Da bi to predupredio - projekat diska ...to je bilo planirano još pre godinu i više dana , pa je skinut točak , odneo ga kod onog mog Stanka , za godinu ništa pipnuo nije , umrla mu žena , ja nezainteresovan , ne vozim ga ,l nemam potreba za njim zbog strujnoga , ali ipak mora se to rasplesti , moje je pa je moje , vozio ne vozio ga ...a, u zadnje vreme vidim da moram imati i kao rezervu kad na strujnome ode guma ...
Elem , bilo kako bilo pre par meseci odem po njega i žena i ja ga doterasmo ...jadan, patinirao , stajao u nekoj šupi , načela ga površinska korozija ...na sreću , posle toliko stajanja upalio je na petu- šestu kurblu , čim je omirisao gorivo ...otada sam vozio na žbicanom točku bez prednje kočnice povremeno kad na onom izda guma ( a često je izdavala ) Njwegov originalni livenjak je bio predviđen da se prepravi na disk ...pre oko dve nedelje ko na lutriji na KP nudi lik liveni točak za matica sve sa gumom i onim nosačem pakni koji mi je Stanko ostrugao i nepovratno upropastio , pa sam iz tog razloga i vozio na žbicanom točku za svega 1500 din ...to je za upola pošto se prodaju ...e, sad sam imao nosač pakni da kompletiram jedan livenjak , a na drugiome da radim projekat diska ...idealno ...
Napominjem da sam točak nosio kod tri firme koje bi mogle da mi to odrade i da niko od njih nije hteo da se prihvati iz raznih razloga ...nezainteresovani , isuviše složeno, itd ...nema od tog posla ništa dok se sam ne zainteresuješ ,,,veliki tehnički izazov , složeno , ali može se ...ceo posao sam podelio u četiri faze ...1. montaža diska na točak ...2. montaža klešta na viljušku ...3. izrada mosta za ukrućenje viljuške ...4. montaža hidraulične pumpe- ručice kočnice i hidrauličnog creva ...
Pod broj jedan - montaža diska na točak ...dva dana sam radio na tome da bi disk kvalitetno učvrstio na točak ...kao prvo dao sam strugaru da mi izradi kontraploču kojom će disk preko pet imbus šaraga biti učvršćen ...evo kako izgleda ...

[url=https://postimg.cc/KksWRwx6]

Ima mesta i za pinjon , osvemu sam vodio računa
Za sada ovoliko , kako radovi budu odmicali , pisaću ...