Ležajevi i semerinzi stigli i ugrađeni, Mašina komplet sastavljena i zadihtovana sa victor reinz diht masom (nisam imao dihtunge), nakon sat vremena rada u leru i nešto malo vožnje pregledani su semerinzi i nema ništa da bali oko njih.
Jedino prije nego što sam ga rastavio palio je na kurblu kao i na el starter iako je znao stojati mjesec dana kresne odmah, dok sad nema šanse na el starter, a na kurblu upali iz petog puta.
20210924_172507.jpg 183.54K
17 downloads
20210924_172513.jpg 174.25K
16 downloads
20210924_172528.jpg 233.93K
15 downloads
20210924_172534.jpg 206.16K
15 downloads
Posle toga je krenulo sastavljanje ofarbanih plastika i svjetala i ostalih sitnica..tablice stigle i krećem u probnu vožnju, nakon 3 kilometra (taman stigao pred firmu da malo preštelujem karb) počne da gubi gas, guši se, trokira te se ugasi, do tad sve u redu bilo.
Kresnem ponovo on upali, gas prima standardno nema gušenja, sjednem ponovo pun gas po parkingu čim pustim gas guši se i ugasi...hmm..reko ajde dizne prečačkati (ipak je kupljen od nekog ko ga je već prije čačkao) skinem karb i stavim isti samo 19mm, a bio je 17,5m originalan ( ovaj od 19mm je sa štelujućom iglom ), dizna na 17,5mm bila 72, kad sam ugradio ovaj od 19mm ubacim za početak 75 diznu, sve isto, pa ubacim 78 opet sve isto, pa onda 88 diznu i opet sve isto...
Čudno je sve radi kako treba, prima gas kako treba, prilikom startovanja sve u redu...nakon 1min vožnje počne da se guši, pogotov ako ga cijepam pa pustim gas...reko nema goriva, opet skidaj karb gledaj plovak gledaj sve, ništa sve u redu.
Smiješno...i tako jedno 2 sata gledaj šta kako i opet na kraju ništa. Neki dan sva istalacija bila u redu međutim danas prije vožnje vidim ne radi zadnji lijevi žmigavac reko ajde nema veze zamjenim ga posle..i tako danas čačkajući ne znam šta više da radim skinem akumulator upalim ga i upalim svjetla i kako pritisnem kočnicu on izgubi struju i počne da se gasi..pritisnem drugu opet isto, ugasim svjetla stisnem kočnicu ništa, upalim svjetla on se ugasi, ne stisnem nikako kočnicu i zakurblam on upali...
Kontam da je problem u struji.. da li ima striktno gdje bi mogao biti problem ili ipak moram sve rastavljati da tražim neki spoj ili napuklu žicu.
Da napomenem da magnet nema kajle jer je sa super 9 modela i sa kajlom nema pravi tajming, tako da sad vrti bez kajle, originalan ne mogu naći, ali radi bez problema..bobina je Naraku sport, sva instalacija je u fabričkom stanju i nije nigdje otvarana sem na zadnjem dijelu gdje su žmigavci (ubačena led lampica za tablicu)..
Motor poslije svakog prekida/gušenja pali nakon par kurbli..baterija je 4amp a treba 7amp nju sam ubacio za prvu ruku.. Ko god ima ideju neka piše...