Jump to content

Piaggio Free 75cm3 Spartak

• This topic is locked This topic is locked
6 replies to this topic

#1 Spartak1980

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 12 posts
  • MestoDobanovci
  • VozimSve sem aviona

Posted 25 June 2019 - 09:45

Pozz ljudi, imam free-ja, u orginalu, prošle jeseni sam po iskustvima ovde isekao slepu cev sa auspuha i izvadio saće (katalizator). E sad sam stavio kit 75cm3 (taiwan f47).I sada kreću problemi,motor ne mogu da ustelujem kad je ladan još nekako i ide kad se malo ugreje trokira i ne prima gas. Molim za savete karb dizna,auspuh, šta menjati i da li je već neko kitovao free. Moj broj je 063 539 309 Goran.

#2 canibal86

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 185 posts
  • MestoSid
  • VozimSpider X5

Posted 25 June 2019 - 23:29

Ja cu da ti odg na neka pitanja koliko se razumem,javit ce se sigurno neko ko jos bolje vlada materijom.Sto se tice tog cilindra nisi se usrecio ni malo pogotovo ako su oni po 2500k din.Drugo ako si ga stelovo na fabrickom weberu koji nosi taj motor tesko da ce to da valja sigurno trazi veci karburator bar 17.5.Sto se tice dizne to ti niko ne moze reci tacno koja ce da radi kako treba,moras da probas po pravilu uvek od vece ka manjoj da ne bi zalepio cilindar i dok ti traje razrada na tom cilindru bolje je da vozis na bogatijoj smesi.Stelovanje karba tek posle razrade.Ja sam prosli skuter imao Free ako ti je fabricki cilindar dobar vrati to sve nazad nadji negde auspuh SC08 nosi ga Piaggio NRG i jos neki modeli i videces kako Free moze da ide jako lepo.

Edited by canibal86, 25 June 2019 - 23:31.

#3 Spartak1980

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 12 posts
  • MestoDobanovci
  • VozimSve sem aviona

Posted 26 June 2019 - 10:37

Canibal86 hvala druže na savetu jeste weber karb,sve je fabrika. Jedan majstor mi reče da to može taj kit na fabriku( kit je inače malo skuplji oko 5k ).E sada rekao mi je jedan pouzdan majstor da je problem verovatno što sam otvorio fabrički auspuh i da nema sada podpritisak i da zbog toga ne mogu da ustelujem. Probao bi sa fabrickim auspuhom ponovo a i dobar majstor mi ne bi skodio moj nema vremena da ubaci skut,radi velike motore.

#4 canibal86

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 185 posts
  • MestoSid
  • VozimSpider X5

Posted 26 June 2019 - 15:14

Po meni je svakako to mali karb za bilo kakav 70cc kit.Ako imas negde da se snadjes za veci karb al racunaj da ti uz to treba set dizni za stelovanje i set igala za srednju spektar gasa.Mozes i da se snadjes za glavnu diznu da nabavis burgije kalajises otvor tj rupu dizne i busis iznova burgijom.Ako budes to radio busi uvek sa unutrasnje strane dizne ka napolje.

#5 Spartak1980

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 12 posts
  • MestoDobanovci
  • VozimSve sem aviona

Posted 05 July 2019 - 20:04

Da se javim i objasnim stanje. Nisam imao vremena da se posvetim skuteru ovih dana, radim u Holandiji i 2 nedelje ovde nisam smogao da potrošim na njega.
Stanje sledeće: danas kupim karb 17.5 nov ( kinez doduše 4200 u Frenky motors) i uzmem polovan auspuh "sito plus" ,skoro ko fabrika ,pošto sam moj prošle jeseni otvorio i izvadio i sito i cevke ma sve povadio pa se plasim da je previše otvoren ko rezona i gore.
Namontiram auspuh i novi karb i skuća ide sada. :) možda nije 100% ustelovan ali ide ne trokira više i vuče lepo.

Hteo bi da se zahvalim svima i da kažem da sam pomalo razočaran forumom jako malo saveta, jako malo ljudi se uopšte javilo ali dobro to je sad to za ovu turu. Sledeći put kada se vratim iz Holandije ide dalje na set up rolnice ,karb da se posle razrade ustela i da se odradi ozbiljan servis skuće.

#6 canibal86

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 185 posts
  • MestoSid
  • VozimSpider X5

Posted 05 July 2019 - 23:01

Samo napred druze Free je odlican skuter.Sretno u daljim radovima :)

#7 vlayco

Stari član

• Moderators
  • 2,650 posts

Posted 06 July 2019 - 00:01

View PostSpartak1980, on 05 July 2019 - 20:04, said:

Da se javim i objasnim stanje. Nisam imao vremena da se posvetim skuteru ovih dana, radim u Holandiji i 2 nedelje ovde nisam smogao da potrošim na njega.
Stanje sledeće: danas kupim karb 17.5 nov ( kinez doduše 4200 u Frenky motors) i uzmem polovan auspuh "sito plus" ,skoro ko fabrika ,pošto sam moj prošle jeseni otvorio i izvadio i sito i cevke ma sve povadio pa se plasim da je previše otvoren ko rezona i gore.
Namontiram auspuh i novi karb i skuća ide sada. :) možda nije 100% ustelovan ali ide ne trokira više i vuče lepo.

Hteo bi da se zahvalim svima i da kažem da sam pomalo razočaran forumom jako malo saveta, jako malo ljudi se uopšte javilo ali dobro to je sad to za ovu turu. Sledeći put kada se vratim iz Holandije ide dalje na set up rolnice ,karb da se posle razrade ustela i da se odradi ozbiljan servis skuće.
Da se nadovezem na tvoju... "malo ljudi i saveta..."
Kod otvaranja teme nisi ispostovao osnovno pravilo postavljanja slika,drugo nisi napisao osnovne info o modelu free-a..
Evo ja prvi hocu da pomognem,ali ne znam koji bi ti kais preporucio da stavis,dal 804 x 17.5 koji nosi stari tip pia free ili 811 x 18.5...
Toliko,drago mi je da jos jedan primerak piaggia gazi kilometre i ne staje... i ako ne znam dal je hype1 ili hyper2 😉

Sent from my SM-J610FN using Tapatalk

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users