Jump to content

Aprilia SR50R

339 replies to this topic

#1 Koce

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 150 posts
  • MestoKumanovo,Makedonija
  • VozimAprilia SR50R

Posted 09 November 2017 - 21:34

Pozdrav ekipa, vec neko vreme pratim forum pa evo i ja da predstavim svoj skuter . Skuter je Aprilia SR 50 R proizveden I kupljen nov 2014 godine. Momentalno ima ~12000km, redovan servis bez nikakvih problema ,ulgavnom prezadovoljan sa skuterom, inace ovo mi je druga aprilia.

Evo neke slike ..

Attached File  received_1657362697607809.jpeg   151.96K   150 downloads Attached File  20171016_150354.jpg   2.45MB   168 downloads Attached File  IMG_20171105_162130_117.jpg   3.05MB   154 downloads Attached File  20170814_154419.jpg   3.52MB   133 downloads

Kao sto vidite na slike ugradjen je yasuni r spuh, bocna nogara,alu patosnice, str8 zatamnjeni zmigavci,carbon folije i puno puno sitnica.Pre neko vreme sam kupio i dve nove Michelin power pure gume i prezadovoljan sam od njih.Momentalno na njemu je malossi multivar, standart kvacilo sa malossi zuti federi, rolnice 5.5gr, stock centralni feder i 64 glavna dizna. U kutiji stoji ( kupljeno) je novi ljubicast centralni feder, zvono malossi wing bell, malossi red sponge, novi kais piaggio original, set federi kvalica, i set dizni za karb.
Pa uz vasu pomoc bi sredio skuter pod konac kao sto treba, a mislim da moze se izvuc jos vise od njega. :)

#2 Depe

Find Sexy Womans from your town for night

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,239 posts
  • MestoNew York
  • VozimAprilia sr 50 2006.

Posted 09 November 2017 - 21:42

Lep skuter. Nije valjda da vozis bez retrovizora.

Послато са SM-J500F уз помоћ Тапатока

#3 vlayco

Stari član

• Moderators
  • 2,650 posts

Posted 09 November 2017 - 22:44

Pozdrav,moram reći da je ovaj model meni jedan od najlepših...
Jesi li još šta radio na skuteru sem postavljanja yasuni R auspuha,inače si odabrao odličan auspuh za dalji tjuningu agregata ako ga imaš u planu.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

#4 Koce

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 150 posts
  • VozimAprilia SR50R

Posted 09 November 2017 - 22:54

View PostDepe, on 09 November 2017 - 21:42, said:

Lep skuter. Nije valjda da vozis bez retrovizora.

Послато са SM-J500F уз помоћ Тапатока
Fala Depe, tako vozim nemam problema, a sa retrovizora mi je mnogo ruzan i sam izvadio vec prvi dan kad sam kupio.

#5 Koce

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 150 posts
  • VozimAprilia SR50R

Posted 09 November 2017 - 22:58

View Postvlayco, on 09 November 2017 - 22:44, said:

Pozdrav,moram reći da je ovaj model meni jedan od najlepših...
Jesi li još šta radio na skuteru sem postavljanja yasuni R auspuha,inače si odabrao odličan auspuh za dalji tjuningu agregata ako ga imaš u planu.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk
Nista nisam radio vise osven to sto sam naveo gore, znaci multivar i spuh rolnice i federi na kvacilo, kao i dizna 64.Ide dovoljno za serijalu ali moze jos bolje a i boja svecice nije bas ok,izgleda mi presiromasno nisam puno vozio ovo leto pa tako i ostalo neustimano..Kacim sliku sutra boje svecice.

#6 Damjan66

Passion

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,406 posts
  • MestoSkopje
  • VozimBaotian Falcon 50R

Posted 09 November 2017 - 23:08

Sta ne bih vozio bez retrovizora prelepo izgleda ovako, retrovizori bas unakaze vecinu skutera.

#7 VlatX

Član

• Moderators
  • 808 posts
  • MestoSkopje
  • VozimBaotian 28C

Posted 09 November 2017 - 23:14

Vidi kumanovac kako prica Srbski jaooo,dobrodosao na forum i sa srecom u iduci tjuning ovog prelepog skutera.

#8 Yooalexandar

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,393 posts
  • MestoZemun
  • VozimVespa Et4

Posted 10 November 2017 - 00:12

Prelepa srka, vidi se da si se dosta potrudio oko detalja!

