Zbogom Bele Tablice
Posted 08 May 2019 - 20:48
Послато са LG-H860 уз помоћ Тапатока
Posted 08 May 2019 - 20:49
Posted 08 May 2019 - 20:51
Posted 13 May 2019 - 15:57
Poslali ga kod "Sabljara".Tamo ga isto otkačili, kažu da ide u "Trijumf 021".
U SUP-u mu rekoše da se na tehničkom boje da rade APN-e, da ne izugube licencu. Svi nešto čekaju, očigledno da se nešto kuva, ja se nadam da će biti dobro.
Meni je dispečerka SUPa, saobr. ispostava Istok, rekla da oni ništa zvanično nemaju. Dok ne odluka ne izađe u Službenom listu, ostaje na snazi da stare table ne važe.
Ako te uhvate na APN-i to je vožna bez kategorije + neregistrovan motorić. Traktore su morali da puste, da se narodu obezbedi hrana.
Ali po gradu vidimo da se narod još voza na stare table. Po sistemu ako te ne uvate - nije ništa ni bilo...
Posted 23 May 2019 - 14:55
Sto znaci, cena PRVE registracije za Peugeot SF2 je mene iznela u Kragujevcu :
Potvrda : 2.000 din
Tehnicki : 3.000 din
Polisa osiguranja : 1.374 din
Ukupno : 6.374 din
Ali dodajte na to, vadjenje saobracajne dozvole, to ne znam iskreno da vam kazem cenu, pa onda 1.500 din notaru ( mozda i vise ) gde odjavljujete BELE tablice sa vlasnikom skutera, odlazak do tog mesta jednom ili dva puta, sve zavisi do kada vam rade poste i saobracajna policija u tom mestu, jer i oni traze kupoprodajni ugovor, pa i njima neke takse da se plate oko 600 din cini mi se, pa moraju to da overe, pa se ceka dosta dugo...
Tako da, ako planirate da registrujete skuter na nove zute tablice, planirajte oko 100e da ce vam trebati, mozda i vise, sve zavisi, cak su mi i na tehnickom rekli da od ove godine, jer sam ja prosle registrovao, moracu da imam i oba retrovizora i da sve funkcionise kao da je kupljen juce iz fabrike ... Za drugu se nadam da ce samo trebati polisa osiguranja i tehnicki, sto znaci negde oko 4.500 din ...
Nadam se da sam nesto pomogao.
Attached Files
Posted 31 May 2019 - 08:34
Za one koje imaju problem, evo vam kontakt telefona:
ABS 011/301 44 25 posle 10h
ABS 011/ 311 70 66 posle 10h
Redakcija emisije SAT: redakcija@satmediagroup.net
Pišite im, cimaj te ih, samo zajedno možemo uraditi nešto!
Drugarski pozdrav!
Posted 31 May 2019 - 10:03
redakcija@blic.rs
webredakcija@kurir-info.rs
redakcija@kurir-info.rs
Ja sam im pisao, pišite i vi...
Posted 31 May 2019 - 18:34
Mene je pre mesec dana koštalo okruglo 5000... Skuter koji već ima žute table...bolje bi bilo da imam traktor...
Ja nemam taj problem sa dozvolom , ali sa preregistracijom da ...i opet , mamicu im , država lovi u mutnom ...
Posted 05 June 2019 - 18:16
Citiram:
"Poštovani,
Bavimo se nelogičnostima u Pravilniku o podeli motornih vozila u sledećem broju revije SAT Plus, ali planiramo nešto i za emisiju koja će se emitovati u nedelju 23. juna. Ideja nam je da snimimo izjave nekoliko nezadovoljnih vlasnika mopeda, koji ne mogu da ih registruju i nekoliko kontrolora tehničkih pregleda, koji će objasniti zašto ne može, a onda ćemo nadležne pozvati u goste da odgovore kako će rešiti problem.
Ako ste zainteresovani da i vi budete jedan od vlasnika mopeda koji će ukazati na problem, molim Vas da nam pošaljete vaš broj telefona.
S poštovanjem,
SAT Media Group
Željko Regoda
Novinar "
Ako je neko zainteresovan da izjavu za SAT, evo kontakt mejla: z.regoda@satmediagroup.net
Edited by sigmaal, 05 June 2019 - 18:16.
Posted 05 June 2019 - 18:18
"Hvala Vam puno na odgovoru i trudu.
Mogu Vam dati konkretne informacije sa terena:
Kontaktirao sam više Tehničkih pregleda u Novom Sadu, Beočinu i svuda sam dobio odgovor - da ne žele da se bakću sa time. Jer se boje kazni!
