Jump to content

Zbogom Bele Tablice

177 replies to this topic

#21 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci
  • VozimYamaha Aerox Rossi Replica

Posted 14 February 2019 - 16:23

View PostLaki993, on 14 February 2019 - 10:50, said:

Jel zna neko da li je moguće odraditi prevod, ako prodavac ima samo kupoprodajni ugovor sklopljen izmedju njega i starog vlasnika? I naravno ima i saobraćajnu i tablicu.

Послато са LG-H860 уз помоћ Тапатока
Postoji mogucnost ako se vozilo vodi kao moped. Ako se vodi kao motocikl, prvo mora da se plati porez i prevod na tog sa kupoprodajnim, pa onda opet sve to da se prevede na tebe...

Sent from my BLA-L29 using Tapatalk

#22 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 03 March 2019 - 00:55

Heh, ja ću ove godine prvi put izaći na tehnički sa potpuno legalnom komfiguracijom skutera. Igrom slučaja vratio sam standard 50ccm termogrupu u nameri prodaje ali sam odustao pa eto, sve ko iz fabrike osim SC08 a ni on nije ništa drugo do Pia fabrički auspuh. Ranije sam prolazio sa LeoVinčetom nekim čudom bez pitanja, valda mu tako čuči kao da ga je Aprilija sa trake takvog izbacila pa im na tehničkom nije zapeo za oko.
Jedino što moram uštopati varijator da se prznica ne otme kontroli ukoliko ipak budu na valjcima merili brzinu.
Naravno, žuta tablica je već odavno na repu pa sa tim nemam problema.

#23 zigas

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 331 posts
  • MestoTrbovlje SLO
  • VozimAprilia SR 70 R

Posted 04 March 2019 - 22:51

I ja kod nas prolazim sa Leovince. Naki put sam pitao, dali bi mi upisali u Homologaciju, i dečko me pita, ako imam previše novca, da ga bacam bez veze. Kaže, pa nitko nezna, da nije fabrički i nije glasan (skinuo sam napis sa denfera, jer mi je bio ružan). A za valjcne imam el. blokadu na TPS i ide 46 km/h po satu sa stock getribom. Ove godine ču produzit getribu za 7% i još bude OK, jer je toleranca 55km/h. Nisam znao, da i kod vas mjere brzinu. Pobat ču proč i sa LED prednjim sijalicam.

Edited by zigas, 04 March 2019 - 22:52.

#24 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 05 March 2019 - 04:44

View PostMario, on 31 January 2019 - 19:40, said:

Kod nas je sad haos, ovi fotografišu i prave se pametni je li fabrički ili nije, a to niko božiji ne zna, dok 45kmh potvrđujemo nekim fotokopijama kojekakvih potvrda, a valjke nemaju.. Opet plaćamo oko 3500-3800 din (30e) sa tehničkim, osiguranjem i nalepnicom..

#25 zigas

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 331 posts
  • MestoTrbovlje SLO
  • VozimAprilia SR 70 R

Posted 05 March 2019 - 07:23

View PostMario, on 05 March 2019 - 04:44, said:

Ti na tehničnim su uvjek najpametniji. U 90-im sam imao Yugo GVX sa centralmom stop lampom original i rekli, da ju moram isključit, da to ne postoji. Na Alfi 33 16V su mi rekli, kakav imam to zadnji spoiler, da nije original.... i još takvih gluposti.

#26 Dzoni13

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 129 posts

Posted 10 March 2019 - 08:07

View Postzilke17, on 14 February 2019 - 16:23, said:

Postoji mogucnost ako se vozilo vodi kao moped. Ako se vodi kao motocikl, prvo mora da se plati porez i prevod na tog sa kupoprodajnim, pa onda opet sve to da se prevede na tebe...

Sent from my BLA-L29 using Tapatalk
Naravno da moze da se odradi kupoprodajni na "kupoprodajni". Samo sto se kao prodavac navodi lice koje je zadnji kupac(lice koje je kupac na starom ugovoru) i ti kao novi kupac.
Razlika je u tome sto ti kad ides da registrujes motor moras nositi oba ugovora(prvi izmedju vlasnika i tog lika i drugi izmedju tog lika i tebe) kako bi dokazao put od vlasnika iz saobracajne do tebe.
Sto se odjave tice mislim da ces morati da cimas pravog vlasnika(iz saobracajne) osim ako taj lik nema ovlascenje za odjavu
Ako je motorcikl onda proprati placanje poreza
Ako je moped vidi da li je sve upredno i potpisano kod notara

#27 Bata

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 90 posts
  • VozimPeda H2o

Posted 12 March 2019 - 20:07

Citam danas na nekom od elektronskih medija da se ukidaju bele tablice tj. primenjuje zakon koji je usvojen u martu prosle godine i da policija nabavlja mobilne valjke za merenje brzine. Iskreno se nadam da je to jos jedna izmisljotina medija

#28 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 13 March 2019 - 07:17

Bele tablice za mopede, tablice za priključna vozila- radnih mašina i motokultivatore. To sad ide u paketu, pa su svi u obavezi da pribave poreklo, potvrde za odgovarajuće propisane norme itd.

