Jump to content

Peda Zero R 50/70 Ccm

22 replies to this topic

#1 salevoodoo

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 19 posts
  • MestoNovi Beograd
  • VozimPeda Zero

Posted 02 May 2019 - 20:48

Poštovani skuteraši, prolepšalo se vreme pa sam uspeo da malo uslikam skuter da probam da ga prikažem u što boljem izdanju. Ovo je inače kineski skuter sa ponekom italijanskom nalepnicom i meni se, kad sam ga kupovao dopao najviše zbog pristojne dužine i koliko toliko komfora za sedenje. Motor zapremine 50ccm je i bez ikakvih nadogradnje dosta dobro išao, 65 km/h po GPS-u a po satu skoro 90! U prve dve godine (2015-2017) skuter je bio u garanciji pa nisam hteo ništa da diram. Bilo je malih problema sa sedištem koje je pucalo po šavu i vizir koji je napukao kod šrafova na držaču. Sedište je bilo pokriveno garancijom a vizir je urađen kod Ivana na Konjarniku. Po isteku garancije otišlo je kvačilo pa ga je majstor Neša uzeo pod svoje i stavio neko Malossi kvačilo sa nekom žutom oprugom, kaže bolje je zbog dalje nadogradnje!

Attached Files

#2 vlayco

Stari član

• Moderators
  • 2,650 posts

Posted 02 May 2019 - 23:23

Dobro nam dosao,lepa je Peda zaista pogotovo taj model,bar meni.
Ja gledam malo ubrzani snimak i pricu o tom skuteru preko neke viber grupe,mogu samo reci da je skuter bio u odlicnim rukama,kod nekoga ko zna sta radi i voli to da radi.
Cekamo jos slika i naravno,neki video klip gde se vidi kako peda grabi.

Sent from my SM-J610FN using Tapatalk

#3 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 03 May 2019 - 07:24

Mogao bi Nesha da postavi taj snimak ovde

#4 salevoodoo

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 19 posts
  • MestoNovi Beograd
  • VozimPeda Zero

Posted 03 May 2019 - 17:42

Meni je Neša postao "drug dealer", kako počne da priča šta će raditi na skuteru tako me fiksira ko zmija žabu🙌😳! Na žalost nisam sve promene slikao na vreme ali evo neka slikica sa novim vizirom, sedištem i ofarbanim koferom.

Attached Files

#5 salevoodoo

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 19 posts
  • MestoNovi Beograd
  • VozimPeda Zero

Posted 03 May 2019 - 18:08

U januaru ove godine smo rešili da se ozbiljno pozabavimo Pedom, da malo dodamo na kubikaži i kvalitetu. Već smo imali Malossi kvačilo pa je red bio da nastavimo u istom ritmu. Uzeli smo Malossi multivar i takođe Malossi Sport termo grupu. Krenulo je rasturanje i veoma precizno sastavljanje.

Attached Files

#6 salevoodoo

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 19 posts
  • MestoNovi Beograd
  • VozimPeda Zero

Posted 03 May 2019 - 18:14

I naravno čišćenje, pre i posle.

Attached Files

#7 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 03 May 2019 - 18:15

Nemam snimaka, bata Vlayco prezupčio nešto... Sale, preskočio si nabavku tecnigas next-r auspuha koji je bio montiran kad i kvačilo i korpa.

#8 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 03 May 2019 - 18:22

A daaa sad znamo kome je stigao taj komplet iz švabije.. Svaka čast na pre svega izboru delova kao i na pedantnom sklapanju.

Dve stvari su jako bitne kada radiš bilo kakav upgrade, procena komponenti koje planiraš, misli se na namenu i jačinu, kao i izbor branda u zavisnosti od finansija.. Druga je pažljiva ugradnja, pratiš sve preporuke proizvođača i razrada pre pune eksploatacije..

Mnogo njih pogreši u odabiru, a mnogo u lošem apliciranju, pa tuning ne bude zadovoljstvo već smor i muka. Naročito je to evidentno u poslednje vreme kada je more ponuda loše robe, bez pedigrea, a tek kada ih neki komšija sklopi, šanse za uspeh su jako male...

Zamisli sad da ja budem kuvar, nit znam od čega se nešto kuva, a gledao sam ja jutubu kako se to radi, kukala majka onom ko dobije moj tanjir....

