Jump to content

Pokrpani Nrg Power - Rade007

81 replies to this topic

#21 rade007

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,456 posts

Posted 08 May 2018 - 23:03

Bas je dacerovs nesto probavao i vozio,pa kaze kad se volan smota u stranu da onda krene pokazivati.Cuje se i da zmice neki bog pod volanom,pa prvom prilikom moram to raskopati i provjeriti.

Kaze da ga je niz nizbrdicu u selu naterao 121km/h po satu...nema on milosti :)

#22 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 09 May 2018 - 11:43

haha, ma nek samo prži, to je dobar test. Znači ipak je žica, negde kod volana. Najčešće tu gde je snop fiksiran pa se nateže i lomi.

#23 rade007

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,456 posts

Posted 09 May 2018 - 12:23

Vjerovatno,sutra cu rastaviti pa pregledat sta se odvija ispod plastika.

Danas planiram i rolice 8.5gr napraviti,pa po potrebi jos olaksavat.Trebam nekih 8500-8800 kroz ubrzanje.

#24 Pupo

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 244 posts
  • MestoZg
  • VozimArea51

Posted 09 May 2018 - 18:11

Neumoran si :) Fakat stalno šarafaš i to se cijeni.

#25 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 09 May 2018 - 18:56

E, Rade , svaka cast na radovima ...pravo je zadovoljstvo ovako odraditi predstavljanje i pokazati majstorstvo u radovima...ja sam procitao temu od pocetka do kraja...pratimo te ... :0takoje:

#26 dacerovs

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 423 posts

Posted 09 May 2018 - 21:23

Bogme sam ga istestirao, nisam mu pustao gasa uopce, zadnji kraj je jednom prilikom bio lagano u boku ali gasa nisam pustio hahah.
Na nizbrdici sam potpuno zalegnut nagurao na 121 po satu. Ta getriba mi se pocela sve vise svidati.
Samo ja nebi vozio 17.5 karb nego 19 phbg-a al Daria uopce ne zanima.

Sent from my iPhone using Tapatalk

#27 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 10 May 2018 - 07:04

Najbolje da sad i ovaj izgura do 120 gps-a.. , te da kupi neki treci novi city

#28 rade007

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,456 posts

Posted 10 May 2018 - 07:11

Hahha,nece,nece...Dacerovs me nagovara da phbg 19 stavim,ali se nedam.Mora bit automatski cok i sto vise orginal dijelova.

Jucer smo se provozali malo i ja sam prezadovoljan,nisam ovo ocekivao.Niski okretaji,malo buke,dosta momenta,visoke putne brzine.
Skuter ide odlicno,naravno u skladu sa setupom.Ne mogu rec da leti,ali ide fino i ima brutalnu navalu momenta od 5 do 8.5soma i to mi se svidja.

Jucer na ravnom zalegnut da samo oci vire je napucao 118km/h po satu,sto dode 110ak gps-a.Odlican rezultat,uglavnom normalno sjedeci u punom gasu ide 100tinjak gps-a i te sve brzine su na 9400 okretaja.Ne odlazi u prevrtavanje.

Poslano sa mog D5503 koristeći Tapatalk

#29 rade007

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,456 posts

Posted 11 May 2018 - 12:36

Skuter je postelan,vozika se na dnevnoj bazi.
Nisam jos nikad cuo da netko na piaggiu lc 70cc vozi preko 7.5gr rolice,ja eto ustelao prijenos sa 8.55gr za 8800 okretaja.Sajbica je 0.7mm,posto sam stelao da sredim start koji je 21% duza getriba napravila.
Lulicu sam slozio od drske partvisa fi20mm.Dizna je 78,igla a22 prvi zub i seraf smjese na krug i 20min.
Nemrem prestat svima pricati kako sam odusevljen setupom,zakon i za grad i za otvorenu cestu.
Neki okrsaji su vec bili u gradu,pa zapisujem nexusa 125,igram se sa njime.
Putna brzina je odlicna 7000 okretaja od 85-87 gps-a,8000 okretaja 98-100gps-a.
Za 100gps-a treba ubrzati jacim gasom pa popustiti i odrzavati brzinu.
Pun gas zalegnut se vrti od 113-114-115 po km/h,sto dode 106-107-108 gps-a na pazi sad ovo 9000 okretaja.

Napravio sam i jednu snimku ubrzanja,samo su bile 0.1gr teze rolice nego su trenutno.

https://m.youtube.co...h?v=ZP7R74KSCdU

Znaci nije cilj vrtiti i prevrtavati masinu,nego pogoditi centar powerbanda auspuha i cilindra.Blokirao sam prijenos na 80gps-a i sa teskim rolicama nasao di je najjaci to je od 8800-9100 okretaja.

