Jump to content

Rieju Ry 50 Qt-13c

132 replies to this topic

#1 MAXABEZANIJA

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 198 posts
  • MestoNovi Beograd
  • VozimRIEJU 70cc

Posted 05 December 2018 - 22:57

Zdavo drugari,opet bila pauza neko vreme,pa sam imao opet free-ja ali mi je dosadio,a i treba mi nesto malo vece,i imao sam srecu da nadjem nesto po mojoj meri i prekjuce zamenim freeja za ovo.
Ukratko,skuter ne toliko zastupljen kod nas,tek minimalno,2008 god,na trajnu tablu registrovan,masina prede lepo,po recima vlasnika kitovan na 70cc(tek treba da se proveri),trenutno skinute plastike zbog transporta iz Valjeva za BG(da se ne polome,jer sam ga terao u gepeku kola),od ostalih tehnikalija ne znam vise nista osim da je to neka kopija minarelija na njemu i da je skoro isti kaoSprint Phantom.Oko masine trenutno osim malog stelovanja karburatora nema nista po recima kolege Nese Bg,jer se trenutno kod njega nalazi jos dan dva dok mu ne napravim mesta kod mene.

Zanima me vase misljenje ko ga ima jer od ove marke jedino sam cuo za paseo i toreo modele.

U planu je sledece...
provera kaisa karburatora,kocnica,vesanja i elektrike,mada koliko sam uspeo da vidim nece biti vecih problema i intervencija osim prednje gume koja je kramponka i fabricka je kako kaze nesa,i cisto farbanje plastika sa malo krpljenja istih ili cu ga u foliju,videcu vec.

Molim vas da me malo poducite oko njega jer skoro nista na netu nema o njemu,cak su i slike ovog modela retke...

Pozzz drugari,drago mi je sto opet kuckam......

Attached Files

Edited by MAXABEZANIJA, 05 December 2018 - 23:10.

#2 MAXABEZANIJA

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 198 posts
  • MestoNovi Beograd
  • VozimRIEJU 70cc

Posted 05 December 2018 - 23:08

Izvinjavam se na gresci u naslovu,ako neko od moderatora ili admina moze da ispravi marku skutera iz reiju u rieju bio bih zahvalan

#3 MAXABEZANIJA

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 198 posts
  • MestoNovi Beograd
  • VozimRIEJU 70cc

Posted 05 December 2018 - 23:11

Snasao sam se ;-)

#4 boriss1972

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 346 posts
  • Mestosarajevo
  • Vozimsprint phantom 2t

Posted 06 December 2018 - 07:29

Isti moj fantom nema razlike nikakve sem u km.satu.
Navozaces se ti sit ovoga jednostavno neunistiv.Za sada gazim 12000 km u 15 mjeseci sa sitnim popravkama,uglavnom greskama koje sam sām proizveo uceci se popravljati.

#5 MAXABEZANIJA

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 198 posts
  • MestoNovi Beograd
  • VozimRIEJU 70cc

Posted 06 December 2018 - 07:57

Takvo je nekako i moje mislienje,samo bih voleo da je malo zastupljeniji po netu pa da vidim kako su ih ljudi sredili da imam neku ideju.Cini mi se da fantom ima malo spicastije i vece farove?

#6 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 06 December 2018 - 08:00

Dobrodosao u novu ludnicu, kinareli 2T, ima sta da se radi, zasuci rukave i polako...

#7 MAXABEZANIJA

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 198 posts
  • MestoNovi Beograd
  • VozimRIEJU 70cc

Posted 06 December 2018 - 08:13

Hvala hvala,hocu

#8 vlayco

Stari član

• Moderators
  • 2,650 posts

Posted 06 December 2018 - 13:44

Hah,Maxo,pa ti si genije za nalazenje retkih skutera u Srb...
Srecno sredjivanje,valjda ce se pokazati bolje od Atale...

Sent from my SM-G925I using Tapatalk

#9 MAXABEZANIJA

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 198 posts
  • MestoNovi Beograd
  • VozimRIEJU 70cc

Posted 06 December 2018 - 14:07

Jeste redak,ali je izgleda identican kao sprint fantom,u pravu je boris,samo cajger je drugaciji,znaci i nije redak kao sto sam mislio

#10 MAXABEZANIJA

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 198 posts
  • MestoNovi Beograd
  • VozimRIEJU 70cc

Posted 06 December 2018 - 18:15

Zna li neko da li cajger sa phantoma ili falcona odgovara na ovaj moj,posto su istovetni?I ako odgovara da li mora instalacija da se prevezuje jer rieju nema obrtaljku?

