Posted 06 June 2017 - 20:17
Heh, prica od juce ...odem ti ja juce do jedne prodavnice u sklopu medicinske skole , prodaju vestacke ruke , noge , cipele , mozgove, i ne znam sta sve ne , za ovu moju boljku neke elasticne carape , unutra sa trgovcem majka i cerkica od desetak godina , sacekam ja da zavrsi sa njima nekoliko minuta ...ispred prodavnice Matic lep ko lutka , MOTINS , to su oni koje je Motins radio devedesetih godina , ovi Slovencima cilindre , a oni Novosadjanima delove , pa ovi sklapali ...ja izasao na vrata dok sam cekao i zagledam Motinsa ...njegov ocigledno ...to su oni sa masinom A-55 , sa uljnom pumpom i varijabilnim paljenjem ...imaju klipni usis , nemaju lamelarni ventil , ja sam za tu masinu rekao da su sa njom napravili dva koraka napred i jedan unazad , , varijabilno paljenje , uljna pumpa ++ , a klipni usis umesto naprednog lamelarnog ? ( - ) ...kad su ove dve otisle , pitam ga za ono sto sam dosao , kaze nema , ali uputio me gde ima i time zavrsili sluzbeni razgovor ...izasao ja , sedam na Airsalmatica , a on za mnom ,,,Ej, da te pitam sta je to , sta si to nabudzio ? Vidim ja tebe da zujis gradom na njemu ...Kazem ja njemu sta je to , ukratko opisem sta sam radio , ovo ti je ovo , ono je ono, uostalom sta da ti pricam evo ti sedi pa probaj , samo molim te, pazi , kocnoce su jako slabe , slabo koci ...osta ja da pazim na radnju i tako nema nikoga , sede ovaj i odlete...nema ga tri- cetiri minuta , vratio se sa suzama u ocima ...u jbt, pa ovaj leti ! Pa, jbi ga , sta si mislio ? to ti je to ...odusevio se , pa koliko kosta ovo , koliko ono i sve tako ...pa , jbg, moras uloziti par stotina evra ako hoces i imas...na njegovom Motinsu Del 14/12 stalno preliva , curi mu gorivo , ne drzi iglicasti ...pa , ako hoces imam ja 15/15 Kineza , vozio jednu sezonu , radio savrseno , dok ga nije zamenio PHBG ...dvadesetak evra , fizicki je isti kao i Dell, a malko je jaci , a meni prilika da se resim onoga sto stoji ...
Liveni tocak je skinut i kod Stanka je da resi ucvrscenje diska , privremeno je na Maticu zbicani tocak , kad bude gotovo ucvrscenje diska , ostavljam mu ga na par dana da se na cizmu zavari argonom nosac klesta , dalje se izradjuje u prohromu onaj most protiv uvijanja viljuske , a na kraju montiram hidraulicno crevo i rucicu - pumpu , to je moj posao ...bice ovih dana ...projekat je krajnje ozbiljan i mora se dobro odraditi ...