Jump to content

Keeway Matrix V4

• This topic is locked This topic is locked
273 replies to this topic

#101 Boza

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,532 posts
  • MestoSopot
  • VozimKeeway Fact

Posted 25 April 2011 - 21:38

Hahaha tek sad ukapirao... ahahahaha ;) http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/1jee1.gif

#102 rockstar

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 244 posts
  • MestoBIhac(BIH)
  • VozimKeeway Matrix

Posted 25 April 2011 - 22:23

View PostBlack Adder, on 25 April 2011 - 21:36, said:

Znao sam šta ćeš pomisliti, ali neka, mlad si pa ti je to i bliže http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/1jee1.gif ;)

ehhehhehehe a sta ces :D, tako mlad nisam ali mladji jesam :D

#103 rockstar

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 244 posts
  • MestoBIhac(BIH)
  • VozimKeeway Matrix

Posted 03 May 2011 - 16:50

Novo stanje:

Puni gas - Strpljivo isprobane sve dizne i pokazalo se da dizna 98 najbolje odgovara, ne bas najbolje jer uzasno na punom gasu trokira,ali rezultat sa diznom 95 jeste blijeda dizna i nije dobra(isto dosta trokira), polagasa - iglica na sredini i za sada najbolje odgovara, nije opet najbolje jer trokira-ne puno skroz malo ali se osjeti, ali ako je stavim 2 zarez odozgo trokiranje se uveliko popravi medjutim svjecka postane blijeda i nije dobre boje, tako da ako neko ima kakav savjet opet je dobro dosao :sad:, namjeravam kupiti diznu 96 pa jos nju isprobati, da napomenem da nema lulice u airboxu, otvor je sirine negdje 25mm jer ako imalo je zatvorim nece gasa da prima odnosno samo se dere a i nista drugo-ni sa jednom diznom :D

savjeti dobor dosli :0takoje:

#104 perlx*

CCEB

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,294 posts

Posted 03 May 2011 - 19:21

Cek, kako moze sa 95 diznom da bude bleda svecica i da pored toga trokira :)

#105 rockstar

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 244 posts
  • MestoBIhac(BIH)
  • VozimKeeway Matrix

Posted 03 May 2011 - 20:29

View Postperlx*, on 03 May 2011 - 19:21, said:

Cek, kako moze sa 95 diznom da bude bleda svecica i da pored toga trokira :)

jednostavno je tako, blijeda je svjecka, odvrnem gas do daske jedno 200-300m uz trokiranje i pogledam boju

#106 Rade

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 454 posts
  • MestoApatin

Posted 03 May 2011 - 20:58

Ne trokira nego prekida zbog siromasne smese. Znaci nije toliko siromasna da se gusi skroz nego stuca i imas utisak kao da trokira. Cuvaj se to je najopasnije i lako moze da zalepi!
Isto se desavalo kad smo Stefanu stelovali GTR-a, on kaze da trokira, ja kazem da se gusi :)
Naravno temperaturu dize na full gasu, svecica svetla, ocigledno da se gusi i ima puno vazduha.
Ako nemas dizne pre svega probaj malo zatvoriti otvor na airboxu pa vidi kako ce se onda ponasati. To ti je brze i lakse nego svaki put da menjas dizne, a vecu da stavljas na 16mm karburator potpuno je nepotrebno.

#107 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade
  • VozimKymco People S50 2T, Peugeot Elyseo 2T 70cc. Malaguti Madison S250

Posted 03 May 2011 - 21:03

Cek, cek, ovde nesto ne štima.
Koji je setup? Da li ga imalo zagreješ pre nego sto odvrnes pun gas? Trokiranje i bela svecica ne idu nikako zajedno. Koja je svecica u pitanju, redovna, ili za koji broj veca/manja?

#108 rockstar

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 244 posts
  • MestoBIhac(BIH)
  • VozimKeeway Matrix

Posted 03 May 2011 - 22:19

View PostRade, on 03 May 2011 - 20:58, said:

Ne trokira nego prekida zbog siromasne smese. Znaci nije toliko siromasna da se gusi skroz nego stuca i imas utisak kao da trokira. Cuvaj se to je najopasnije i lako moze da zalepi!
Isto se desavalo kad smo Stefanu stelovali GTR-a, on kaze da trokira, ja kazem da se gusi :)
Naravno temperaturu dize na full gasu, svecica svetla, ocigledno da se gusi i ima puno vazduha.
Ako nemas dizne pre svega probaj malo zatvoriti otvor na airboxu pa vidi kako ce se onda ponasati. To ti je brze i lakse nego svaki put da menjas dizne, a vecu da stavljas na 16mm karburator potpuno je nepotrebno.

tacno rade je sto kazes prekida bas tako dam pun gas i on prekine, probat cu sa diznama 100 i 105 ili pak zatvoriti malo box

#109 rockstar

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 244 posts
  • MestoBIhac(BIH)
  • VozimKeeway Matrix

Posted 03 May 2011 - 22:21

View PostBlack Adder, on 03 May 2011 - 21:03, said:

Cek, cek, ovde nesto ne štima.
Koji je setup? Da li ga imalo zagreješ pre nego sto odvrnes pun gas? Trokiranje i bela svecica ne idu nikako zajedno. Koja je svecica u pitanju, redovna, ili za koji broj veca/manja?

setup je street race, copy mikuni 16", leovince TT ostalo serijala, Naravno da ga grijem desetak minuta prije odvrtanja gasa, svjecka je BR8HS i BR9HS, iglicu sam ubo na sredini je i ima finu boju malo trokira-ovo vazi za pola gasa, ali ako je stavim na drugi zarez odozgo onda je svijetla, tacno rade kaze nije da trokira nego prekida tacno tako

