Jump to content

Kaciga - Razlog

• This topic is locked This topic is locked
67 replies to this topic

#41 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 03 April 2011 - 11:14

Kacigu svakako na glavu i nikud bez nje!!! Bolje je i kinesku , nego nikakvu...Za 4-5000,00 vec moze da se kupi pristojna i ni u WC bez nje!!! Moze se pasti u najbezazlenijoj situaciji , a sudbina zna da udesi da to bude sa znacajnim posledicama...
Kacigu treba shvatiti kao nerazdvojni deo masine, a stvar navike je nositi je...kad se covek navikne na nju, kad je nekad (ne daj boze) nemam , osecam se kao go...
A, za Cveleta- gde iskopa onog smajlisu? Genijalan je ,hehehe...tog bi trebalo pridodati...

#42 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 03 April 2011 - 11:22

View PostALIEN SM, on 03 April 2011 - 11:14, said:

A, za Cveleta- gde iskopa onog smajlisu? Genijalan je ,hehehe...tog bi trebalo pridodati...
Kog ?? Ovog ??? ;) Pa ima ga kod nas...ja kad mi nesto zafali corisem od komsija sa MS-a ;)

#43 VeNoM

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 165 posts
  • VozimXciting 400i

Posted 02 May 2011 - 20:46

ajde jedno pitanje vezano za bezbednost džepa od strane panduracije.kao sada će da gledaju gde se homologacija nalazi.e sada pitanje pošto sam malo gledao shiro 996 koju imam pitanje je gde se nalazi to čudo i kako izgleda.nešto sam vidjao na onim shoei ali tak onešto nisam našao na shirou..

#44 perlx*

CCEB

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,294 posts

Posted 02 May 2011 - 22:59

Na ff kacigama se u glavnom nalazi na hepeku za vezivanje. Ne stedi na kacigi, glava ce ti biti zahvalna http://svet-skutera....tyle_emoticons/default/wink.png

#45 boSSke

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 35 posts

Posted 03 May 2011 - 21:38

kad smo vec kod kaciga, evo prekjuce sam drknuo sa skutera, kisa i pjesacki prelaz od one nove plastificirane farbe svi uslovi ispunjeni za jedno dobro opruzanje po terazijama. i tako se ja opruzim onako po kisi, natopim fino sve sto imam na sebi sa jedno par litara vode, kaciga skoro kupljenja caberg rhino, jebo me onaj i ko me nagovori da je stavim, prilikom pada, od kacige sam istegao vrat i dio trapeza do ramena evo 3 dana ne mogu da se opasuljim, niti da mrdnem, da nije nje bilo ne bi bilo posledica, ali sa njom umalo vrat da slomim, krcnuli su svi vratni prsljenovi kad sam otresao. iako je skuter izletio ispod mene kao da ga je neko istrgao imao sam dovoljno vremena da odreagujem i pripremim se za kontakt sa glatkom asfaltnom povrsinom, e kad sam fino geknuo na bok onda se culo kvrrrrrrc,,,i avaj umalo vrat da slomim,,,,
praktikovao sam zaista kacigu da nosim stalno, ali posle ovoga sve je vise mrzim...
i zna li neko gdje se moze naci drugi vizir za caberg rhino flip up kacigu, ovaj mi je malo izgreban bio pa sam se malo igrao sa polirkom i shvatio da je to nemoguce da se polira jer preko ovog vizira ima neka kao nevidljiva folija ili lak koji kad se skine nema sanse da se vizir uglaca dovoljno da bude proziran kao sto je bio...nisam nasao na netu nigdje zastupnika kod nas, pa ne znam gdje da gledam, ako neko zna bio bih zahvalan da podijeli informaciju samnom da to zamijenim

#46 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 03 May 2011 - 21:46

cek bre kako nebi bilo posledica,znaci ti si toliko jako udario glavu da zamalo vrat da polomis...a sta da nije bilo kacige?

