Jump to content

Test varijatora-Naraku racing ,C4 Tune...

32 replies to this topic

#21 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 02 April 2011 - 19:20

View PostGoran, on 02 April 2011 - 17:09, said:

I jeste muka sa Minareli centralnom oprugom na kinezima jer je dugačka . Stvarno bi trebali ovi proizvođači opruga da urade nešto po tom pitanju.
Ja i Black smo se ubili da uštelujemo oprugu kod mene. Stavili smo na kraju Athena plavu i to je ispalo solidno.
Kinezi su čudo , kratka i mekana opruga .
Nemoguce da je na PRC bloku problem sa duzim centralnim oprugama tipa malossi,polini jer kod mene na Hurricanu ga nema...zadnje polutke su potpuno iste ko na orginal mina blokovima i malossi opruge se sasvim lepo "pakuju" kod se potpuno otvore..
i

View PostALIEN SM, on 02 April 2011 - 17:18, said:

A, za ovo kako stoji remen u zadnjoj remenici kod Cveleta, to je idealno, nazad viri van remenice oko 1/3 pred samim ispadanjem, a napred sedi na bolcni...to je to...znaci iskoriscene remenice do kraja i onda vario radi svoj posao do kraja...mislili smo da cak ima razlike i u duzini rukavca radilice, ali to je malo verovatno, ipak MALOSSI, radi to malo bolje od drugih...
A nije bas da ce da ispadne :) ...viri nekih 1.5-2mm i bas lepo stoji...Ima i malossi vario tu dosta zasluga jer ima mogucnosti od 4mm za montazu sajbni [ sto iza -sto napred]....
Posted Image

#22 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 02 April 2011 - 21:09

evo ja da se dopišem , dakle moja greška je danas sam merio mesto za oprugu kod kineza je 31mm u skroz sabijenom stadijumu remenice, a malossi ili neka druga centralna kada se skroz sabije iziskuje svega 25mm dok kineska 19mm...

opet ponavljam permutovao sam sa kymcom ili peugeotom, gde su šire opruge u pitanju prečnika 46mm pa je vrv neka kombinacija piaggio opruge u meni zarezala taj 1,5mm koji sam jednom prilikom i premerio...

nema veze sa kinezima, slobodno mogu da trče minarelli opruge... i ima mesta za tosion controll ima 6mm fore...

#23 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 03 April 2011 - 08:56

Jesam malo stariji, al` ocu i ja da mi stoji k`o kod Cveleta!!!(i on je al` mu bas dobro stoji). Ne shvatajte ovo erotski...
A, za centralne- evo set nekog tajvanskog proizvodjaca, ja kupio prosle godine, 1500,00 din. pise za minarelli, iskoristio sam plavu, najmeksu, ali ipak tvrdju od serijske kineske, a lepo se vidi kolika je razlika u duzini...
Posted Image

#24 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 03 April 2011 - 22:12

evo šta sam primetio, serijska se sabija nelinearno, kako je njena pozicija manja to je potrebna veća sila.. i u sprezi sa serisjkim torque kanalima, imam da mi obrtaji rastu kroz ubrzanje, tako krajnja već vrišti mašina polako preko rezonance, i nema snage da digne remen još malo više.. danas mi se Malossi bela pokazala najbolja za kombinaciju sa ponavljam serijskim torque kanalima...

#25 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 05 April 2011 - 11:30

Po zakonima fizike svaka opruga se sabija nelinearno, odnosno postaje tvrdja sa sabijanjem, to bi se moglo proveriti i na dinamometru zato sto se zbrajaju sile na kvadrat sa skracenjem duzine...ma to je cela nauka, praksa je zakon, mora se probati, jbg...

#26 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 07 April 2011 - 09:01

Za Maria: zao mi je sto nemam na cemu da vozim, inace poslao bi ti ovaj moj MOTOFORCE RACING da ga istestiras na toj masinipa da i to apsolviramo da li je do same konstrukcije varia, a i on je tu negde u tom cenovnom rangu...A, potvrda tvojih reci da je NARAKU kopija Yamahinog varia evo slike sa mojega kineza na kome na kaloti pise JOG, znaci ,prekopiran , a ujedno se vide ostecenja na ovom mom serijskom koji je presao 15K km (na trouglovima unutar varia, neke rolnice su prilikom spustanja ostavile sksijalno trag na stazama i to se ocitavalo kao dodatno kocenje motorom prilikom vracanja rolnica prema dole...Taj NARAKU je isti, izgleda da samo ima produzene staze i verovatno uglove istih...
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image

#27 Slacko95

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 282 posts
  • MestoDespotovac
  • VozimSprint Exactly

Posted 09 June 2012 - 14:52

Da ozivim malo temu.Imam ZX-a i Naraku Racing variomat i malossi belu oprugu,fabricke rolnice su mi 5g i neki su stavljali 3.5g na serijskom variomatu sa Trekom/ZX-om na PRC skuterima i to se pokazao kao pun pogodak ali na serijskom variomatu.Da nisu one prelake za Naraku Racing variomat?

#28 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 09 June 2012 - 22:16

Zavisi da li je centralna serijska ili tvrdja. Ako je tvrdja idu i teze role. Meni sa serijskim prenosom 3,5g lezi ekstra. Malo mi se ulenjila centralna pa cu morati da je menjam i onda ocekujem da ce mi traziti teze rolnice. Zna li neko koja centralna je po tvrdoci najbliza serijskoj kineskoj?

Edited by Nesa BG, 09 June 2012 - 22:16.

#29 Slacko95

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 282 posts
  • MestoDespotovac
  • VozimSprint Exactly

Posted 10 June 2012 - 02:44

nije serijska opruga nego Malossi bela (30% jaca od serijske)

#30 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 10 June 2012 - 22:48

Probaj sa 4g. A kako ti se sad ponasa? Bitno je da ti je kroz ubrzanje negde na oko 8500 rpm.

#31 Johny

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 473 posts
  • MestoSarajevo
  • VozimHurricane

Posted 12 September 2014 - 05:07

Mario kako se ponasao naraku s replikom s obzirom da su nazad stock polutke(pretpostavljam?) ?

#32 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 12 September 2014 - 09:34

odlično, u kombinaciji je malo tvrđa centralna, obzirom da je i sekundar +19% implementiran

#33 Johny

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 473 posts
  • MestoSarajevo
  • VozimHurricane

Posted 12 September 2014 - 17:36

Eh to me zanimalo :) replica je vec na polici ..uskoro ce i naraku r v2 ...nadam se ..Hvala na testu :D

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users