Kaciga - Razlog
Posted 03 April 2011 - 11:14
Kacigu treba shvatiti kao nerazdvojni deo masine, a stvar navike je nositi je...kad se covek navikne na nju, kad je nekad (ne daj boze) nemam , osecam se kao go...
A, za Cveleta- gde iskopa onog smajlisu? Genijalan je ,hehehe...tog bi trebalo pridodati...
Posted 02 May 2011 - 20:46
Posted 02 May 2011 - 22:59
Posted 03 May 2011 - 21:38
praktikovao sam zaista kacigu da nosim stalno, ali posle ovoga sve je vise mrzim...
i zna li neko gdje se moze naci drugi vizir za caberg rhino flip up kacigu, ovaj mi je malo izgreban bio pa sam se malo igrao sa polirkom i shvatio da je to nemoguce da se polira jer preko ovog vizira ima neka kao nevidljiva folija ili lak koji kad se skine nema sanse da se vizir uglaca dovoljno da bude proziran kao sto je bio...nisam nasao na netu nigdje zastupnika kod nas, pa ne znam gdje da gledam, ako neko zna bio bih zahvalan da podijeli informaciju samnom da to zamijenim
Posted 03 May 2011 - 21:46
Ja sam pre neki dan krenuo do prodavnice(oko 300m od kuce),i zaboravim da stavim kacigu i aj reko da se ne vracam nema veze...celim putem mi u glavi bila scena kako padam i glava mi drlja po asfaltu...nema veze sto je kineska kaciga,jednostavno sam naviko s njom,i opet mi uliva neku sigurnost...kad nju ne stavim ko da nisam gace obuko

Posted 03 May 2011 - 22:01
nego znatel za vizir gdje da se nadje...
Posted 03 May 2011 - 23:10
Posted 03 May 2011 - 23:33
ccc, ne smem vise skuter tako da opravljam, izgiboste, ni Alexandar

Posted 04 May 2011 - 16:14
skliznuo na pjesackom prelazu,prostro se na sred terazija, ko gospodin covjek,,,nigdje zive duse , kisa pada...i ja onako nonsalantno savijam lijevo i gecvrkt, ko da mi neko oteo skuter, on na jednu ja na drugu stranu, ko u crtanom filmu, ja sam jos nastavio da vozim kad je on izleti ispod,,,,,jebes led pored onoga...pazite se ljudi ono je klizavo da ne povjerujes.
I bilans kao sto rekoh malo na laktu nao oguljeno, ali vrlo malo, kuk eto da kazem kao da sam osjetio udar, ali zato vratni dio do ramena me evo i danas otkida,,isteglo se nesto zestoko...mogao sam fino ko i svaki normalan Bosanac da idem bez kacige, osinem glavom gdje treba, platim posle sanaciju puta gdje sam osinuo i cao zdravo,,,
Posted 07 May 2011 - 22:50

Bosske brz oporavak i da opletemo jos koju pizzu ubrzo

Posted 07 May 2011 - 22:51

Posted 07 May 2011 - 23:20
a baksizan black hehe,,,u zivotu nisam pao sa motora, i prvi dan posle njegove prerade otresem,,,,
Posted 08 May 2011 - 00:45
Posted 08 May 2011 - 09:58
Posted 08 May 2011 - 11:37
Mario, on 08 May 2011 - 00:45, said:
hahaah opasna sprava ta mala aprilija...lako ju je podceniti a kad zavrneš gas koči ti se vilica!!! http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/3gaa.gif a oće i da driftuje na raskrsnici..