Danas konkretno sam pitao čoveka u Panonija auto. Rekao je da su dobili dopis od SUP-a ali on neće da uradi Tehnički. Iz više navedenog razloga.
Kaže "..ova država je neozbiljna prvo su propisali jedno, a sada kažu drugo.. Pa će 2021 godine neko od vozača da pita, kako je ranije moglo na žute table?! A minimalna kazna je 75000 din. NEĆU DA SE BAVIM SA TIME. Idi na drugo mesto."
U proteklih 2 meseca sam obišao: Autorad, Sabljar, Trijumf 021 (2 mesta), Tehnočin, Giga, AMS - svuda isti odgovor. Moj kum je zvao i bio u ova poslednja 3 kao i Autorad, ima isti problem sa APN. I svi znaju za taj dopis i ništa...
Praktično dopis iz SUP-a nosi samo informativni karakter a ne i obavezujući. Znači Tehn. pregledi imaju odrešene ruke, da postupaju kako oni smatraju.
U kontaktu sa stručnjakom Sektora za vozila ABS (011/311 70 66) mi je rečeno da u Pravilniku postoji klauzula da se mogu prepisati podaci iz stare saobraćajne i registrovati u istoj kategoriji. Takođe mi je rekao, da ukoliko Tennički odbije da uradi pregled, po Pravilniku je u obavezi da izda pismeni dokument sa obrazloženjem, zbog čega neće da radi. I sa tim dokumentom mogu da se obratim inspektorima saobr. policije, koji vrše kontrolu teh. pregleda. A bez papira je rekla- kazala.
I tako sve lepo zvuči u teoriji a u praksi 0!
A kako je to izgleda "vruć krompir," svi beže u strahu od kazni.
Hvala Vam unapred na pomoći i pozivu u emisiju. Razmisliću. "
Edited by sigmaal, 05 June 2019 - 18:19.
Posted 05 June 2019 - 19:44
Preregistracija u drugu kategoriju moraće da se uradi iz razloga što proizvođač ne može da izda potvrdu da se ova vozila ne kreću brzinom manjom od 45 km/h. Na tehničkom pregledu moguće je dobiti potvrdu o maksimalnoj brzini koju motocikl može da razvije, ali većina mopeda prelazi 45 km/h, te neće zadovoljiti kriterijume AM kategorije.
Druga stvar na koju moraju da obrate pažnju svi vlasnici dosadašnjih mopeda ili bicikala sa motorom je to da će tehnički pregled proći samo 100% ispravni motocikli. Šta to znači? To znači da svi sklopovi moraju funkcionisati besprekorno. Počev od kočnica, svetala, sirene, svetla koje osvetljava registarsku tablicu.
Zatim, svi mopedi moraju posedovati brzinomer i odometar koji je homologovan! Čak iako vozila u originalnom izvornom stanju nisu posedovala brzinomer, on mora naknadno biti ugrađen.
Svi motocikli i mopedi moraju da imaju ugrađen homologovan brzinomer sa odometrom
Takođe, sva vozila moraju biti u fabričkom stanju. Lica zaposlena na tehničkom pregledu u svojoj bazi podataka imaju slike gotovo svih motocikala i mopeda. Ukoliko neke prepravke na motociklu odstupaju od originalnih, vozilo neće proći tehnički pregled. Vozilo na kojem su izvršene prepravke može da prođe tehnički pregled ukoliko su te prepravke atestirane i poseduju dokumentaciju o atestu.
Takođe sva svetla moraju biti homologovana. Na svakom faru i zadnjem svetlu treba da stoji oznaka koja označava da je svetlosna grupa prošla homologaciju.
Vozila koja se registruju na “male” to jest žute tablice mogu da se voze sa AM vozačkom kategorijom. Da bi se vozilo registovalo kao moped potrebno je dostaviti potvrdu proizvođača da vozilo ne razvija veću maksimalnu brzinu od 45 km/h.
Ukoliko planirate da zavarate osoblje na tehničkom pregledu tako što ćete staviti razne blokade koje ne dozvoljavaju maksimalnu isporuku snage pa da ih naknadno skinete, ni to vam nije preporučljivo. Saobraćajna policija će uskoro dobiti uređaje (valjke) sa kojim će moći na licu mesta da izmere maksimalnu brzinu vašeg mopeda. Ukoliko saobraćajna policija konstatuje da vaš moped ima veću maksimalnu brzinu od 45 km/h, automatski će vas isključiti iz saobraćaja i podneti prekršajnu prijavu. Ukoliko ne posedujete A1 kategoriju smatraće se da ste upravljali vozilom bez odgovarajuće kategorije, a za taj prekršaj kazne su drakonske.
