Jump to content

Zbogom Bele Tablice

177 replies to this topic

#141 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 11 July 2019 - 14:46

Posalju brzom postom i ti overis tvoj potpis kod notara u Mitrovici

#142 vlayco

Stari član

• Moderators
  • 2,649 posts

Posted 11 July 2019 - 16:35

View PostALIEN SM, on 11 July 2019 - 11:30, said:

Ma, ne igra ulogu da li ću potrošiti desetak evra do Palanke , bitno mi je da odradim ...a, kako samo preko agencije , kad treba moj potpis na ugovoru?
Mario ti je vec odgovorio.
Elem,napravis ugovor,popunis sve sam i das notaru da overi tvoj potpis.
Posaljes kurirskim sluzbom u agenciju i dalje oni zavrse,popune podatke vlasnika,vlasnik potpise,overi se kod notara i sa time agencija odjavi vozilo u supu.
Vrate ti dokumenta sa otkupom i gotova stvar...

Sent from my SM-J610FN using Tapatalk

#143 sigmaal

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 325 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimTOMOS APN 6,XL650V

Posted 12 July 2019 - 08:46

View PostALIEN SM, on 11 July 2019 - 11:30, said:

Ma, ne igra ulogu da li ću potrošiti desetak evra do Palanke , bitno mi je da odradim ...a, kako samo preko agencije , kad treba moj potpis na ugovoru?
Možeš da se dogovoriš sa vlasnicom da napravite Ugovor o poklonu. Razlika je u PDV-u, nemaš njakanje oko toga.
- Pošalješ joj table i saobraćajnu
-Ona odjavi motor u njenom SUP-u, dobije poništenu saobraćajnu. Kad je to gotovo, odeš u Palanku.
- Sa tim Ugovorom i poništenom saobraćajnom, odete kod Notara u njenom mestu ( u Ugovoru mora da postoje svi podaci: broj motora, šasije, adrese + kopije Lič. karte za oba potpisnika, kontakt tel., da je motor poklonjen u viđenom stanju itd. )
- Kod Notara sve to potpišete, platiš njemu tarifu
I to je to!
Stara saobr. i Ugovor su ti osnova za moguću registraciju.

Edited by sigmaal, 12 July 2019 - 08:48.

#144 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 12 July 2019 - 09:39

Tako sam i mislio, jedna od tih varijanti ...hvala momci ...

#145 BRider

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 21 posts
  • MestoTravnik (BiH)
  • VozimATU Explorer GT50

Posted 12 July 2019 - 10:04

Iako ni kod nas nije zlatno, ali puno je jednostavnije. Prilikom kupovine otisao sam sa vlasnikom do njegove osiguravajuce kuce, tu smo napravili kupoprodajni ugovor, isplatio sam covjeku novac, potpisao i dokumente ostavio njima. Obzirom da se radilo o drugom kantonu, uz neku sitnu naknadu su mi oni zavrsili odjavu i poslali dokumente i prepis police osiguranja.
Kod nas su uveli novu vrstu tablica za sva vozila prije nekih mozda 10tak godina, a mijenjale su se kad su skuteri u pitanju iskljucivo nakon prodaje skutera i dobivale su se nove, obzirom da je decko uvezao skut 2013. nisam morao mijenjati tablice.
Kompletna ta procedura me kostala nekih 35 eur i izgubljenih max pola sata. Prekjucer sam, po isteku police odradio tehnicki (13 eur) i uplatio novu policu (32 eur) sa popustom od 50% za iducu godinu, dakle 16 eur.
Iako mi zvuci nevjerovatno, ali imam osjecaj da je kod nas u BiH procedura sa skuterima puno jednostavnija i jeftinija.
Doduse, poceli su malo stezati sa tehnickim pa se mora ici u ovlastene kuce, ali nista posebno jos uvijek, malo traka, kocioni sistem, signalizacija i sretan put.

Poslano sa mog P8 koristeći Tapatalk

#146 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 15 July 2019 - 14:47

Dakle SR1 ima sat koji meri do 100, i nije obeleženo polje preko 45Kmh nekom crvenom bojom ili tačkom..