Sent from my Lenovo K33a48 using Tapatalk

#9 Koce

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 150 posts
  • VozimAprilia SR50R

Posted 10 November 2017 - 00:39

View PostVlatX, on 09 November 2017 - 23:14, said:

Vidi kumanovac kako prica Srbski jaooo,dobrodosao na forum i sa srecom u iduci tjuning ovog prelepog skutera.
Ucim se VlatX, inace fala uz vas bice jos bolji.

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

#10 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 10 November 2017 - 13:30

Čestitam na izboru, SRka mk3 je zaista fascinantnog dizajna ali i odličnih voznih karakteristika, mašina Pia pruža ogromne mogućnosti tuninga a uz to je žilava i pouzdana i moglo bi se reći već dovoljno prgava u stock varijanti, naravno bez blokada i sa odgovarajućom rezonom. Jedino je prednji disk premalen za sve preko 50ccm pa se treba potruditi nabaciti bar 220mm. Zadnji disk je više nego efikasan i njega ne treba dirati jer je i on 190mm.
Neka te dugo i verno služi.

#11 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 11 November 2017 - 22:53

Pozdrav,
Prelepa SR-ka. Dobar izbor auspuha, omogućava nadogradnju i na jači cilindar kasnije.
Šta si planirao za dalje? Ostaješ pri serijali ili ideš na jači setup?

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

#12 Koce

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 150 posts
  • VozimAprilia SR50R

Posted 12 November 2017 - 15:11

View PostLauda, on 11 November 2017 - 22:53, said:

Pozdrav,
Prelepa SR-ka. Dobar izbor auspuha, omogućava nadogradnju i na jači cilindar kasnije.
Šta si planirao za dalje? Ostaješ pri serijali ili ideš na jači setup?

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
Hvala Lauda, pa za pocetak bih da sredim skuter sa ovim delovima koje imam,postelam karb i prenos dovedem pod konac pa onda dalje, voleo bi jos da izuvucem iz serijalu,a mogao bi uskoro i da predjem na neki malo jaci setup ali uz mogucnosti ovog spuh-a.

#13 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 13 November 2017 - 23:32

View PostKoce, on 12 November 2017 - 15:11, said:

Hvala Lauda, pa za pocetak bih da sredim skuter sa ovim delovima koje imam,postelam karb i prenos dovedem pod konac pa onda dalje, voleo bi jos da izuvucem iz serijalu,a mogao bi uskoro i da predjem na neki malo jaci setup ali uz mogucnosti ovog spuh-a.

Bravo, ispravno razmišljaš...polako i postepeno nadograđuj skuter...Cepaj samo sa rezonom pa će to već samo doći kada ćeš zagristi za neki veći cilindar...
Uz taj Yasuni R ide bilo koji Base cilindar 70cc tako da i kad poželiš nešto malo jače, jači cilindar, auspuh već imaš...

SRka inače izgleda kao bombona...a ti si je još ulickao do savršenstva!

#14 Koce

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 150 posts
  • VozimAprilia SR50R

Posted 16 November 2017 - 19:57

Ajde malo da dignemo temu.Vec neko vreme listam teme o 70cc cilindrima planiram da nadogradim skuter, skoro nedelju dana sa Damjan66, VlatX, SpenserMKD i Mitkov gledamo i analiziramo razlicne tipove cilindra.Zeleo bi nesto malo zivanije,jace od gusanih tipa malossi sport-a i ostali, a ipak da bude za svakodnevnu upotrebu kao i da ne bude prezahtevan.Odluka se vrti oko Stage6 sport pro mk2 u kombinacii sa yasuni r, kako i propratne delove- rezervna karika,iglicasti,karbon lamelice.
Kit planiram uzet novi, radilicu ne bih menjao momentalno ima ~12000km.Hteo bi da cujem vase mislenje,iskustva i svaki savet bi mi dobrodosao.

#15 VlatX

Član

• Moderators
  • 808 posts
  • MestoSkopje
  • VozimBaotian 28C

Posted 17 November 2017 - 14:48

Odlican kit u rangu do 10.000Rpm uparen sa R-om ima da bude prava mala gradska zujalica

#16 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 17 November 2017 - 18:05

Uhh pisali smo vec u raznim temama clanova, uglavnom svi imaju isto pitanje i nedoumicu.

