Jump to content

Baotian Tanco 49cc

46 replies to this topic

#1 Laki993

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 290 posts

Posted 10 March 2019 - 18:03

E ovako, u garažu sasvim slučajno pristigao još jedan skuter. Radi se o klasičnom 4t kinezu od 49cc. Stajao kod prijatelja u garaži na autokomandi, nije paljen 7 godina. Pre par meseci uz kaficu pomene on meni da ima skuter i da ne zna šta će sa njim, ja ga u šali pitam koja je cena za mene, on mi odgovori ma daj 50e i nosi ga samo mi zauzima mesto. Ja u ostadoh u čudu zbog cene i eto pošao na kafu a kupio skuter 😄. Danas ga dovezao iz Beograda, i onako na prvi pogled sam baš iznenadjen, plastike ispod sedišta sve cele, kadica cela, biće malo posla oko crne plastike ispred kolena i to je to što se njih tiče. Sutra sledi pranje rezervoara, čišćenje karburatora, zamena ulja, uostalom sve što je potrebno pre pokušaja paljenja. Evo i nekih prvih slika u temi. Posted ImagePosted ImagePosted ImagePosted Image

Послато са LG-H860 уз помоћ Тапатока

#2 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 10 March 2019 - 23:31

Cestike na kupovini. Proveri stanje creva za ulje, benzin, crevo/koleno filtera vazduha, kao i prirubnice karburatora.

Ne bi bilo lose zameniti odmah i kociono ulje.

#3 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 11 March 2019 - 06:56

Čestitke, mnogo sigurnih km ti želim

#4 Laki993

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 290 posts

Posted 11 March 2019 - 20:09

Pre svega hvala na čestitkama. Danas se malo raduckalo, skinute plastike, zatim rezervoar i karburator. Krša u rezervoaru je bilo baš dosta. Sve oprano i detaljno očišćeno. Karb sam jedva otvorio koliko je zapekao, zatečena glavna dizna 79 i pilotka 34, jedva sam očistio karburator, glavnu diznu nekako otpušio, ali pilotku nikako nisam mogao. Sreća pa sam dobio od druga isti ovakav karb na poklon pa sam od 2 sklopio 1. Novo crevo za gorivo i filter goriva namontirani, sipano sveže gorivo i čuli su se prvi taktovi 😁Posted ImagePosted Image

#5 Laki993

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 290 posts

Posted 11 March 2019 - 20:14

Ostaje da se našteluje karburator, jer nemam stabilan rad na leru, i neće da primi pun gas. Za prvi dan sam zadovoljan vidim da su kinezi spakovali neki auspuh kao za 2t, ali time ću se baviti kasnije, evo i videa prvog paljenja

#6 Laki993

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 290 posts

Posted 13 March 2019 - 17:22

Danas se ceo dan igrao sa karburatorom, tek nakon kuvanja u destilovanoj vodi i sodi bikarboni i pranja svakakvim sredstvima za kucnu hemiju uz konstantno produvavanje kompresorom je proradio kako treba, ventili na tockovima su definitivno za zamenu, samo da vulkanizer nabavi odgovorajuće. I tako vozim se ja pomalo danas, do 55 po satu prilično brzo stigne i tu mu je kraj, prenos još nisam otvarao. U medjuvremenu svratio kod drugara autolimara da mi zavari nosač auspuha i tu vidim da nosač nije problem, nego je desni blok pukao i to dobro. Ne gine mi skidanje mašine, pokušaću da rešim problem zavarivanjem aluminijuma , ako ne uspem onda novi desni blok i rasturanje komplet mašine... Posted Image

#7 Pakundza

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 289 posts
  • MestoBorca
  • VozimBaotian Hero 125

Posted 13 March 2019 - 19:23

To ti je ne isplativo varenje. Polovan dobar blok se moze naci do 1000din. Pritom, ne moras skidati masinu dole. Samo tu deklu.

Sent from my MI MAX using Tapatalk

#8 Laki993

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 290 posts

Posted 15 March 2019 - 19:00

Zove me jutros komšija autoelektričar da mu prevedem šemu od neke centralne brave, vidim ja kod njega u ćošku garaže neki krš od skutera, samo ram i mašina na njemu, gledam ja, obilazim oko njega vidim da je u pitanju gy6 mali blok, kroz razgovor mi kaže da je mu je neka mušterija ostavila za delove i on je iskoristio sve što je bilo ispravno. Pitam ga za deklu pošto vidim da je cela, kaže on ma skidaj šta hoćeš. I tako ja nabavih deklu i poklopac ventilatora sasvim slučajno 🙂. Semeringe ću takođe promeniti kad budem menjao deklu.Posted Image

#9 Laki993

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 290 posts

Posted 24 March 2019 - 15:29

Danas završeni radovi, promenjena dekla i semering do magneta, ipak sam skidao mašinu nekako mi je lakse bilo da radim kad je mašina na stolu, zaboravio sam da pomenem da nije bilo moguće upaliti skuter preko anlasera, vergla ali ne dovoljno brzo, to sam rešio pranjem bendixa uljanim razređivačem. Ostaje da se još malo poigram sa iglom na karburatoru, u pitanju je A9 štelujuća. Posted ImagePosted Image

#10 Laki993

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 290 posts

Posted 14 April 2019 - 11:37

Nešto nisam uradio kako treba prilikom zamene dekle, počelo je da curi ulje čim sam isforsirao malo skuter... Nisam koristio dihtung već Victor Reinc crnu diht masu. Sad nešto motam film po glavi moguće da su mi 2 vodjice za srafove ostale na staroj dekli i nisam primetio u brzini. Kupio sam dihtung pa ću to ponovo odraditi. Moram i radapciger da napravim sve sam živo prevrnuo nigde ga nema (odneli gremlini :) ). Čim uhvatim vremena bacam se na posao...