U ovom krugu najgore prolaze poljoprivrednici sa mašinama iz 60-ih god, koji nisu u mogućnosti da pripreme dokumentaciju, zatim vlasnici mopeda koji nemaju poreklo, vlasnik - osnovinska itd.., i generalno vlasnici APN-a koji po papirima idu 48Kmh, a ne postoji trenutno reatest vozila, njima je sada potrebna neka od A kategorija...

#29 sigmaal

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 325 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimTOMOS APN 6,XL650V

Posted 15 March 2019 - 20:21

Auuu baš zabavno. :blink: ..Lepe novosti..

#30 sigmaal

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 325 posts
  • MestoNovi Sad

Posted 16 March 2019 - 10:26

Sad sam proverio kod nas u NS stanje. U Auto radu mi je momak sa tehničkog rekao da APN-i idu na samo na bele table. Tj. motocikl, A1 KATEGORIJA.
Pitam jel to svuda isto, kaže - isto. Rekoh zbog čega, "Zbog menjača, može da ide brže".
A šta je sa zoljicama? "Zoljice i skuteri može na žute, jer imaju automatski menjač ". Aha, super vam je logika... :blink:
I mora biti montiran homologovan brzinomer.
Savetovali me da dođem da pregledaju i kažu šta još treba, dok još sme da se tera.

Ne budem lenj, pa pozovem Sabljar registraciju. Oni nisu dobili još nikakav dopis iz SUP-a, pa ne znaju koji su uslovi.

A evo malo i cena (Autorad online kalkulator)...
Bele table+ saobr.+ tehn. +.. APN A1 - 8039 din.
Registracija na god. nivou APN A1 - 5.285,00 RSD

Žute table:
Attached File  Screenshot from 2019-03-16 07-23-02.jpg   84.61K   24 downloads
Kod supovca iz Šajkaške registracija je još 2000 skuplja, zbog njihove usluge.

A1 kategorija (Dunav auto škola):
  • Sa AM na A1 (teorija 0 časova + Vožnja 7 moto časova) - 9800 din
  • Sa B/C1/C na A1 (teorija 7 časova + Vožnja 20 moto časova) - 31500 din
  • Polaganje praktičnog ispita - 5000 din
  • Polaganje teorijskog ispita - 5000 din
Znači neka gruba kalkulacija prelaska sa AM na A1+ registr = 8100+ 9800 + 5000 ~ 23000 din.
Kurs dinara je oko 118 din za 1 €, za kolege van Srbije.
Eto nam tako, pa se vi :icon_scratch: u Srbistanu :mmrofl: ... Klepenzi batooo... :D . Ko ima lovu taj i tera... A sirotinja može da :joks: .

Edited by sigmaal, 16 March 2019 - 10:32.

#31 sigmaal

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 325 posts
  • MestoNovi Sad

Posted 17 March 2019 - 14:13

Na sajtu firme za registraciju, trijumf021, sam pročitao još jednu korisnu informaciju:

"Novi zakon o registraciji vozila stupio je na snagu 3. aprila 2018. godine, po kojem je vlasnicima:
- oldtajmera
- mopeda, motocikala, lakih i teških tricikala, lakih i otvorenih teških četvorotočkaša
- motornih ili priključnih vozila koja nisu prvenstveno namenjena za učestvovanje u saobraćaju (pčelarska vozila i sl.)
omogućeno da na zahtev vlasnika ili korisnika registruju ta vozila na period kraći od godinu dana, a najmanje mesec dana.
Ranije je ovo važilo samo za oldtajmere."

Znači može da se registruje i na par meseci, po zahtevu!

Edited by sigmaal, 17 March 2019 - 14:14.

#32 Keta

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 176 posts
  • MestoPožarevac
  • VozimKeeway Focus 70ccm

Posted 18 March 2019 - 01:53

Baš sam se pitao šta će izmisliti i ove godine ne bi li još malo zavukli ruku u džep vozača. Samo ne znam čime će umiriti poludele zemljoradnike kada ponovo traktorima blokiraju puteve kao prošli put kada je zakon usvojen. Tada je odloženo sprovođenje zakona "do daljnjeg"! Moglo je da se vozi na bele tablice bez problema, s tim što je svako ko je hteo da prenese vozilo na sebe mogao to da odradi bez problema (naravno ukoliko poseduje poreklo vozila) i preuzme žute tablice. S obzirom na skoro svakodnevne i sve radikalnije proteste širom drževe, nove proteste i blokade puteva zemljoradnika im nikako neće odgovarati. Da ne bi dalje zalazili u politička pitanja, mislim da im ni ovog puta to ovako "prećutno" neće uspeti. Biće opet nekih odlaganja "do daljnjeg". E sad dokle, videćemo...

