smešu. Na svim dvotaktnim agregatima bilo da je podsisavnje roto disk, lamelarno ili naturalno-klipno ide atomizer sa O tipiom glave.

#534 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 11 May 2017 - 13:26

Ili sam ja permutovao, ispravice me vec neko... uglavnom zanimljivo je pitanje, mogli bi otvoriti novu temu po pitanju glava atomizera i principima rada podsisavanja, u svakom slučaju na 2t uvek postoji taj povratni talas gde smeša u jednom ciklusu obavezno ide i u kontra smeru od usisavnja nezavisno koji je tip usisa, klipni-lamelarni-roto.

#535 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 12 May 2017 - 08:43

Ja sam zaista prezadovoljan , i na maticu i na skutu rade savrseno , isti su ...i to za relativno male pare , najmanje za trcinu jeftinije , ako ne i za polovinu nego da se ovde pazarilo i jos uz njega mi dao zenu i dvoje - troje dece , hehehe...radi se o pravom racing karbu , naglasavam da je jako znacajno da je poklopac sibera metalni , na navoj , brzo i lako se montira , meni je na TNT bio plasticni , pa je pukao u uvodniku sajle , pa sam to u dva- tri navrata morao da resavam , to se pokazalo kao lose ...za promenu glavne dizne ne mora se skidati lonce , nego samo centalni saraf , time ne rizikujes da ti ispadne osovinica plovka , iglicasti ventil , da se pocepa dihtung lonceta ...iako je racing , opremljen je i prikljuckom za vakum i ulje ...karb za svaku preporuku...to je maksimala koju maticov cilindar moze da primi s obzirom na povrsinu usisnog kanala , za T- 15 sigurno prima , on ima vecu povrsinu...

Nesto razmisljam , bio bi interesantan projekat , ako vec imas T- 15 i mislis da se igras , da se ugradi umesto karba lamelarni usis , pa na njega karb , kao sto sam ja uradio na onom bivsem poslovnom , taj projekat mi ostao nedovrsen za malo , ali upalio je ...to sam sad zbog bolesti gurnuo u stranu ...na T- 15 to bi se jos lakse uradilo zbog vise mesta ...razmisli o tome ...znas da su sve prednosti na strani lamelarnog usisa ...

#536 vlayco

Stari član

• Moderators
  • 2,649 posts

Posted 12 May 2017 - 09:15

Ti kako si krenuo sa trgovinom sa kinezima,neces stati dok ti ne posalje svastiku... :P

#537 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 12 May 2017 - 11:13

Pa, kad si kineski gubernator u kineskoj provinciji Srbiji , onda je ovo korisna opcija ....

#538 asanin

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 136 posts
  • MestoNis
  • VozimTOMOS

Posted 13 May 2017 - 02:07

C je za klipni usis i dvotaktne masine. O je za cetvorotaktne a moze i na lamelarni usis dok na klipnom usisu pravi probleme i ne moze da se usteluje kako treba. Ako je sa stitnikom C, kupicu ga prvom prilikom, ja imam tri komada phbg 19mm bez stitnika, tip O.

#539 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 13 May 2017 - 08:17

View Postasanin, on 13 May 2017 - 02:07, said:

C je za klipni usis i dvotaktne masine. O je za cetvorotaktne a moze i na lamelarni usis dok na klipnom usisu pravi probleme i ne moze da se usteluje kako treba. Ako je sa stitnikom C, kupicu ga prvom prilikom, ja imam tri komada phbg 19mm bez stitnika, tip O.

napisao je Bell o čemu se ovde radi

http://www.pyrotherm...als/ptg-091.JPG

#540 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 18 May 2017 - 17:47

Projekat ugradnje diska na prednji tocak je otpoceo ! Svi delovi su prikupljeni , i ovom prilikom se zahvaljujem Aci , nasem razrednom i najbrzem postaru u Srbiji na donaciji za projekat ...obezbedio je disk i klesta sa plocicama od Free-ja, to mi odgovara zato sto je kod njega disk sa desne strane tocka paq moze da se izvede zato sto je sa leve strane pinjon ...

Hidraulicnu pumpu i crevo sam nasao ovde kod mene , polovno u dobrom stanju , 10 evra ...

Danas sam to odneo Stanku da se dogovorimo kako cemo ...nije sve jednostavno , to je pravi majstorski posao za njega i mene , malo smo se nadmudrivali oko izvedbe , u odnosu na glavcinu malo je problematicna pozicija klesta , treba udesiti odstojanje diska da ne smetaju paoci tocka , mora se biti precizan ...

Vec sam pisao sta je vodilja bila za ovo sto se radi , izrazito slabe kocnice koje jedva da zadovoljavaju i da bi bilo samo pitanje vremena kad bi se nesto nezeljeno desilo ...prosle nedelje dva puta sam promasio cupriju , nisam uspeo da stanem uprkos kocenju , a ozbiljnije je bilo sto u kruznom toku sam izleteo coveku koji je bio dovoljno priseban da me ne udari ...ja bi bio kriv 100% , dobro sam prosao ...

11 user(s) are reading this topic

0 members, 11 guests, 0 anonymous users