Najbitnije u startu je šta ti želis od skutera i takodje je bitno da znas koliko je novčano potrebno da se svaki cilindar postavi da radi kako treba, da se isprati sa svim delovima do kraja.

Ako je gradski skuter u pitanju ja sam uvek za varijantu sport70 bilo malossi, polini, dr evo... Dakle gusani cilindar koji ne vrti mnogo visoke obrtaje, tu izmedju 8 i 10k rpm. Najjeftiniji su za odrzavanje, mali potrosači goriva i nije potrebno nista drugo kupovati od ostalih komponenti. Ako vec imaš rezonantni auspuh onda će biti dovoljno samo naselovati tezinu rolnica.

Aluminijum kit su uglavnom trkači, pogotovo mk2. Jak ali bez velikog obrtnog momenta nisko, zahtevace skupo stelujuce kvačilo da se dovede start do savrsenstva na rezonatnom auspuhu. Aluminijumski cilindri imaju manji otpor trenja pogotovo kada su klipovi sa jednom karikom. Tada proizvodjači vade snagu viskim stepenom kompresije, kod mk2 to ide oko 13,5:1 do 14:1 što seriska polovna radilica svakako nije projektovana da izdrzi. Ako ces traziti maksimum iz tog cilindra, onda je i karburator stavka koju treba zameniti, a 20-24mm karburator bi bio optimum. Uz to naravno treba kupiti i 2-3 seta dizni i set igli za taj karburator...

i tada naravno skuter moze da ide 120 po satu (100gps-a) i da trosi 5-6-7l/100km.

A recimo sa malossi sportom na 10000rpm imas oko 90-95gps a po gradu je potrosnja 3,5-4l/100km.

Dakle imas opciju da kupis kit sport70 za 100-150e i njega postavis i nastelujes karb i rolnice ili da kupis neki aluminijum uz koji treba da menjas radilicu, kvačilo, karburator... znaci jos 200-250eura.

#17 Nemus

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 71 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimFree

Posted 17 November 2017 - 19:15

Da i ja pozdravim temu sr je brutalan stvarno svaka cast da te dugo sluzi i da se navozas. Sto se tice prelaska na neki 70cc cilindar Razredni ti je sve rekao po meni za pocetak neki sport cilindar pa ako ti zafali lako se proda i kupi nesto novo jace bolje al best buy za grad i svaki dan nema bolje od dobro nastelovanag sport cilindra. Ako si gledao snimak sa draga vidso si plavog frija eto to ti je primer dobro upregnutog base cilindra sa 17,5mm karbom sito plus auspuhom pritom je AC verzija cilindra stoga mislim da je LC za nijansu u prednosti.

#18 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 19 November 2017 - 11:46

Da dodam da se nikad lepše i bolje nisam navozao na Jetforcu sa Malossi Sportom 70cc i 19mm karburatorom....to je bila prava mera za grad, uz pristojnu potrošnju, a siguran setup bez bojazni da će me negde ostaviti na putu...

#19 rade007

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,456 posts

Posted 20 November 2017 - 23:37

Bas mi frend vozi sport pro mk2 na R-u i 19mm phbg-u.Snage ima stravicno puno a vrti se oko 10300 okretaja.Puno jaca kombinacija od gusanog cilindra,pa dobro razmisli u kojem smjeru planiras.
Istina je da je piaggio serijska radilica dosta slaba...to bi trebalo zamijeniti.
Kasnije ako oces da sport pro prodise,natrpas jaci auspuh i veci karb,onda izuva iz cipela.

Kombinacija sport pro mk2 i yasuni R ti gotovo identicno ide kao moj turpijani sport sa nardom,pa si pogledaj u mojoj temi snimku. 201m sam radio 11.68sec.

#20 dacerovs

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 423 posts

Posted 20 November 2017 - 23:39

Zbog serijske radilice ti preporucam base kit, uzmi Stg6 StreetRace gusani, to je najjaci base, cak lagano ulazi u midrace ali za sve jace od tog treba druga radilica jer Piaggio ima veliku boljku sta se tog tice, radilica puca kod strane variomata ko da je od stakla.
Znaci Stg6 StreetRace, 19 frga, multivar, pravi spuh imas i tjt. Samo lijepo razradit termogrupu i nemas brige.

Sent from my iPhone using Tapatalk

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users