#11 VlatX

Član

• Moderators
  • 808 posts
  • MestoSkopje
  • VozimBaotian 28C

Posted 15 April 2019 - 00:23

Vodjice su ti neophodne da bi blokovi bili u centar,radi kanale za ulje koji idu do glave da bi se motor podmazivao kako treba,taj silikon voli bas cista povrsina da bi dobro zadihtao.

#12 Laki993

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 290 posts

Posted 14 May 2019 - 19:04

Pošto sam našao vlasnika trebalo bi ovih dana konačno i tablice da odjavim. A kako nisam zadovoljan fabričkim performansama koje ovaj skuter pruža planiram da ih poboljšam. Interesuju me vaša mišljenja o ovom Naraku varijatoru. Posted Image

#13 Djomla

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 495 posts
  • MestoLazarevac
  • VozimFocus i Bandit

Posted 14 May 2019 - 19:27

Ja ga imam vec par god. i prezadovoljan sam. Koristi rolnice 15x12 a moras nabaviti i podloske za stelovanje. Preporuka od mene za vario!

#14 JovanMilovanovic

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 13 posts
  • MestoKragujevac
  • VozimSpeed Fighter 2

Posted 15 May 2019 - 15:59

Ja sam gledao da kupim bas taj skuter samo 2T, ali sam se predomislio, jer za iste parem 350 e ( mozda malo vise ) sam dobio SF 2 , samo sto sam imao vise posla oko njega da ga sredjujem i skuplji su delovi, ali ipak mi se vise i svideo...

Ali za te pare, ne znam sta da ti kazem, da je meni tako uletelo, ne bih razmisljao nista...

Cesce cu da pijem kafu heheheheh

Neka te sluzi dugo !!! :superiska:

#15 Laki993

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 290 posts

Posted 28 May 2019 - 10:34

Dok je skuter u garaži i prekriven prašinom ja se ganjam sa vlasnikom oko odjave tablice i polako skupljam delove za tuning. Naleteo sam u oglasima na airsal 80cc cilindar u alu-nikasil verziji. Uzeo sam ga veoma povoljno sa dihtunzima. Klip fali pa čekam da se pojavi na RP, nema ga u zalihama trenutno. Mislim da će ovo biti veoma pristojan Kinez, (ako se vlasnik smiluje da mi odjavi tablice 😄). Posted Image

#16 Laki993

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 290 posts

Posted 28 May 2019 - 17:45

Imam jednu originalnu glavu u šteku, pa me interesuje mišljenje vas stručnijih. Pošto sam negde u prospektu pročitao da je originalni kompresioni odnos mog agregata 10.5:1 a kako ću ići sa sa klipa 39mm na 50mm moram to iskalkulisati. Mislio sam da glavu iz šteka obradim u mašinskoj radionici i ugradim veće ventile. A imam i mogućnost da kupim novu glavu koja je obradjena za 47mm klip ali ventili su identični. Šta je po vašem mišljenju bolje da se odradi? Evo slike ventila sa njihovim dimenzijama, levo su originalni a desno ti veći koje sam mislio da pokušam da spakujem u ovu glavu iz šteka. Posted Image

#17 Laki993

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 290 posts

Posted 29 May 2019 - 14:21

Merio sam prostor u glavi malopre i nema mesta za ove veće ventile. Ipak ću ostati na stock ventilima samo ću da optimizujem kompresioni prostor.

#18 Laki993

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 290 posts

Posted 09 June 2019 - 18:26

Danas sam rešio da sredim skuterče, zaboravio sam vođice kada sam menjao deklu sada ih vratio na njihova mesta i postavio nov dihtung, malo se cepnuo ali tu sam namackao diht mase Attached File  1.jpg   2.72MB   34 downloads onda sam secnuo roze žicu sa CDI-a i odmah je krenuo u veće obrtaje Attached File  2.jpg   3.12MB   37 downloads i nakon malog pranja skuter sada izgleda ovako Attached File  3.jpg   3.16MB   36 downloads.
Medjutim nakon vožnje primetim da izbacuje ulje na čep za dolivanje, imam u šteku drugi čep, stavim njega i opet ista priča, napominjem da sam sipao oko 0.65 l i merač je pokazivao pravu količinu. U čemu li je problem pa mi vraća ulje na čep?

#19 Laki993

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 290 posts

Posted 10 June 2019 - 14:39

Pokušao danas da ostavim ulje na minimumu merača i da vidim sta se desava, duva i dalje, proverio sam da nije iber lauf zapušen, duva i na iber, vozio sam oko 800m i tu je promenio zvuk, stigao do kuće pustio gas i ugasio se nije hteo da pali više. Nakon hladjenje od 2 sata opet upalio i radi. Meni ovo deluje kao da uljna pumpa ne baca ulje ka termogrupi i bregastoj, nisam siguran. Evo i kratkog snimka kako vraca ulje na čep.

Послато са LG-H860 помоћу Тапатока

#20 Laki993

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 290 posts

Posted 13 June 2019 - 22:31

Jel možda neko zna da li je moguće i na koji način testirati ispravnost uljne pumpe kada je skinuta sa agregata? Imam jednu u šteku ali nemam pojma da li radi.

Послато са LG-H860 помоћу Тапатока

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users