Jump to content

Yamaha Why 50cc

62 replies to this topic

#21 Depe

Find Sexy Womans from your town for night

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,239 posts
  • MestoNew York
  • VozimAprilia sr 50 2006.

Posted 29 December 2019 - 15:49

Za Goč važi samo ga dobro sredi da ne bi uz Breznu bilo guranja. Posle Goča spustimo se u Mitrovo polje na pastrmku a onda preko Vrnjačke banje i žito u Švajcariji pravac Kraljevo. Sve ukupno tura od oko 130km.
Na Goču zbog ređeg vazduha snaga motora opada što se na 50ccm oseti.

Послато са Mi A1 помоћу Тапатока

#22 Kameleon

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 81 posts

Posted 31 December 2019 - 08:24

View PostDepe, on 29 December 2019 - 15:49, said:

Za Goč važi samo ga dobro sredi da ne bi uz Breznu bilo guranja. Posle Goča spustimo se u Mitrovo polje na pastrmku a onda preko Vrnjačke banje i žito u Švajcariji pravac Kraljevo. Sve ukupno tura od oko 130km.
Na Goču zbog ređeg vazduha snaga motora opada što se na 50ccm oseti.

Hocemo deki tura je odlicna.imas pravo,guranje bi bilo bas nepozeljno 🤔. Planiram na prolece akumulator da kupim,koji se tebi dobro pokazao,ovde svi prodaju unibat. I da li sa gelom ili kiselinski?

Послато са Moto C Plus помоћу Тапатока

#23 Kameleon

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 81 posts

Posted 31 December 2019 - 08:46

Ulje diferencijalu zamenjeno,stavljeno 80w90, mada u uputstvu kaze da moze i automobilsko ulje za motor 10w30 ili za transmisiju isto 10w30. Ja sam odlucio da sipam 80w90 citajuci postove clanova sa foruma da i oni koriste tu gradaciju.Posted Image

#24 Depe

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,239 posts
  • MestoNew York

Posted 31 December 2019 - 12:31

Ja sam uzeo Unibat kiselinski super mi evo tri sezone bez problema. Sad je na Smart punjaču za sledeću sezonu.

#25 Kameleon

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 81 posts

Posted 01 January 2020 - 12:39

View PostDepe, on 31 December 2019 - 12:31, said:

Ja sam uzeo Unibat kiselinski super mi evo tri sezone bez problema. Sad je na Smart punjaču za sledeću sezonu.

Uzecu onda taj kiselinski,ali moram prvo punjenje da vidim dal je ispravno,on je sad bez akumulatora i pali na kurblu,kada uzmem unimer i merim napon na otkacenim klemama plus i minus on pokazuje na leru oko 3v DC na gasu oko 6v DC. Da li je to ispravno ili ne?. Kazu da mora prvo akumulator da se stavi pa onda da se izmeri da li puni.

#26 Depe

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,239 posts
  • MestoNew York

Posted 01 January 2020 - 13:32

Moraš meriti sa akumulatorom, mada je problem za regler ako radi bez akumulatora može da pregori. Nov akumulator posle sipanja kiseline malo odstoji i obavezno na punjač pre prve upotrebe da se dobro napuni. Napon punjenja na motoru treba da je 14,4V minimum 13,8V obrtaji oko 3000.

#27 canibal86

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 185 posts
  • MestoSid
  • VozimSpider X5

Posted 01 January 2020 - 18:18

Gledaj samo da ga ne stavis na punjac npr koji koristis za auto msm na one starog tipa zato sto ce ga puniti velikom strujom sto nije dobro za aku.

#28 Kameleon

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 81 posts

Posted 01 January 2020 - 19:23

View Postcanibal86, on 01 January 2020 - 18:18, said:

Gledaj samo da ga ne stavis na punjac npr koji koristis za auto msm na one starog tipa zato sto ce ga puniti velikom strujom sto nije dobro za aku.
Mislio sam na prolece da kupim aku,ali da mi ONI U RADNJI FORMIRAJU aku zbog garancije,a ja samo da ga postavim za upotrebu.
Razumem to da je punjac za kola prejak, a sta mislis da li mozda moze sa ovim punjacem,napon mu je mozda slab 12v ali ima amperazu dobru za male akumulatore,puni 1A.Posted Image

#29 Kameleon

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 81 posts

Posted 01 January 2020 - 19:29

Mnogo posla ima,skidanje rdje,zamenio sam i grlo karba koje je spolja napuklo ali sa unutrasnje strane je izgledalo dobro. Stavio sam neko tajvansko usis grlo nije kinesko,kao nesto bolje.Posted ImagePosted Image

#30 Depe

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,239 posts
  • MestoNew York

Posted 01 January 2020 - 19:51

Ne može taj punjač punjenje akua je sa 14.4v. punjenje se završava kad Aku dostigne 13,6v. Ako ga u radnji i posle sipanja kiseline stave na punjač onda je ok. Ali sumnjam jer ja sam moj posle sipanja kiseline punio još 3sata dok nije pokazao da je pun.
Donesen kod mene kad ga kupiš stavićemo ga na punjač. Nisam daleko od tebe u Beogradskoj sam ulici. Tu mi je firma gde radim.

