Nisam ovdje dugo pisao,pa da malo update-am temu.
Power je u mom vlasnistvu presao nekih 3-3.5 tisuca kilometara,promijenio sam radno mjesto,pa sam se radi kompliciranijeg putovanja i prolaska kroz cijeli grad vise vozio autom preko obilaznice,nego skuterom.
Uglavnom sam s njim isao na duza putovanja koja bi si nas par organizirali,pa je tako prosao put do Petrove gore di smo u veceri napravili 350ak km,isto tako sam bio u Pozegi uz dosta usputnih stanica i tu je prevaljeno blizu 500km u jednom danu.
Na oba putovanja sam imao prosjecnu potrosnju od 3.5-3.7L na 100km.
Na tom drugom vecem putovanju vec na povratku u Zagreb power je odlucio otici u vjecna lovista,nakon sto sam ga drzao na krajnjoj jedno 6-7km stali smo sastrane da pricekamo decke.Tu sam skuzio da nesto zvekece iz masine.Provjerili auspuh,skinuli deklo i vidio sam da je radilica otisla u ekscentar i da brusi po bendixu.
Tako je power prebacen na autoprikolici do mene doma.
Posto sam bio na godisnjem,vec drugi dan je power raskopan,da vidim sta se to dogodilo.
Radilica je otisla van centra i polizala je dosjede lagera u bloku,tako da treba druga radilica i drugi blok,uz nove lezaje,semeringe,vodenu i karike za dreva,posto je jedna bila na 0.5mm zazoru.
Sad posto sam imao doma ispravnu rms radilicu koju sam vozio na onom malossi sportu i krace vrijeme na racingu,odlucujem se za nju,naravno uz provjeru.
Tako da drugi dan krecem u nabavku dijelova i nosim radilicu na provjeru i centriranje.
Radilica je s jedne strane bila 3/100,s druge 4/100,pa je centriranjem dovedena na 2/100 s obe strane.
Kupio sam koyo japan ovaj put,corteco semeringe,cortecov s duplom usnom za vodenu pumpu.Dihtunge za malossi sport(posto imam malossi glavu) i karike za dr.evo.Vodenu sam prebacio s bloka od turpije,pa na opciju ostaje izbacivanje uljne pumpe.
Jedan blok dobivam na poklon ne bas bajan,otkinut komadic bloka,dosta izgreban i istucen,pa njega ostavljam u rezervi,a od kolege s foruma kupujem zdravi blok u odlicnom stanju.Imao je 3kom,pa mi je dao na biranje.
Evo kolekcija ispravnih i neispravnih:
Tu je slozeno sve po ps-u,lageri su nabaceni na radilicu grijanjem u ulju.Ovo je bio treci put da koyo ide tesko na radilicu,ocito rade malo jacu tu toleranciju prema radilici.Tako da sam 4puta grijao i postepeno podizao temperaturu.Ostao sam pribran pa nisam silovao cekicem,nego opusteno vratio u ulje i podizao temp.Tako da su upali na radilicu tek dok sam zagrijao na 180c.
U blok je kasnije upalo bez problema,doslovno sve rukom i samo otkoceno s gumenim cekicem.Dobro je radi 15 krugova rukom i osjeti se mala zracnost na krakovima.
Ubacujem semeringe na mjeru,nove dihtunge sam spremio.
Drevo je malko otvoren na ispuhu i prilagodjen izlaz flandji.

Slazem termogrupu gore,uzimam malossiev iglicasti,rabljeni u dobrom stanju.Prosli put sam uzeo nove osigurace klipa i ugradio i izvadio kako treba,pa sam se provukao sa starima.Jos ubacujem drugi senzor temperature,jer je moj brljavio.

Bit ce nastavak...
Poslano sa mog D5503 koristeći Tapatalk