Ja sam pre neki dan krenuo do prodavnice(oko 300m od kuce),i zaboravim da stavim kacigu i aj reko da se ne vracam nema veze...celim putem mi u glavi bila scena kako padam i glava mi drlja po asfaltu...nema veze sto je kineska kaciga,jednostavno sam naviko s njom,i opet mi uliva neku sigurnost...kad nju ne stavim ko da nisam gace obuko :)

#47 boSSke

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 35 posts

Posted 03 May 2011 - 22:01

ne, ne, ja sam pao na bok normalno, i glava mi je bila dosta daleko od asfalta, i nema sanse da bi dohvatio asfalt da nije bilo kacige koja me povukla,ej kilo i 600 grama, pa dovoljno da ti otkine glavu. i sa kacigom sam jedva dohvatio do puta, samo onako okrznuo, nema nikakvog traga na kacigi od toga, ali mi se cini da sam cuo da je bilo kontakta. da nije nje bilo postedio bi se ogromnih bolova od sitegnuca, jebiga svako ima svoja iskustva, nekom pomogne nekog sjebe, ko i sa pojasevima, air bagovima i svim ostalim stvarima...onaj kog aje oplela plastika poklopca airbaga zasigurno nece vise ta sranja imati u kolima...

nego znatel za vizir gdje da se nadje...

#48 perlx*

CCEB

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,294 posts

Posted 03 May 2011 - 23:10

boSSke guevara je uvoznik hjc i caberg kaciga, trebalo bi oni da imaju opremu za njih.

#49 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade
  • VozimKymco People S50 2T, Peugeot Elyseo 2T 70cc. Malaguti Madison S250

Posted 03 May 2011 - 23:33

@ Bosske, znaci dzaba smo krečili ... gekno si sledeci dan kad si otisao od mene?
ccc, ne smem vise skuter tako da opravljam, izgiboste, ni Alexandar :) se ne javlja, da li je on u redu? http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/1jee1.gif

#50 boSSke

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 35 posts

Posted 04 May 2011 - 16:14

hehe,,,bas tako iduci dan, povukla masina prejako hehe,,,ma nista nije bilo skuter na stranu otklizao na onom drzacu od copave noge, jedva dvije ogrebotinice da ima sa strane, nije ni pao na zemlju dok je klizao tek kad je stao onda se prevalio .
skliznuo na pjesackom prelazu,prostro se na sred terazija, ko gospodin covjek,,,nigdje zive duse , kisa pada...i ja onako nonsalantno savijam lijevo i gecvrkt, ko da mi neko oteo skuter, on na jednu ja na drugu stranu, ko u crtanom filmu, ja sam jos nastavio da vozim kad je on izleti ispod,,,,,jebes led pored onoga...pazite se ljudi ono je klizavo da ne povjerujes.
I bilans kao sto rekoh malo na laktu nao oguljeno, ali vrlo malo, kuk eto da kazem kao da sam osjetio udar, ali zato vratni dio do ramena me evo i danas otkida,,isteglo se nesto zestoko...mogao sam fino ko i svaki normalan Bosanac da idem bez kacige, osinem glavom gdje treba, platim posle sanaciju puta gdje sam osinuo i cao zdravo,,,

#51 Cvija

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 129 posts

Posted 07 May 2011 - 17:02

Stigla je http://www.louis.de/...artnr_gr=203304

#52 Alexandar :D

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 738 posts
  • MestoPancevo
  • VozimV-Max 1200ccm

Posted 07 May 2011 - 22:50

ALOOO BRE sta me baxsuzirate !!!! :) :) http://svet-skutera....tyle_emoticons/default/0ljut2.gif Ajd sad svi se pomerite sa mesta http://svet-skutera....tyle_emoticons/default/mad.gif http://svet-skutera....tyle_emoticons/default/mad.gif
Bosske brz oporavak i da opletemo jos koju pizzu ubrzo :) http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/1jee1.gif

#53 Alexandar :D

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 738 posts
  • MestoPancevo
  • VozimV-Max 1200ccm

Posted 07 May 2011 - 22:51

Btw Viktore ti kome god opravis motor rokne ! Prvo Perlx sad Boske,Damir je vec xxx puta pao http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/3gaa.gif. Msm da ti nekog zestoko ureknes tamo :)