Posted 08 May 2011 - 15:55
Šala na stranu, ono je zlo u pravom smislu reči, svaka čast Mariu, ono se vozi samo sa punom opremom
Posted 15 May 2011 - 10:24
boSSke, on 03 May 2011 - 22:01, said:
nego znatel za vizir gdje da se nadje...
Kaciga ti povukla glavu na asfalt ?
E pa druze boSSke to mi je tesko da poverujem, jedino ako ti glava nije ispunjena helijumom.
Posted 23 June 2011 - 11:04
Od kad je poceo da vozi , vaspitavam ga da je kaciga deo vozacke kulture, sastavni deo masine, navikni se na nju i eto, ne vredi...Popice kaznu od 5000,00 koju ce tata platiti, nije lako te pare ni zaraditi, da ne kazem koliko se goriva moglo proterati ktoz rezervoar za te pare...sta reci, nego NEPOTREBNO I UZALUDNO BACEN NOVAC...
Sto je najgore, maksimalno se trudim da mu kao sesnaestogodisnjaku predocim kakvi su danas uslovi saobracaja, kakva i kolika je nekultura, na sta da obrati paznju i eto, ne vredi...kad god se nesto desi, na zalost, kad neko nastrada, zovem ga da mu to predocim, sve u cilju ne bi li izvukao neku pouku...od Nove godine pogibija kod Sapca, pre par dana pogibija kod Stranda u NS, prekjuce kod nas ovde u SM (na srecu relativno se dobro zavrsilo)i ko zna koliko jos neznanih udesa se izdesavalo...
Konstatujem da u mom gradu (verovatno je stanje slicno svuda ) VELIKA VECINA SKUTERASA I MOTORISTA UOPSTE, VOZE SVOJE MASINE BEZ KACIGE...dve devojke voze squt, vetar u kosi, boginje obe, prelepe, ne shvataju da sad imas glavu , a kroz minut mozes i da je nemas...Juce je prosla kolona motorista kroz Mitrovicu sa slikom DE NIRA na svojim masinama, nisam decka poznavao licno, sa palcem gore ispratio ga na poslednji pocinak, eto jedan mladi zivot izgubljen, onaj drugi koji je ucestvovao celog zivota ce biti obelezen, ne ulazim u to ko je kriv...
Svakoga dana kao ucesnicima u saobracaju Bog deli tri karte- 1. mozes da nastradas tudjom krivicom, 2. mozes da nastradas svojom krivicom, i 3. mozes da sretno u uspesno okoncas voznju...samo na ono prvo ne mozemo da uticemo, ne mozemo se odbraniti od drugih koji nas ugrozavaju svojom nepaznjom, ali moramo uraditi ono sto je do nas- da pazimo da ne nastradamo svojom krivicom i da uspesno okoncamo voznju...ne znam da li je sudbina negde vec zapisana i da li smo mi samo puki sprovodioci Bozje volje, ali treba da uradimo ono sto je do nas- DA NOSIMO KACIGU OBAVEZNO!!!
Svaka kaciga (pa i kineska) je bolja nego nikakva...Novi Zakon o bezbednosti saobracaja kaze za kacigu da mora biti HOMOLOGOVANA i ZAKOPCANA... nista vise i nista manje od ovoga...Homologaciju panduri nece traziti, nisu oni dovoljno strucni za to, to podrazumeva nesto drugo- da se u trgovinama gde se prodaju kacige ne smeju naci iste KOJE NISU HOMOLOGOVANE... to znaci sta je prodato - prodato je, sto nije povlaci se iz prodaje i trgovcima se preti kaznom ako prodaju bez homologacije...e, tu su sad Kinezi u povlascenom polozaju u odnosu na nase trgovce- tolerise im se prodaja losih , neatesriranih kaciga kojima konkuricu niskom cenom i losim kvalitetom na ustrb nasih zivota...IZEM TI TAKVO PRIJATELJSTVO SA VELIKIM KINESKIM NARODOM...
Sta da kazem na kraju?Bolje je ikakva kaciga, nego nikakva! Bolja je INTEGRALKA od JET-a. Bolja je HOMOLOGOVANA i ATESTIRANA od one bez...
PAMET U GLAVU I KACIGU NA GLAVU- OBAVEZNO!!! http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/sad.png
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users