Jump to content

Liberty 125 Cudno Radi

27 replies to this topic

#1 pizon100

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 84 posts
  • MestoPancevo
  • VozimLiberty 125 2000g

Posted 26 June 2018 - 19:46

Upali, kad je hladan, bez problema. Posle vožnje od 5 min i pauze od 20 min teže upali i trokira. Da li bih trebao da dodam malo vazduha na srafic?

Poslato sa SLA-L22 uz pomoć Tapatoka

#2 vlayco

Stari član

• Moderators
  • 2,649 posts

Posted 26 June 2018 - 20:19

Crkao ti sauh

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

#3 Depe

Find Sexy Womans from your town for night

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,239 posts
  • MestoNew York
  • VozimAprilia sr 50 2006.

Posted 26 June 2018 - 20:49

Crkao sauh u smislu da ti je stalno sauh dizna otvorena i sauh ti radi pa je prebogata smeša zato teško i pali. Sauh radi na struju koja dolazi na njega kad se motor upali i greje ga i tad zatvori dodatno gorivo. Kad motor ne radi nema struje i sauh se ladi i opet otvori sauh diznu. Možeš sauh proveriti kad ga skineš sa karburatora i povežeš na akumulator. Nije bitno gde vezuješ + i - . Na njemu ima mesingana igla koja bi trebala za 2-3min da izađe jedno 5mm, ako ne mrda onda je sauh crkao.

#4 pizon100

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 84 posts
  • MestoPancevo
  • VozimLiberty 125 2000g

Posted 26 June 2018 - 21:36

Kad ga upalim dok je hladan, iz prve, ima velike obrtaja i posle par sekundi, 25,obrtaji se smanje tako da pretpostavljam da radi saug.

#5 VlatX

Član

• Moderators
  • 808 posts
  • MestoSkopje
  • VozimBaotian 28C

Posted 26 June 2018 - 22:03

Proveri zazor ventila i ako si umogucnost premeri kompresiju.

#6 pizon100

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 84 posts
  • MestoPancevo
  • VozimLiberty 125 2000g

Posted 26 June 2018 - 22:28

View PostVlatX, on 26 June 2018 - 22:03, said:

Proveri zazor ventila i ako si umogucnost premeri kompresiju.
Ventile sam proverio i ok su a kompresiju nisam merio. Ja sam mislio da je možda visak vazduha

#7 pizon100

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 84 posts
  • MestoPancevo
  • VozimLiberty 125 2000g

Posted 27 June 2018 - 17:31

Ima li pomoci?

#8 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 27 June 2018 - 18:18

Ne mogu da se setim ali mislim da smo vec vodili diskusiju o tvom motoru u proslosti, siguran sam da sam predlozio da otvoris temu o svom motoru i tu pises sve, tako bi sada znali o kom se tacno modelu radi. Dakle koji je tacno Liberty u pitanju u smislu koji je agregat? Godiste? Ima mnostvo razlicitih karburatora na razlicitim Libertyima, doduse mikuni nisam vidjao u fabrickim postavkama, uglavnom su walbro wvf i keihin cvk modeli u precnicima 22, 24 i 26mm.

Jesi li proverio ispravnost i rad sauha kako su kolege predlozile? Da li je membrana ispravna i cela?

#9 pizon100

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 84 posts
  • MestoPancevo
  • VozimLiberty 125 2000g

Posted 27 June 2018 - 18:47

View PostRazredni, on 27 June 2018 - 18:18, said:

Ne mogu da se setim ali mislim da smo vec vodili diskusiju o tvom motoru u proslosti, siguran sam da sam predlozio da otvoris temu o svom motoru i tu pises sve, tako bi sada znali o kom se tacno modelu radi. Dakle koji je tacno Liberty u pitanju u smislu koji je agregat? Godiste? Ima mnostvo razlicitih karburatora na razlicitim Libertyima, doduse mikuni nisam vidjao u fabrickim postavkama, uglavnom su walbro wvf i keihin cvk modeli u precnicima 22, 24 i 26mm.

Jesi li proverio ispravnost i rad sauha kako su kolege predlozile? Da li je membrana ispravna i cela?
Sauh izlazi oko 3-4 mili a za membranu ne znam kako da proverim

View Postpizon100, on 27 June 2018 - 18:46, said:

Sauh izlazi oko 3-4 mili a za membranu ne znam kako da proverim

Pre lider 2000god

#10 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 27 June 2018 - 18:55

Na prelideru fabricki bi trebao biti walbro 22mm , no mislim da su identicni mehanizmi el sauha na vecini tih modela.

Trokiranje nastaje od viska goriva ili manjka vazduha, sad ako si proverio sauh, priseti se kada si cistio filter vazduha i menjao svecicu. Takodje, membrana moze praviti problem, nalazi se u centru tela karburatora a prilazi joj se odozgo, kada se podigne poklopac sa 2 srafa (kod mikunija). Membrana je zapertlovana za klipic i odguruje se oprugom o poklopac koji ces skinuti, pazi na oprugu. Proveri i stanje klizajuceg klipica. Pocinje utakmica protiv Brazila, javi kasnije sta si uradio :)

#11 pizon100

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 84 posts
  • MestoPancevo
  • VozimLiberty 125 2000g

Posted 27 June 2018 - 19:56

View PostRazredni, on 27 June 2018 - 18:55, said:

Na prelideru fabricki bi trebao biti walbro 22mm , no mislim da su identicni mehanizmi el sauha na vecini tih modela.