#33 Tanca

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 80 posts

Posted 18 March 2019 - 16:06

Ja sam 2012.god kupio skuter i od tada su krenule zute table i prica kako se ukidaju trajne table. Ako cemo realno 7 god je dosta. Ja 7 godina placam registraciju drugi voze na trajnim tablama isti skuter. Nemojte me pogresno razumeti i ja bi voleo da imam trajno registrovan skuter. Ako imamo zakon neka vazi za sve isto. I da, danas sam uradio tehnicki i registraciju skutera. Tehnicki pregled je 3500din a ostatak polisa i jos neke uplatnice 1742 din sto sve ukupno izadje 5242 din. I radnica u supu se zaprepastila kada sam joj rekao cenu tehnickog za skuter od 49 kubika. Pitao sam za vazenje trajnih tablica i potvrdila mi je da vaze do 1. aprila. Da vas podsetim da je prosle godine ukupna registracija izasla 2200din pa ocenite kakvo poskupljenje imamo.

#34 Djomla

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 493 posts
  • MestoLazarevac
  • VozimFocus i Bandit

Posted 18 March 2019 - 19:42

Tad su se mnogi uplasili i brze bolje presli na zute table pa im je posle bio kriv djavo sto moraju da placaju registraciju?! Kao i moj zavidni komsija koji meni kuka sto on placa a ja ne i sta cete time dobiti ako i ja platim? Niste mi jasni uopste vi sto kukate sa zutim tablama.

#35 Laki993

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 290 posts

Posted 18 March 2019 - 20:13

Ja se samo nadam da ce dozvoliti da se odjave tablice bez prisustva prvog vlasnika. Konkretno ja imam kupoprodajne ugovore koji pokazuju način na koji je skuter stigao od njega do mene. Šta će biti videćemo...

Послато са LG-H860 уз помоћ Тапатока

#36 sigmaal

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 325 posts
  • MestoNovi Sad

Posted 19 March 2019 - 00:33

Danas sam ganjao neko rešenje za registraciju. U Autoradu su mi rekli da mi treba neki papir, jer sam radio prepravke na motoru (žmigavci, sat). A po zakonu trebam da imam homologovani odometar i ogledala min 50cm2... :blink:.
Znači... luda kuća. Kako se kome nadigne tako i tumači zakon...

Kum je otišao sa golom Apenjarom u isti Autorad i kao nema problema (ogledala 1 kom.- površina njesra i km sat - mehanika), kao može, 2500 dindži i rešeno... Kaže kumu lik, sad je bio neki pre tebe, nabudžio APN u PM, žmigavci, baterija, ludilo :mmrofl: ... A mene otkačili...

A u Trijumf 021 d.o.o., koju drži neki lokalni pandur, su mi rekli da mi treba homologacija da je APN motocikl. Preporučili su mi AMSS i Mašinski fakultet u NS. Sutra idem da vijam da to rešim!

Ostali su toliko naplašeni, da neće da rade tehnički za to. Samo agencije sa "šemom"....Ove dve navedene imaju "šemu"...

Edited by sigmaal, 19 March 2019 - 00:35.

#37 sigmaal

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 325 posts
  • MestoNovi Sad

Posted 25 March 2019 - 15:51

" Na osnovu odredbe člana 351. stav 9 Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, potvrde o registraciji vozila na motorni pogon izdate za radnu mašinu, motokultivator, bicikl sa motorom i potvrda o registraciji traktora namenjenog za obavljanje poljoprivrednih radova i priključno vozilo koje vuče ovaj traktor prestaju da važe nakon isteka jedne godine od dana stupanja na snagu Zakona o izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima ( „Službeni glasnik RS“ br. 24/2018) odnosno 03.04.2019. godine."

#38 vlayco

Stari član

• Moderators
  • 2,649 posts

Posted 25 March 2019 - 16:30

View Postsigmaal, on 25 March 2019 - 15:51, said:

" Na osnovu odredbe člana 351. stav 9 Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, potvrde o registraciji vozila na motorni pogon izdate za radnu mašinu, motokultivator, bicikl sa motorom i potvrda o registraciji traktora namenjenog za obavljanje poljoprivrednih radova i priključno vozilo koje vuče ovaj traktor prestaju da važe nakon isteka jedne godine od dana stupanja na snagu Zakona o izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima ( „Službeni glasnik RS“ br. 24/2018) odnosno 03.04.2019. godine."
To znaci da od 03.04 imamo 1 godinu da prebacimo vozila na zute tablice?

Sent from my SM-J610FN using Tapatalk

#39 sigmaal

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 325 posts
  • MestoNovi Sad

Posted 25 March 2019 - 16:33

Nisi pažljivo pročitao.. Zakon je izašao 2018. Službeni glasnik RS“ br. 24/2018 i rok za zamenu ističe 03.04.2019.

Edited by sigmaal, 25 March 2019 - 16:34.

#40 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 29 March 2019 - 10:57

Ima li neko potvrdu za 45Kmh za focus ili f-act, ili da li znate ko je uvoznik, ko izdaje potvrde

29 user(s) are reading this topic

0 members, 29 guests, 0 anonymous users