#110 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade

Posted 03 May 2011 - 23:41

Baci 9-ku, nemoj sa njom stelovati i voziti, 8-ica ti je dovoljna, ako mozeš nadji Denso 24-ku. Goranov MaxX sa slicnim setupom, malossi sport i tk 16, sa serijskim airboxom mislim da pegla sa diznom 85 i iglom na drugom zarezu odozdo.
Bice da si previse otvorio airbox

#111 rockstar

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 244 posts
  • MestoBIhac(BIH)
  • VozimKeeway Matrix

Posted 04 May 2011 - 09:03

View PostBlack Adder, on 03 May 2011 - 23:41, said:

Baci 9-ku, nemoj sa njom stelovati i voziti, 8-ica ti je dovoljna, ako mozeš nadji Denso 24-ku. Goranov MaxX sa slicnim setupom, malossi sport i tk 16, sa serijskim airboxom mislim da pegla sa diznom 85 i iglom na drugom zarezu odozdo.
Bice da si previse otvorio airbox

8 najvise i koristim sad za sad dok je hladnije, kod mene 85 ne dolazi u obzir jer bi bila svjecka totalno svijetla da ne kazem bijela, jer sa diznom 95 je svjetlija kamoli sa 85, ako malo zatvorim airbox barem do sada je tako bilo nece gasa nikako, nece da se razvrti samo se dere, tako da manji otvor nece pasati, ali jos budem probao sa plasticnim cijevima manjih dimanzija od 25mm pa stavljati jednu po jednu da vidim ima li efekta

#112 Rade

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 454 posts
  • MestoApatin

Posted 04 May 2011 - 11:25

Mnogo je 25mm za 16mm karburator. Probaj sa 20mm pa prema tome steluj dizne, verovatno ce ti trebati tu negde izmedju 80 i 90 http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/1jee1.gif

#113 rockstar

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 244 posts
  • MestoBIhac(BIH)
  • VozimKeeway Matrix

Posted 04 May 2011 - 20:29

sadasnje stanje: dizna 95, otvor airbox-a smanjen sa izolir trakom za oko 3mm i dalje prekida, ali dosta manje, boja svjecke je manje svjetla na punom gasu, iglica na sredini sto odgovara

#114 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 04 May 2011 - 20:47

Moram da se ponavljam jbg...na tom karbu-lulica 16-18mm +dizna oko 80-85 je neki max....ok- moze biti odstupanja jer s6 gus ima "jake'
tajminge i max. prosiren izduv pa za normalan rad trazi vecu diznu [ ko i s6 sport].....jbg nece stel kita i karba sa 2 dizne....

#115 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 04 May 2011 - 21:00

xaxaxa,ja sam mog malosija ustelovao sa jednom diznom,ona koju sam dobio uz karb ispade super,svecica je savrsena bez preradjivanja airboxa itd...znaci sam sam nakacio KIT i karb i sve ok...trosi 3.4l http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/1lol.gif

#116 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 04 May 2011 - 21:37

View PostMilos96, on 04 May 2011 - 21:00, said:

xaxaxa,ja sam mog malosija ustelovao sa jednom diznom,ona koju sam dobio uz karb ispade super,svecica je savrsena bez preradjivanja airboxa itd...znaci sam sam nakacio KIT i karb i sve ok...trosi 3.4l http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/1lol.gif
I to je tacno-:) Kad mi stigo dell19 samo sam ga tutnuo na prirubnicu...za ne poverovati da je setup u njemu bio idealan za malossi gus....dizna 75+w9+20mm lulica u airboxu...

#117 rockstar

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 244 posts
  • MestoBIhac(BIH)
  • VozimKeeway Matrix

Posted 04 May 2011 - 22:41

View Postcvele, on 04 May 2011 - 20:47, said:

Moram da se ponavljam jbg...na tom karbu-lulica 16-18mm +dizna oko 80-85 je neki max....ok- moze biti odstupanja jer s6 gus ima "jake'
tajminge i max. prosiren izduv pa za normalan rad trazi vecu diznu [ ko i s6 sport].....jbg nece stel kita i karba sa 2 dizne....

cvele sve te razumijem, ali ja posjedujem sljedece dizne 79, 85, 88, 90, 95, i 98 tako da to i nije "stel kita sa dvije dizne", jednostavno iznosim ono sto se meni desava, a druga je stvar sto je malossia lakse nastimati, cim uhvatim vremena samo za tebe smanjujem otovr box-a i stavljam manju diznu pa da vidimo, po meni nece raditi, ali ako bude odavno ti skidam kapu pa cu ponovo hehe http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/1lol.gif

#118 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade

Posted 04 May 2011 - 23:48

Ajde samo polako, ne stela se karburator u pola sata, Strpljenja, smorno je skidati svaki cas karburator posle par minuta voznje i menjati diznu ali je samo tako jedini nacin da se dodje do pravilne podesenosti.

#119 rockstar

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 244 posts
  • MestoBIhac(BIH)
  • VozimKeeway Matrix

Posted 07 May 2011 - 23:17

novosti:

otvor na box-u smanjen na 19-20mm, dizna 88, seraf smjese odvrnut za jedan krug-trokiranje na pocetku kad krecem, iglica na drugom zarezu odozgo-boja je smedjkasta, zavrnut gas jednom-prekida, e sad da li trebam vecu diznu ili?
kako rjesiti ovo trokiranje na pocetku-manje odvrnuti seraf smjese ili vise

pozz

#120 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 08 May 2011 - 00:41

više odvrnuti šraf za smešu, to znači da će više vazduha biti na pilot diznu, i manje trokiranje, ako to ne urodi plodom onda još malo spustiti iglicu, dakle još jedan zarez višlje da bi igla išla niže

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users