#54 boSSke

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 35 posts

Posted 07 May 2011 - 23:20

ma nije meni na srecu nista bilo, samo sam istegao gadno vratne misice prema ramenu od trzaja kacige,,,sad je vis ene vezujem, ako podjem da padnem nek spadne ona cim krene da povlaci glavu,,
a baksizan black hehe,,,u zivotu nisam pao sa motora, i prvi dan posle njegove prerade otresem,,,,

#55 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 08 May 2011 - 00:45

Pazi sad, dođe Black kod mene, prevali put sa velikom Aprilijom 200km, i sedne da proba malu Apriliju i proklizi mu točak na raskrsnici, u tom se vrati nazad i psuje, ... "jer treba ovde da padnem, u ulici, evo ti ovo u pm, nosi da ga ne vidim"

#56 Goran

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 54 posts
  • MestoBgd , Cerak

Posted 08 May 2011 - 09:58

A ide lepo ona Aprilia velika i nas trojica svaki od po minimum 100 kg, juri kao šašava . http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/3gaa.gif

#57 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 08 May 2011 - 11:37

View PostMario, on 08 May 2011 - 00:45, said:

Pazi sad, dođe Black kod mene, prevali put sa velikom Aprilijom 200km, i sedne da proba malu Apriliju i proklizi mu točak na raskrsnici, u tom se vrati nazad i psuje, ... "jer treba ovde da padnem, u ulici, evo ti ovo u pm, nosi da ga ne vidim"

hahaah opasna sprava ta mala aprilija...lako ju je podceniti a kad zavrneš gas koči ti se vilica!!! http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/3gaa.gif a oće i da driftuje na raskrsnici.. :D

#58 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade
  • VozimKymco People S50 2T, Peugeot Elyseo 2T 70cc. Malaguti Madison S250

Posted 08 May 2011 - 15:55

Ama što driftuje, nego oće i da poleti, jedino da se normalno vozi je da sednemo Mario i ja zajedno, da opteretimo oba točka .....

Šala na stranu, ono je zlo u pravom smislu reči, svaka čast Mariu, ono se vozi samo sa punom opremom

#59 Milan

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 52 posts

Posted 15 May 2011 - 10:24

View PostboSSke, on 03 May 2011 - 22:01, said:

ne, ne, ja sam pao na bok normalno, i glava mi je bila dosta daleko od asfalta, i nema sanse da bi dohvatio asfalt da nije bilo kacige koja me povukla,ej kilo i 600 grama, pa dovoljno da ti otkine glavu. i sa kacigom sam jedva dohvatio do puta, samo onako okrznuo, nema nikakvog traga na kacigi od toga, ali mi se cini da sam cuo da je bilo kontakta. da nije nje bilo postedio bi se ogromnih bolova od sitegnuca, jebiga svako ima svoja iskustva, nekom pomogne nekog sjebe, ko i sa pojasevima, air bagovima i svim ostalim stvarima...onaj kog aje oplela plastika poklopca airbaga zasigurno nece vise ta sranja imati u kolima...

nego znatel za vizir gdje da se nadje...

Kaciga ti povukla glavu na asfalt ?
E pa druze boSSke to mi je tesko da poverujem, jedino ako ti glava nije ispunjena helijumom.

#60 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 23 June 2011 - 11:04

Malo da osvezimo temu...dogadjaj od sinoc...vratili se zena i ja kuci oko 22 sata, sprao `ljagu` sa sebe, bacio se pod klimu da uzivam posle teskog (paklenog) dana,upalio TV da vidimo sta ima novo u svetu i okolini, kad oko 23 sata zvoni telefon...javila se zena,sa nekim zustro razgovara, pomalo placnim glasom, ja ne razbiram o cemu, nekako shvatim sa mladjim sinom koji je pre pola sata otisao squtom u grad, odmah sam pomislio da je mozda imao udes, pad ili ne daj Boze sta slicno...vraca se ona, kaze zustavila ga patrola policije vozio bez kacige...proslo me ono prvobitno sto sam mislio, bes zamenio onaj strah- PA STA SAD ZOVE- STA SAD HOCE???- besnim ja...sta sad ja da radim, koga da ubijem da sve bude u redu???