Trokiranje nastaje od viska goriva ili manjka vazduha, sad ako si proverio sauh, priseti se kada si cistio filter vazduha i menjao svecicu. Takodje, membrana moze praviti problem, nalazi se u centru tela karburatora a prilazi joj se odozgo, kada se podigne poklopac sa 2 srafa (kod mikunija). Membrana je zapertlovana za klipic i odguruje se oprugom o poklopac koji ces skinuti, pazi na oprugu. Proveri i stanje klizajuceg klipica. Pocinje utakmica protiv Brazila, javi kasnije sta si uradio :)
Kakav problem moze praviti membrana? Meni je najveći problem kad je topliji agregat tj. Posle 5-6 min vozne.

#12 pizon100

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 84 posts
  • MestoPancevo
  • VozimLiberty 125 2000g

Posted 27 June 2018 - 19:58

View Postpizon100, on 27 June 2018 - 19:56, said:

Kakav problem moze praviti membrana? Meni je najveći problem kad je topliji agregat tj. Posle 5-6 min vozne.

Kako bi trebao paliti kad je vruc? Sa gasom ili bez?

#13 Depe

Find Sexy Womans from your town for night

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,239 posts
  • MestoNew York
  • VozimAprilia sr 50 2006.

Posted 27 June 2018 - 20:41

Kad je vruć obično treba malo gasa. Membrana je ta koja je zadužena za podizanje klipa gasa ne podiže se mehanički sajlom već vakuumski.

Послато са Mi A1 уз помоћ Тапатока

#14 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 27 June 2018 - 20:58

Hoce membrana da ispuca i zaglavljuje pomicanje klipica... kada je dobro sve nasetelovano, za paljenje bilo da je vruc ili hladan, dodavanje gasa nije potrebno.

Ocigledno da imas visak goriva cim trazi dodavanje gasa, proveri prvo cistocu filtera vazduha i ispravnost svecice pa cemo videti dalje.

#15 pizon100

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 84 posts
  • MestoPancevo
  • VozimLiberty 125 2000g

Posted 27 June 2018 - 21:00

View PostRazredni, on 27 June 2018 - 20:58, said:

Hoce membrana da ispuca i zaglavljuje pomicanje klipica... kada je dobro sve nasetelovano, za paljenje bilo da je vruc ili hladan, dodavanje gasa nije potrebno.

Ocigledno da imas visak goriva cim trazi dodavanje gasa, proveri prvo cistocu filtera vazduha i ispravnost svecice pa cemo videti dalje.
Ok sutra se javim

#16 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 27 June 2018 - 21:00

i da, kako si proverio sauh?

#17 pizon100

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 84 posts
  • MestoPancevo
  • VozimLiberty 125 2000g

Posted 27 June 2018 - 21:02

View Postpizon100, on 27 June 2018 - 21:00, said:

Ok sutra se javim

A sta misli da malo dodam vazduha na srafic?

View PostRazredni, on 27 June 2018 - 21:00, said:

i da, kako si proverio sauh?
Na akumulator

#18 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 27 June 2018 - 21:07

Ja sto mislim to sam i napisao, ti treba da znas kada si cistio filter vazduha. To je stari agregat, obicno duvakju uljne pare iz iberlaufa i zaprljaju filter koji inace i kada je sve u redu sa motorom treba da cistis na 3 do 5h km. Docices u situaciju da imas ugalj u kutiji filtera a korigovaces ga srafom smese?! Moramo prvo otkloniti kvar, kasnije svakako fino nastelovati karburator.

Pitao sam za sauh jer mi se jednom desilo da sam ga proveravo prikopcavanjem na akumulator i on je stvarno bio ispravan, medjutim bilo je prekida u dovodu napona na zicama sa namotaja ka sauhu i on na motoru zapravo nije radio.

#19 pizon100

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 84 posts
  • MestoPancevo
  • VozimLiberty 125 2000g

Posted 27 June 2018 - 21:08

View PostRazredni, on 27 June 2018 - 21:07, said:

Ja sto mislim to sam i napisao, ti treba da znas kada si cistio filter vazduha. To je stari agregat, obicno duvakju uljne pare iz iberlaufa i zaprljaju filter koji inace i kada je sve u redu sa motorom treba da cistis na 3 do 5h km. Docices u situaciju da imas ugalj u kutiji filtera a korigovaces ga srafom smese?! Moramo prvo otkloniti kvar, kasnije svakako fino nastelovati karburator.

Pitao sam za sauh jer mi se jednom desilo da sam ga proveravo prikopcavanjem na akumulator i on je stvarno bio ispravan, medjutim bilo je prekida u dovodu napona na zicama sa namotaja ka sauhu i on na motoru zapravo nije radio.
Iber lauf sam skinuo

#20 pizon100

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 84 posts
  • MestoPancevo
  • VozimLiberty 125 2000g

Posted 27 June 2018 - 21:10

Kad ga upalim dok je hladan, iz prve, ima velike obrtaja i posle par sekundi, 25,obrtaji se smanje tako da pretpostavljam da radi saug.

View Postpizon100, on 27 June 2018 - 21:08, said:

Iber lauf sam skinuo

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users