Jucer sam isao do frenda i sve uredno stigli mi,popili kavu i nas 3 krecemo u kafic na picu i pivu.Svi upale,a ja nista,vergla al nema znakova.Tako ga mi na jedvite jade upalimo s novom svjecicom i na putu prema kaficu mi trokirao cijelo vrijeme.Stanem zamjenim kabal i svjecicu i opet ista stvar.Pred kaficem sam jos odvrnuo zrak na seraficu i skinuo lulicu.Simptom da se davi i prekida iskru,znaci nije prebogat nego je nesto zavrsilo karijeru.

Tako su me odslepali do frenda i tamo napravili dijagnozu.
Multimetar kaze da su namotaji mrtvi
Posted Image

Tako je energija zavrsila na operacijskom stoluPosted Image
Mjerenjem direktno na namotaju dobivamo zivot i iz prilozenog vidimo da je pukao lem na jednom dijelu.
Posted Image

Otopili smo dio plastike i na novo zalemili i evo paljenje vraceno u zivot
Posted ImagePosted Image

Smontirali sve nazad i bezbrizno sam stigao doma.

#30 fantom

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 304 posts

Posted 11 May 2018 - 13:17

Lijepo ide Energy. Inspirirao si me da probam s dužom getribom na Trophyu. Baš me zanima kako će to ići

#31 rade007

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,456 posts

Posted 12 May 2018 - 06:48

Probaj,dosta je momentan kit,pa izvuce dosta.Samo idealnije bi bilo 10-15% produzenja.

#32 fantom

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 304 posts

Posted 13 May 2018 - 09:47

Uzeo sam primar 13/43 što donosi 17,3 % produženja u odnosu na serijski 13/52

#33 rade007

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,456 posts

Posted 15 May 2018 - 08:55

Pofarbane neke sitnice.Nisam imao spreja za poklopac magneta i retrovizore,pa ce to drugom prilikom.Ubaceni i novi serafi za vizir.
Posted ImagePosted ImagePosted ImagePosted Image

Slozena blokada

Posted Image

Naravno novi serafi na cdi,termobuziri na zice u cdi-u i stopica di se veze blokada i signal sa pickupa.
Prekidac sam tutnuo s prednje lijeve strane sica,da je brzo pri ruci.Tu je i plocica za stelanje,tako da se skine poklopac i odmah se stela.

Danas jos jednom probao kajlu i nema pomaka,osim sto je reskija i glasnija masina,tako da se vratio na serijsku ponovno.Odmah pregledao i namotaje sto je frend Dax lemio.Sve je beton,na lemove sam namazao diht masu kako je Corrector preporucio i sklopio sve nazad.Odma i onaj konektor pocistio i malo bolje namjestio,jer sam u onoj zurbi sve zbrda-zdola sklopio.

Skinuta i prednja maska radi ovog sata sto nekad broji,nekad ne,zica je uredna,kablovi su malo zapinjali,pa je malo bolje provedeno i na jedan dio zaljepljen armaflex da zice idu po mekanom.

Morat cu izgleda sat otvorit pa vidit da nije neki lem u banani,ili posudit unimer pa ispitat dio po dio.Malo je zajebano kad si sam vrtit kotac i pratit jel pokazuje ili ne,pa sam kemijao sa dizalicom od auta,ali nista pametno nisam otkrio i napravio,osim sto sam zabice postavljao di nije bilo i poserafio to kak treba.

Narucio zadnju michelin power pure,260kn ispada.Da prva nije okej i te iste marke,nebi isao na Michelin,uglavnom je bilo koja nova bolja od evo22 iz 09.g sa ispucalim bocnicama.

Ovako izgleda svjecica na punom gasu:

Posted Image

Rolice su jos olaksane na 8gr,falilo mi je malo okretaja.Sajbica je 0.7mm
Ovako izlazi remen:
Posted Image

#34 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 15 May 2018 - 10:30

Odlicno, koji je remen u pitanju?

#35 rade007

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,456 posts

Posted 15 May 2018 - 12:07

Serijski piaggio remen,ima 1000km i na mjeri 18.5 je.

Pa sad da popisem i po stavkama sta je sve radjeno.Kompletan servis skutera je napravljen i sad je mehanicki potpuno uredan.

-Remen
-Mikroremen
-Rolice
-Centralni feder
-Semerinzi
-Semerinzi i lageri getribe
-Ulje u getribi
-Antifriz
-Komplet crijeva
-Novi duhtunzi karburatora
-Prirubnica
-Filter zraka ociscen
-Filter goriva
-DOT Ulje u kocnicama
-Svjecica
-Elektronska blokada
-Nova vuna u topu

Dodatno:Multivar,zvono kvacila,ventilator,pregledana i predihtana termogrupa,novi iglicasti,preradjen i predihtan airbox,promijenjena velika vecina serafa,druga lulica za vodu na glavi,jedan brezon promijenjen(bio od navojne sipke),zice cdi-a u termobuzire i bove stopice i vjerovatno jos stavki kojih se ne mogu ni sjetiti.

Guma narucena
Dekl sam dogovorio,moram preuzeti

Ostaje: Popraviti sat i urediti i polakirati plastike.