#31 canibal86

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 185 posts
  • MestoSid
  • VozimSpider X5

Posted 01 January 2020 - 20:02

Kao sto kolega kaze ne mozes sa tim adapterom da napunis aku.Mogao bi npr ako imas neki od laptopa 19v pa uzmes sa kp stepdown konverter i namestis na struja ne bude vise od 1A i voltaza 14.4v.Posto na tim modulima moze da se steluje izlazna struja i voltaza.Konverteri su ti oko 350 din a dosta dobra stvar za punjenje malih akumulatora.

Edited by canibal86, 01 January 2020 - 20:04.

#32 Kameleon

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 81 posts

Posted 02 January 2020 - 13:31

View Postcanibal86, on 01 January 2020 - 20:02, said:

Kao sto kolega kaze ne mozes sa tim adapterom da napunis aku.Mogao bi npr ako imas neki od laptopa 19v pa uzmes sa kp stepdown konverter i namestis na struja ne bude vise od 1A i voltaza 14.4v.Posto na tim modulima moze da se steluje izlazna struja i voltaza.Konverteri su ti oko 350 din a dosta dobra stvar za punjenje malih akumulatora.
Ok imas pravo,super ti je ideja,poslusacu tvoj savet

#33 Kameleon

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 81 posts

Posted 02 January 2020 - 13:33

View PostDepe, on 01 January 2020 - 19:51, said:

Ne može taj punjač punjenje akua je sa 14.4v. punjenje se završava kad Aku dostigne 13,6v. Ako ga u radnji i posle sipanja kiseline stave na punjač onda je ok. Ali sumnjam jer ja sam moj posle sipanja kiseline punio još 3sata dok nije pokazao da je pun.
Donesen kod mene kad ga kupiš stavićemo ga na punjač. Nisam daleko od tebe u Beogradskoj sam ulici. Tu mi je firma gde radim.

Vazi deki, gde imas radnju u beogradskoj,mozda nesto da pazarimo kod tebe😎

#34 Kameleon

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 81 posts

Posted 02 January 2020 - 13:53

Citajuci postove clanova vidim da se mnogo zale na zaprljanost karba kojeg upravo cistim,posto nije imao filter goriva,karb je bio bas u nekom sitnom trunju. Preporucili su mi dve vrste,jedan sa filter sundjerom, i jedan sa sitnom sitom. Ja sam izabrao ovaj sundjerasti, levi na slici,jer mislim da ce puno bolje da zastiti karb od taloga. E sad on je napravljen za protok goriva,a ja pravim premix,sto znaci da i ulje dolazi u dodir sa sundjerom u filteru,sto opet znaci tezi protok premixa kroz filter zbog viskoznosti ulja i finoce filtera,racunam da ce prolaziti premix,ali teze i manjoj kolicini...mozda gresim?! Mozda sam nesto izlupetao sitnicarenjem, ali ja to tako razmisljam pa da podelim sa Vama razmisljanje...mozda nekom pomogne..Posted Image

#35 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 02 January 2020 - 13:58

Al baš izlupetao, nije to umorno ulje pa da oslabi protok...

#36 Depe

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,239 posts
  • MestoNew York

Posted 02 January 2020 - 15:17

Beogradska 44 lokal 13 nije prodavnica štamparija je u pitanju. Crveno bela zgrada kod Kodeksa lokal u prizemlju. Filter ti i nije neophodan sad kad je skinut rezervoar dobro ga isperi ima on u sebi sito na izlazu a i nije benzin više prljav kad se toči na pumpi, iz flaša je bio problem. Ja nemam filter već tri sezone i kad god skinem karb nema prljavštine u njemu.

#37 Kameleon

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 81 posts

Posted 02 January 2020 - 16:08

View PostMario, on 02 January 2020 - 13:58, said:

Al baš izlupetao, nije to umorno ulje pa da oslabi protok...
Eh, ko i svaki pocetnik da izlupam dobro 😎
I onda sve bude kako treba..😅🤗

#38 Kameleon

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 81 posts

Posted 02 January 2020 - 16:12

View PostDepe, on 02 January 2020 - 15:17, said:

Beogradska 44 lokal 13 nije prodavnica štamparija je u pitanju. Crveno bela zgrada kod Kodeksa lokal u prizemlju. Filter ti i nije neophodan sad kad je skinut rezervoar dobro ga isperi ima on u sebi sito na izlazu a i nije benzin više prljav kad se toči na pumpi, iz flaša je bio problem. Ja nemam filter već tri sezone i kad god skinem karb nema prljavštine u njemu.

Ok deki evo cistim i taj rezervoar i stavicu i filter,za svaki slucaj,ako smeta skinucu ga lako.da ima u rezervoaru,filter,video sam, i on je mrezasti,nije kao ovaj sundjerasti..Posted Image

#39 Depe

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,239 posts
  • MestoNew York

Posted 02 January 2020 - 17:30

Ma ok filter neće smetati. Samo bi ja rekao da je to papirni filter a ne sunđerasti.

#40 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 02 January 2020 - 18:50

Papirni da, taj bolje radi posao, imao sam oba, neće da smeta...

14 user(s) are reading this topic

0 members, 14 guests, 0 anonymous users