#11 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 07 December 2018 - 13:44

Ako hoćeš da ti obrtaljka radi onda ima gimnastike ako ne onda cajger i ostali instrumenti nisu problem.

#12 MAXABEZANIJA

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 198 posts
  • MestoNovi Beograd
  • VozimRIEJU 70cc

Posted 08 December 2018 - 10:48

Nasao sam kombinaciju boje koja ce ici na rieju

Sta mislite?

Attached Files

#13 MAXABEZANIJA

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 198 posts
  • MestoNovi Beograd
  • VozimRIEJU 70cc

Posted 09 December 2018 - 12:40

Poskidane sve plastike sa skuta,i od ponedeljka krece krpljenje,smirgla,i prajmer gde treba,pa vu pokusati sa folijama prvo,da vidim kako ife na prednjoj.masci sa farovima,jer je ona najzahtevnija,cisto da vidim ako mogu to da odradim onda ceo ide u folije.

#14 MAXABEZANIJA

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 198 posts
  • MestoNovi Beograd
  • VozimRIEJU 70cc

Posted 09 December 2018 - 14:05

Danas kad sam ga prevezao od nese do mene,probao sam koja mu je max brzina,gura kazaljku preko cajgera za 20kmh,znaci po cajgeru ide oko 80-8kmh,kad ga budem sklopio i ustelovao karb,zamenio kais i ako treba jos nesto,onda cu meriti gps-om i snimiti pa cu videti koja mu je krajnja maksimalna brzina.

#15 MAXABEZANIJA

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 198 posts
  • MestoNovi Beograd
  • VozimRIEJU 70cc

Posted 09 December 2018 - 18:25

Rasturena prednja maska na delove da probam sutra da je iskrpim i izlepim foliju...
Moram i da ispoliram farove jer su zuti

Attached Files

#16 MAXABEZANIJA

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 198 posts
  • MestoNovi Beograd
  • VozimRIEJU 70cc

Posted 09 December 2018 - 20:59

Probao sam malo da ispoliram farove,da ubijem zutilo...Attached File  IMG_20181209_202916.jpg   2.83MB   20 downloads

poliranje spolja i iznutraAttached File  IMG_20181209_203059.jpg   2.73MB   20 downloadsAttached File  IMG_20181209_203256.jpg   2.54MB   23 downloads

Posle sat vremena poliranja ruke mi otpadose,jedino sto sam uspeo je da malo ublazim zutilo,ali izgleda da nema sanse da ga uklonim skroz.Orgebotine sam izvukao,fleke takodje,ali izgleda da je u pitanju kvalitet plastike,Evo kako sad izgledaAttached File  IMG_20181209_204741.jpg   2.74MB   22 downloads

#17 MAXABEZANIJA

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 198 posts
  • MestoNovi Beograd
  • VozimRIEJU 70cc

Posted 09 December 2018 - 21:01

Sutra uzimam crvenu foliju,videcu jos da li cu karbon ili sjajnu,pa cu probati na nekom manjem delu da zalepim da vidim kako ce izgledati,slikam pa kacim....

#18 vlayco

Stari član

• Moderators
  • 2,650 posts

Posted 09 December 2018 - 21:24

Moras jos skidati materijala sa plastike fara.Meni je to bilo na autu,pa majstor uspeo da izvuce,ja sam polirao pre njega i nisam uspeo...nista bez polirke i vodobrusnih.
On krenuo od 500 pa zavrsio sa 3000 vodenom i na kraju pasta za poliranje stakla.

Sent from my SM-G925I using Tapatalk

#19 MAXABEZANIJA

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 198 posts
  • MestoNovi Beograd
  • VozimRIEJU 70cc

Posted 10 December 2018 - 06:51

Hvala na savetu,tako cu i da uradim,samo se bojim da ga ne otanjim previse

#20 MAXABEZANIJA

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 198 posts
  • MestoNovi Beograd
  • VozimRIEJU 70cc

Posted 10 December 2018 - 12:53

Drugari,zna li neko od vas da li moram da menjam i CDI ako menjam cajgere,jer moj skuter nema.obrtaljku pa cu staviti cajgere od fantoma ali me zanima da li moram i ovaj ppduhvat sa CDI-jem da uradim?I ako mora koliko je komplikovano?Ne verujem da je samo plug and play varijanta

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users