Ovaj zakon usvojen je 22.03.2018. godine i budući da je isteklo godinu dana od njegovog usvajanja, stupiće na snagu od 1. aprila ove godine. Prema tom zakonu, obavezna je registracija za sve mopede od 1. aprila! Skrećemo vam pažnju na to, da ne biste dospeli u neželjene probleme.
ETO NAM GA ...
Ovo sam danas skinuo sa Neta ,,,
U ovom tekstu mnoge stvari me zabtinjavaju ...
Sledeće godine kad budem hteo da regujem Aliena ( ako do toga uiošte dođe ) sve ovo gore je obeshrabrujuće ,,,kada budu videli rezonu - neće proći ...pre dva meseca jedva sam ih ubedio da je km sat origimalni ( menjao sam , stavio onaj 120 km/h , kažu znamo mi koji je originalni ...sad bi po novim propisima ovaj morao biti atestiran ,,,GDE ??? U PEKINGU , DRUGI SEMAFOR DESNO ?
Dal su ovi normalni ? Taman sam mislio da sam sa onom silikonskom folijom rešio problem puknutog pleksija , ovi mi to sad ponovo otvaraju ...izgleda da će po svemu sudeći biti- PUŠKU, PA U FRUŠKU ...
Saobraćajna policija će uskoro dobiti uređaje (valjke) sa kojim će moći na licu mesta da izmere maksimalnu brzinu vašeg mopeda. Ukoliko saobraćajna policija konstatuje da vaš moped ima veću maksimalnu brzinu od 45 km/h, automatski će vas isključiti iz saobraćaja i podneti prekršajnu prijavu. Ukoliko ne posedujete A1 kategoriju smatraće se da ste upravljali vozilom bez odgovarajuće kategorije, a za taj prekršaj kazne su drakonske
Šta kažete na ovo ?
Ja bi najrađe preregistrovao Aliena u višu kategoriju , kao motocikl , ali onda ženica neće moćo da vozi , nema A-1...
LJUDI , OVO JE LUDILO ??? Ovime će se sasvim lepo napuniti budžet i smanjiti drastično broj mopedista na putu...velika većina nas će svakako imati bar neki problem ,,,ZBOGOM TJUNERI , VI VIŠE NEĆETE POSTOJATI !!!
Posted 05 June 2019 - 20:48
Juče izlazim iz auta i proleti baba pored mene na pola metra sa 30kmh, niti ona zna koliko je ta brzina opasna, niti je procenila situaciju da ne pegla pun gas na bliskom rastojanju od ljudi i vozila, niti sam je ja čuo. Da sam samo sekundu ranije zakoračio, slomila bi mi nogu, a ona bi letila jedno 20m tako sa natapiranom kosom za pijacu i cegerom...
O čemu mi onda diskutujemo, kad nepismeni ljudi peglaju, a vozači sa dozvolama i kacigama jure potvrde...
Posted 05 June 2019 - 22:03
"Improvizuj,prevazidji,adaptiraj se..."
Kao sto Mario kaze,nece biti neki race look,ali ce svakako biti spavaca,fabricki izgled ali ispod azdaja,tome i sluze one blokade obrtaja...
Videli smo skoro onu yamahicu tzr sa blokadom,u trecoj nece preko 37km/h. 😂
Sent from my SM-J610FN using Tapatalk
Posted 05 June 2019 - 22:06
Potvrda Sprint.jpg 1.27MB 16 downloads
Posted 06 June 2019 - 14:15
Ima za 6k dinara
Posted 06 June 2019 - 14:18
Marko , kako si smeo da dođeš sa ofarbanim auspuhom ? A jesi siguran da je boja homologovana ???
Mario kako znaš da je sat homologovan ? Cena - prava sitnica ...a, onda ispadne da si far menjao , nije originalni ...koja ružnoća ...
Posted 06 June 2019 - 14:43
Neko ko je dobro upućen u sve probleme i zna argumentovano da objasni. Da se čuje i glas naroda, da zna cela Srbija o dubiozama...
To je prilika.
Pa da vidimo šta će reći "glavonje"..
Edited by sigmaal, 06 June 2019 - 14:45.
Posted 07 June 2019 - 06:09
Posted 07 June 2019 - 08:45
4 user(s) are reading this topic
0 members, 4 guests, 0 anonymous users