Ajd sad ti rasklopi i umarkeriši taj deo crveno.. Ili mora u A kategoriju :) .. jer to nije original ? Nego kako da nije, al moglo bi da se uredi da bude crveno kao kod kineza...

#147 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 15 July 2019 - 15:24

Posted Image

#148 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 15 July 2019 - 15:28

I da ne zaboravim svetski zajeb, APN može, ali ko je jednom već prešao na A, a to su APN u poslednje 3 god, taj više ne može..

Dakle isplatilo se čekati ?

#149 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 15 July 2019 - 17:39

Koja budalaština :::

#150 Djomla

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 493 posts
  • MestoLazarevac
  • VozimFocus i Bandit

Posted 15 July 2019 - 20:20

View PostMario, on 15 July 2019 - 14:47, said:

Dakle SR1 ima sat koji meri do 100, i nije obeleženo polje preko 45Kmh nekom crvenom bojom ili tačkom..

Ajd sad ti rasklopi i umarkeriši taj deo crveno.. Ili mora u A kategoriju :) .. jer to nije original ? Nego kako da nije, al moglo bi da se uredi da bude crveno kao kod kineza...

Da si blize ne bi bilo problema....meni slikali samo kilometrazu a ne ceo sat...

#151 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 15 July 2019 - 20:46

Ok nije bilo problema, samo se povela diskusija, sutra idem po tablicu

#152 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 15 July 2019 - 21:06

View PostMario, on 30 March 2019 - 12:57, said:

sad sam dobio novi info, da se kod slikanja km sata, koji pokazuje na ODO metru koliko je motor prešao, traži crvena tačka ili obeležje kod 45 kmh, sad koji aftermaketi to nemaju, to pada u vodu, osim ako nekako ne ume vlasnik da namesti da mu se upali crveno kada naiđe na 45kmh ili da obeleži nekako tih 45kmh
A imamo ovu glupost već prezentovanu

#153 Djomla

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 493 posts
  • MestoLazarevac
  • VozimFocus i Bandit

Posted 30 July 2019 - 12:14

http://tvrubin.rs/do...mozda-motocikl/

#154 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 31 July 2019 - 14:42

Ovde u temi polemišemo samo o problemu vezanim za registraciju i prelaz sa belih na žute tablice. Molim članove da ne spamuju temu sa neadekvatnim sadržajima

#155 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 31 July 2019 - 17:12

Ok...znam na koga se odnosi, izvinjavam se ...

#156 Laki993

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 290 posts

Posted 26 January 2020 - 12:42

Jel se ovlašćenje vadi i overava samo kod notara? Pre 3,4 dana su mi na banovom brdu rekli da moram i do agencije za prevod i registraciju vozila, dok na Konjarniku kod notara dobijam informaciju da je dovoljno samo kod njih overiti ovlašćenje i to je to. Meni je logično da je dovoljno samo kod notara ali ajde da pitam da vidim kakva su vaša iskustva. Poznato je odavno da kod nas zakon tumači svako na svoj način...

Послато са LG-H860 помоћу Тапатока

#157 Djomla

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 493 posts
  • MestoLazarevac
  • VozimFocus i Bandit

Posted 26 January 2020 - 14:28

Ovlascenje napravis u agenciji i odes kod notara overis...

Edited by Djomla, 26 January 2020 - 14:28.

#158 Laki993

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 290 posts

Posted 26 January 2020 - 14:34

@Djomla Na Konjarniku imaju na šalteru kod notara odštampana nepopunjena ovlašćenja koja se tamo popune i overavaju odmah. Koja je svrha onda ići u agenciju ako sve postoji kod notara? Zbog toga sam malo zbunjen 🤔

Послато са LG-H860 помоћу Тапатока

#159 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 26 January 2020 - 15:31

Ako ne znaš da popuniš onda ti to odradi agencija.. I pre 30g si mogao registracioni list da kupiš u knjižari i sam popuniš, pa sad jbg, za one manje pismene je bio AMS gde si platio njihove usluge..

Uglavnom merodavna je overa od notara..

#160 Djomla

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 493 posts
  • MestoLazarevac
  • VozimFocus i Bandit

Posted 26 January 2020 - 22:17

Pa ako vec ima kod notara jos lakse.

23 user(s) are reading this topic

0 members, 23 guests, 0 anonymous users