Jump to content

Orion Apolon 50 4t

• This topic is locked This topic is locked
77 replies to this topic

#61 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 04 February 2020 - 07:55

Platnica kao i seger, možda nijansu tanja kakvu nađeš, sa rupom debljine igle ili nijansu veća... pa nju možeš ispod da bi dobio međupoložaj.Attached File  Screenshot_20200204-075225.jpg   52.63K   26 downloads

#62 vlayco

Stari član

• Moderators
  • 2,650 posts

Posted 04 February 2020 - 11:26

Hvala Mario,nasao sinoc...vrteo tvoju tu do 02h ujutru 😁

Sent from my SM-G930U using Tapatalk

#63 Bojan92

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 133 posts
  • MestoKusiljevo/Svilajnac
  • VozimOron Apolon 50 4t

Posted 06 February 2020 - 00:09

Tek za vikend ako uhvatim vreme za cackanje oko iglice, osim te knedlice skuter ide ekstra, ubrzava ko 2t,a max je oko 70 po satu... Kraj je 60 ali ga predje i ode do kraja... Jedino sto nisam napisao dosad je da sam se igrao sa rolnicama i stavio najteze koje sam mogao da nabavim, zato sam vrv dobio na krajnjoj... Na ubrzanju nije izgubio uopste... Uzbrdo vuce super i ubrzava jos... Samo da uklonimo knedlicu i top...

#64 Bojan92

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 133 posts
  • VozimOron Apolon 50 4t

Posted 08 February 2020 - 17:06

Probao sam, zbog knedlice, da sada sa cepom (sve 4rupe otvorene) da vratim na poslednje mesto iglu... Knedla se mozda malo smanjila i dobio sam opet na punom gasu posle nekog vremena gusenje... Uzmem vratim kako je bilo na drugo odozgo i ono opet ostalo gusenje... Iako je tako radilo pre toga ok... Da li nije pumpica pocela da otkazuje ili ventil u karburatoru ne pusta dovoljno goriva...
Probao sam sa tri rupe otvorene... Rad i krajnja se nisu promenile ali pod punim gasom je poceo da se gusi dok se nije ugasio (namerno nisam hteo da pustim gas)..

Posle gasenja je dugo verglao da upali... Kao da je istrosio svo gorivo iz karburatora... Zbog toga i sumnjam na pumpicu... Ako bih prilikom gusenja pustio gas on bi se povratio i radio a kad dam gas gusi se do gasenja...

Verovatno na datom gasu manji je vakum na crevu za pumpicu, a na pustenom zatvori leptir i poveca se vakum na crevu za pumpicu i pusti gorivo...
Ispravite me po stoti put ako gresim...

#65 Bojan92

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 133 posts
  • VozimOron Apolon 50 4t

Posted 08 February 2020 - 19:17

Kako sam se u pocetku mucio sa 40ak km/h maksimalno ovo je vise nego ekstra... Jedva uspeo da okacim snimak... http://cloud.tapatal...00562215162.mp4

Послато са 5047Y помоћу Тапатока

#66 Bojan92

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 133 posts
  • VozimOron Apolon 50 4t

Posted 09 February 2020 - 13:48

Sto se tice gusenja na punom gasu nasao sam u kom grmu cuci zec...
Kada je hladan to bude brze, verovatno zato sto pod sauhom trosi vise, kad je vruc prodje vise pa pocne da zeza, tj istrosi gorivo iz karburatora...

Ostaje mi prvo da resim to pa da resavam knedlu... Kao sto sam i mislio, pocinje izgleda da umire pumpica...

http://cloud.tapatal...86946025054.mp4

#67 Bojan92

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 133 posts
  • VozimOron Apolon 50 4t