#9 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 03 May 2019 - 18:25

E jbg i ja sam komšija Saletu. Znači ne valja rabota :)

#10 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 03 May 2019 - 19:06

Predpostavio sam, dobro je ispalo - dvosmisleno :)

Jbg.. na vas iz stare škole se ne odnosi, vi ste imuni na prozivke

#11 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 03 May 2019 - 19:25

Šalu na stranu, spakovan je tu jedan lep gradski setup koji će se dugo i veselo vrteti. Uklopljen je malossi sport sa tg next-rom hromiranim, malossi multivarom i malossi fly kvačilom i korpom. Karburator je ostao serijski teikei 16 i serijski filter u airbox-u. Sale ga je ekspresno razradio i posle detaljnog štelovanja karburatora i prenosa ja sam prezadovoljan dobijenim performansama a Sale će svoje utiske napisati...

#12 salevoodoo

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 19 posts
  • MestoNovi Beograd
  • VozimPeda Zero

Posted 03 May 2019 - 19:32

Ma slobodno prozivaj, vidimo se 26. u New Now pa će svi videti šta je Neša u stanju da napravi. Uživanje u svakom segmentu

#13 salevoodoo

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 19 posts
  • MestoNovi Beograd
  • VozimPeda Zero

Posted 03 May 2019 - 19:47

Jesam zaboravio da ubacim auspuh ali kad dodam još slika videće se i tecnigas. Sutra nastavljam sa postovanjem, imam društvance...

#14 vlayco

Stari član

• Moderators
  • 2,650 posts

Posted 03 May 2019 - 21:07

Jes Vlayco prezupcio pored 43 kangala (Grka) na svedskom stolu...27kg mesa pojeli...eeej 27 kg mesa....
Salim se,malo sam dvosmisleno napisao,pisao sam da sam gledao taj film u smislu da znam kad ga je bata Nesa pakovao...

Sent from my SM-J610FN using Tapatalk

#15 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 03 May 2019 - 21:31

@vlayco dobro je našao si se i ti u paketu.. ako ako

#16 salevoodoo

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 19 posts
  • MestoNovi Beograd
  • VozimPeda Zero

Posted 04 May 2019 - 14:09

Pa da nastavim gde sam stao. Nešo, puno ti hvala na korekturi u vezi auspuha, uostalom ti si najbolje upoznat sa svim detaljima moje Pede. Pošto smo Pedu sređivali u januaru-februaru nije bilo žurbe već je sve urađeno temeljno i precizno ali sam ipak bio nestrpljiv. Neša je sve merio i proveravao do konačnog cilja, PEDA na točkovima. Još malo slika o daljem napredovanju.

Attached Files

#17 salevoodoo

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 19 posts
  • MestoNovi Beograd
  • VozimPeda Zero

Posted 04 May 2019 - 14:29

Neša mi je u međuvremenu rekao da bi bilo dobro da se dekla malo izbuši da bi se poboljšalo hlađenje. Rečeno-učinjeno! Samo što je postojao jedan problem... u mojoj glavi! Ne mogu sebi da dozvolim da to budu samo obične rupe već je moralo da ih bude preko 300 od 2,5-3 mm. Pogledajte i to ludilo😜

Attached Files

#18 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 04 May 2019 - 15:48

Jes, Peda je malo finiji Kinez ...najbolje u ovome svemu ti je majstor , Neša je doktor za Pedijatriju ...sećam se njegovog Athena sporta , bio savršen , štetasto je otišla ...a to , tih rupa ? Ma trebao si kratež i sitnu sačmu za fazana i odjednom odradiš sve ! :D

A, ti Mario , prema onim slikama nisam nešto primetio da ti loše ide kuking :bbq_flip:

#19 salevoodoo

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 19 posts
  • MestoNovi Beograd
  • VozimPeda Zero

Posted 06 May 2019 - 13:22

Mašina je spakovan i upaljena, sve radi kako treba. Svećica, kako Neša kaže, je boje kao za udžbenike. Na žalost ne mogu da postavim snimak prvog paljenja, ali verujte mi, upalio je na pola tastera👋! Krenulo se lagano u razradu. Pošto je izvađena pumpica za ulje pa sam pravim mešavinu (što sam čuo da je sigurnija opcija) u periodu razrade išao sam na 4% ulja i 6500-7000 obrtaja maksimalno. Vrlo brzo sam stigao do 500km potrebnih za razradu a pošto je Neša imao neku gužvicu dođoh i do 700km. Došao je najzad i trenutak kad je PEDA skinuta sa svih blokada i naravno, čast da prvi isproba mašinu i uveri se šta je uradio, ima majstor. Po satu, PEDA je stigla do 106km/h! Po GPS-u to je mnogo manje ali mnogo više nego pre ovih radova 78 km/h.

#20 Damjan66

Passion

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,406 posts
  • MestoSkopje
  • VozimBaotian Falcon 50R

Posted 06 May 2019 - 14:59

Sa boljom rezonom moze to jos bolje, cestitke i puno bezbednih kilometara :0takoje:

9 user(s) are reading this topic

0 members, 9 guests, 0 anonymous users