Od kad je poceo da vozi , vaspitavam ga da je kaciga deo vozacke kulture, sastavni deo masine, navikni se na nju i eto, ne vredi...Popice kaznu od 5000,00 koju ce tata platiti, nije lako te pare ni zaraditi, da ne kazem koliko se goriva moglo proterati ktoz rezervoar za te pare...sta reci, nego NEPOTREBNO I UZALUDNO BACEN NOVAC...

Sto je najgore, maksimalno se trudim da mu kao sesnaestogodisnjaku predocim kakvi su danas uslovi saobracaja, kakva i kolika je nekultura, na sta da obrati paznju i eto, ne vredi...kad god se nesto desi, na zalost, kad neko nastrada, zovem ga da mu to predocim, sve u cilju ne bi li izvukao neku pouku...od Nove godine pogibija kod Sapca, pre par dana pogibija kod Stranda u NS, prekjuce kod nas ovde u SM (na srecu relativno se dobro zavrsilo)i ko zna koliko jos neznanih udesa se izdesavalo...

Konstatujem da u mom gradu (verovatno je stanje slicno svuda ) VELIKA VECINA SKUTERASA I MOTORISTA UOPSTE, VOZE SVOJE MASINE BEZ KACIGE...dve devojke voze squt, vetar u kosi, boginje obe, prelepe, ne shvataju da sad imas glavu , a kroz minut mozes i da je nemas...Juce je prosla kolona motorista kroz Mitrovicu sa slikom DE NIRA na svojim masinama, nisam decka poznavao licno, sa palcem gore ispratio ga na poslednji pocinak, eto jedan mladi zivot izgubljen, onaj drugi koji je ucestvovao celog zivota ce biti obelezen, ne ulazim u to ko je kriv...

Svakoga dana kao ucesnicima u saobracaju Bog deli tri karte- 1. mozes da nastradas tudjom krivicom, 2. mozes da nastradas svojom krivicom, i 3. mozes da sretno u uspesno okoncas voznju...samo na ono prvo ne mozemo da uticemo, ne mozemo se odbraniti od drugih koji nas ugrozavaju svojom nepaznjom, ali moramo uraditi ono sto je do nas- da pazimo da ne nastradamo svojom krivicom i da uspesno okoncamo voznju...ne znam da li je sudbina negde vec zapisana i da li smo mi samo puki sprovodioci Bozje volje, ali treba da uradimo ono sto je do nas- DA NOSIMO KACIGU OBAVEZNO!!!

Svaka kaciga (pa i kineska) je bolja nego nikakva...Novi Zakon o bezbednosti saobracaja kaze za kacigu da mora biti HOMOLOGOVANA i ZAKOPCANA... nista vise i nista manje od ovoga...Homologaciju panduri nece traziti, nisu oni dovoljno strucni za to, to podrazumeva nesto drugo- da se u trgovinama gde se prodaju kacige ne smeju naci iste KOJE NISU HOMOLOGOVANE... to znaci sta je prodato - prodato je, sto nije povlaci se iz prodaje i trgovcima se preti kaznom ako prodaju bez homologacije...e, tu su sad Kinezi u povlascenom polozaju u odnosu na nase trgovce- tolerise im se prodaja losih , neatesriranih kaciga kojima konkuricu niskom cenom i losim kvalitetom na ustrb nasih zivota...IZEM TI TAKVO PRIJATELJSTVO SA VELIKIM KINESKIM NARODOM...

Sta da kazem na kraju?Bolje je ikakva kaciga, nego nikakva! Bolja je INTEGRALKA od JET-a. Bolja je HOMOLOGOVANA i ATESTIRANA od one bez...
PAMET U GLAVU I KACIGU NA GLAVU- OBAVEZNO!!! http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/sad.png

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users