Posted 15 February 2020 - 22:18

Gusenje bilo zbog pumpice za gorivo... Jedan problem resen, i kad pomislim da je ostala samo knedlica kad ono ne moze gore. Havarija rodjaci..
Krecem kuci sa posla (ukupno 2,5km) pocinje kisa sve jace i nekih 100tinak metra od polaska poce nesto da struze.. Ja mislio da mi upala plastika u ventilator kod paljenja, jer je bila ranije lomljena, varena ali u komadu... Drmnem je,u pokretu, kad ona se polomi... Kisa sve jaca, provalim da nije do nje... Struze i dalje...
Malo posle skuter je poceo sve vise da gubi vucu, prima gas i sve ali ne vuce... Na pola puta sam stao i ostavio ga kod brata...
Sledeca pomisao da se ne znam kako odvio varijator...
E sad, da sam odmah stao i pokisao ne bi bila steta ko sto jeste:
-Polomljen plasticni ventilator na varijatoru
-otisla polutka na varijatoru, zubici proklizavali i pojeli se
-plasticni slajderi otisli
-kais poceo da se raspada
-ostecena radilica gde je polutka proklizavala
Posted Image

Sve sto je riknulo zamenjeno, osim radilice, nisu zubici skroz otisli... Malo turpijica je radila da se srede kanalici i upakovao sam sve to, nece da prokliza... Jedino sto sam dodatno uradio, jeste da nije dobro al jbg, ako jos jednom prokliza radilica je za bacanje, je sto sam kad sam sklopio varijator pecnuo maticu za osovinu co2 aparatom, znaci samo tackica da se ne odvije opet...
Kais stavljen nov, i posto sam polomio plastiku kod paljenja, zamenio sam komlet plastike za ventilaciju, dzabe su skoro a stare bile razdrndane...
Posted Image

Eto, lepo poceo vikend... Sutra cu malo da se vozim da vidim je li sve leglo kako treba...

#68 tutnja

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 261 posts
  • MestoMalinska
  • VozimLuna Versus

Posted 15 February 2020 - 23:37

Rade gremlini 200 na sat 😞
Nema nas puno po cesti, pa love sve po redu, inače bi crkli od dosade.
Moramo kod Miše da nabavimo gvozdene metle i ostali antigremlinski pribor 😂

Poslano sa mog LG-G6 koristeći Tapatalk

#69 Bojan92

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 133 posts
  • VozimOron Apolon 50 4t

Posted 16 February 2020 - 13:09

Mora i po neki kvar kad mi je sezona 12 meseci u godini... Kad sam otisao na tehnicki u novembru covek gleda ne veruje... Nego, video sam u tvojoj temi da si porucivao sijalice sa alija, ove standardne svetle ocajno...
Kakvi su utisci i jel traju?

Zamenio bih ulje u prenosu, ide ono menjacko 80-90 tako nesto? U slucaju da ne nadjem u tubi ono bas 'za skutere'... Iskreno mislim da je to isto kao za auto samo se setili da sipaju u tubu... Skuter pici sa 10-40 polusintetikom samo tako, preteklo mi kad sam menjao na autu... Ventili se manje cuju nego sa starim......

#70 tutnja

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 261 posts
  • MestoMalinska
  • VozimLuna Versus

Posted 16 February 2020 - 15:02

Razlika je ogromna, više nego zadovoljan, iako ovaj ima samo jednu lampu. Na Luni je bio far sa dvije i obične su solidno osvjetljavale cestu.
Što se trajnosti tiče, ne znam, vrijeme će pokazati. Naručio sam po nekom osjećaju, tek kasnije sam vidio po forumima da dosta hvale tog proizvođača, izgkeda da sam dobro "ubo" 👍
Svakako mi ostaje još jedna u rezervi, a cijena im je u rangu halogenih, izašlo me manje od 8$ po komadu ako se ne varam..

Poslano sa mog LG-G6 koristeći Tapatalk

#71 canibal86

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 185 posts
  • MestoSid
  • VozimSpider X5

Posted 16 February 2020 - 21:00

Mozda si bolje trebao da uzmes neki lepak za ucvrscivanje matica mesto varenja.Drug je isto tako zavario maticu pa je posle imao problem pri skidanju.

#72 Bojan92

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 133 posts
  • VozimOron Apolon 50 4t

Posted 16 February 2020 - 21:46

Mala je tackica, skinucu brusilicom kad bude trebalo... Ocajnicki potez, ne znam kako je uspeo da se odvije, ja bar to stezem ko konj...