Setup:
Dr.evo sa malossi glavom 13:1
Multivar 0.7mm sajbica,8gr rolice
Phva 17.5-sve serijski,igla 1.zub,glavna 78
Preradjen airbox sa usisnom lulicom 20mm
Malossi 21% duzi primar
Ljubicasti centralni,plavi leovince kvacila
Preradjen usis sa karbon lamelicama
Leovince sprinter skracen 5cm na grani

#36 rade007

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,456 posts

Posted 16 May 2018 - 06:41

Sinoc preuzeo dekl plastificiran u bijelo :)

Posted ImagePosted Image

#37 rade007

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,456 posts

Posted 29 May 2018 - 10:33

Pisat cu u kratkim crtama posto se dosta toga napravilo,pa ako ce nekog zanimati neki detalj neka slobodno pita.Iovako je tema monolog.

Dekl je stigao,za njega sam kupio novu oprugu kurble i to sve slozio i smontirao.
Posted ImagePosted Image

Blatobran je prebacen sa drugog nrg-a posto je ovaj u garazi pao sa nogare i potrgao se blatobran.Pukla mi je i rucka zadnje kocnice,pa su i one nove.Blatobran sam dao prijatelju da ga proslijedi na krpanje.

Kupio sam i neke plastike i kilometar sat za sitne novce,pa su plastike na volanu zamijenjene i sad je sve po spagi.

Kupljena zadnja nova guma,smontirana i felge s gumama su izbalansirane.Posted Image

Pripremljen za tehnicki,blokada nastimana na 42km/h,zadnji blatobran slozen na neke home made nosace,samo za potrebe tehnickog.

Evo i koja slika spremnog skutera i na tehnickom pregledu.Prosao bez problema.

Skuter je vozen svakodnevno,pa su se izvlacile nijanse,pomalo olaksavale rolice,probavalo sajbice u prijenosu i izvukao sam neki max za ovaj setup.
Posted Image

Kako je kolega Mitkov probao Shot/Nardo,odlucio sam i ja probati

Posted Image

Proban je prvo sa postavkama prijenosa od leovinceta i dopalo mi se jako,starta bolje,ide bolje i vrti nesto vislje.

Karb sam podesio brzinski,izbacio sam onaj 17,5 jer mi se odaziv i njegov rad ne svidja.Jos sam prodao igle i dizne za njega,pa je ispao iz kombinacije.

Ostavio sam lulicu 20mm
W7 2.zub,ler46(koja je velika kao inc42) glavna dizna 78.

Trenutni top speed je 127km/h po satu ili nekih 119-120 gps-a

U prijenos sam ubacio 6.4gr rolice i malo prevrtava s njima vrti 10soma kroz ubrzanje,a do 70ak po satu 10300.
Najjaci je na 9800 pa moram malo teze ubaciti.

Dacerovs nije vjerovao da ide toliko pa je isterao runnera da probamo usporedno.Do nekih 90km/h po satu mi odlazi 2 duzine,na krajnjoj sam mu pomahao kad sam prosao uz njega sa 124km/h po satu.
Nevjerovatno koliko bolje radi i ide sa Nardom i on je ostao iznenadjen.

#38 rade007

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,456 posts

Posted 02 June 2018 - 20:52

Skuter je donekle ustelan,pa su pale i prve zrtve.

Kamerman-dr.evo,multivar,leovince gp,purejet masina.

Lijevi nrg- sport pro mk2,yasuni c16,phbg 21,polini evo r02,kevlar,linearna polutka,kajla,7% primar(skuter nije skroz u steli) vozac 85kg

Desni(moj)- dr.evo,nardo,phbg 19,multivar,21% primar,vozac 83kg

I snimak kako moj nrg ide do 115gps-a

Top speed izmjeren na autoputu 130km/h po satu,odnosno 120km/h gps-a. ;)

#39 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 04 June 2018 - 22:02

Auuu žrtva je baš pala!

Taj MK2 očigledno nije dobro uštelan ili si ti ubo DR.Eva....Fino mu odmičeš i držiš prednost...teško je nešto drugo proceniti sa snimka pogotovo što je kamera na sporijem skuteru...

#40 rade007

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,456 posts

Posted 04 June 2018 - 23:18

Nikad taj nrg nije isao kako treba,niti je kad bio u full steli.

Radio je bezlicno na leru sad pod zadnje,pa je raskopan.Napuknuo klip u predjelu bolcne.Ubacili smo moj novi klip koji je bio u rezervi i malo doturpijali ispuh.Skuter sad ide ko nevrijeme i konacno je prodisao i ide kako treba.
Bio je u razradi pa smo ga samo kratko odvidali pun gas nakon 70km.Ugrubo je postelan i sad vise nemam sanse.

Probao sam i s dacerovsom,on skoci na startu i do 90ak gps-a ode 3-4 duzine.Nakon 105 gps-a ja odem i radim istu razliku.Na zadnjem meetu su njih dva bili u bocu isti,samo se dacerovs od onda popravio dosta.

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users