#73 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 17 February 2020 - 07:42

Fabrički kada stegnu isto naliju lepak za navoje...

Inače neće da se odvrne ako nije nešto u debalansu

#74 Bojan92

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 133 posts
  • VozimOron Apolon 50 4t

Posted 20 February 2020 - 22:51

Od kako sam sklopio sve, posle havarije nekako mi je lupalo nesto u masini... Nekad vise nekad manje pa sam mislio da tripujem... Veceras odlucim da vidim bas sta je... Kao sto rece Mario varijator se verovatno odvio zbog nekog debalansa... A uzrocnik, i lupanja i vibracija:
http://cloud.tapatal...39692252630.mp4
Znaci ne znam da li se nekome jos ovo desilo... Resio sam to, motor ne lupa, radi, prede ko mace rodjaci.... Kad vidite kako, neko od vas ce da dodje i da mi uzme aparat za varenje i banuje sa foruma dozivotno :D
Kad si u dilemi - Zavari ga :D
Posted Image

#75 vlayco

Stari član

• Moderators
  • 2,650 posts

Posted 21 February 2020 - 08:57

View PostBojan92, on 20 February 2020 - 22:51, said:

Od kako sam sklopio sve, posle havarije nekako mi je lupalo nesto u masini... Nekad vise nekad manje pa sam mislio da tripujem... Veceras odlucim da vidim bas sta je... Kao sto rece Mario varijator se verovatno odvio zbog nekog debalansa... A uzrocnik, i lupanja i vibracija:
http://cloud.tapatal...39692252630.mp4
Znaci ne znam da li se nekome jos ovo desilo... Resio sam to, motor ne lupa, radi, prede ko mace rodjaci.... Kad vidite kako, neko od vas ce da dodje i da mi uzme aparat za varenje i banuje sa foruma dozivotno :D
Kad si u dilemi - Zavari ga :D
Posted Image

Jbga,lakse zrtvovati radilicu nego potraziti malo po netu ili u obliznjoj prodavnici auto delova...Posted Image

Sent from my SM-G930U using Tapatalk

#76 Bojan92

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 133 posts
  • VozimOron Apolon 50 4t

Posted 21 February 2020 - 12:32

Nisam zavario magnet za radilicu, magnet je dobio lufta u onim zakivcima njegovim... Ta strana radilice je ostala netaknuta aparatom... A kod varijatora je samo tackica pecnuta, lako se skine...

#77 zetski94

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 100 posts

Posted 06 April 2020 - 15:19

View PostBojan92, on 08 February 2020 - 19:17, said:

Kako sam se u pocetku mucio sa 40ak km/h maksimalno ovo je vise nego ekstra... Jedva uspeo da okacim snimak... http://cloud.tapatal...00562215162.mp4

Brate kako si dobio ovo ubrzanje?? Sta ti je gusilo skuter jesi li otkrio definitivno?

#78 Bojan92

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 133 posts
  • VozimOron Apolon 50 4t

Posted 26 April 2020 - 14:07

Ladno sam ulazio i gledao tudje teme a svoju nisam...
Bio je los odnos goriva i vazduha... Previse goriva bilo... Stelovao to, ostala mi samo mala knedlica na naglom davanju gasa...
Od ostalih stvari sam samo stavio najteze rolnice koje sam nasao...

Znaci skuter povuce lepo, izbaci rolnice i tu malo padnu obrtaji, ali ubrzava... Na kraju sto doda na obrtaje to je... Zavisi kako kad, izvlaci 65-70... Mozda bi imao bolji start sa laksim rolnicama ali meni je ok ovo, dobila se krajnja a ni ubrzanje nije lose...

Snagu ima, nosio sam tri paketa vode i 10kg granula za zeceve, ubrzanje i krajnja isti kao i bez tereta.. :D :D :D.. Sa mojih skoro 100 kila...

Ako si citao moje prve postove u ovoj temi videces zasto sam zadovoljan kako ide sad...

Edited by Bojan92, 26 April 2020 - 14:10.

12 user(s) are reading this topic

0 members, 12 guests, 0 anonymous users