Jump to content

Jet Force 125

95 replies to this topic

#1 beske94

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 94 posts
  • VozimKeeway Focus 70

Posted 13 May 2021 - 18:37

Pre 2 dana sam pazario skuter u nekoj zameni da ne duzim sad...

Attached File  IMG-4ac1d46ed25340e7a73fcb346e0b7add-V1.jpg   223.28K   16 downloads
Attached File  IMG-f583564ac0a31a34c18be7d1855ef12b-V1.jpg   239.05K   17 downloads
Attached File  IMG-da8287d6e2e070f0dc6e609937aa1301-V1.jpg   228.87K   18 downloads

Skuter ima sledeci problem:
1.skuter neravnomerno radi na leru skacu obrtaji
2.nece preko 4k na pun gas i puca iz auspuha, nova secica je zamenjena
3.na leru sija lampica za akomulator kad se da gas na 3-4k ugasi se, akomulator novkupljen danas

regler sam premerio unimerom sva tri izlaza 1.945 1.960 1.950

namotaje sam premerio sva tri izlaza imaju 0.5oma i ne probijaju ka masi a ima vidno ostecenje laka

Attached File  20210513_1801111.jpg   5.58MB   15 downloads
Attached File  20210513_1909551.jpg   2.94MB   14 downloads
Attached File  20210513_1910001.jpg   3.19MB   13 downloads
Attached File  20210513_1910071.jpg   3.2MB   13 downloads

sad jedno pitanje kako ovi namotaju funkcionisu, ne vidim ovde koji je namotaj odojen za varnicu prvi put se susrecem sa direktnim ubrizgaanjem a i magnet na sebi ima preko 20 izbocina sto pick up ocitaa a ne ko oi kinezi 1, da li moze da utice na rad motora ovaj problem sa namotajima sto je nagorelo i spao lak pa da zato nece preko 4k da idde i puca. nadam se dace mi neko strucan iskreno pomoci da resim oaj problem sa skuterom hvala svima unapred

#2 beske94

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 94 posts
  • VozimKeeway Focus 70

Posted 13 May 2021 - 18:41

zaboraih da napisem da li oaj skuter moze da se preradi na karburator i koja je procedura? to mi je kao poslednja opcija ako ne budem mogao da resim ovaj problem

#3 Laki993

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 290 posts

Posted 13 May 2021 - 21:12

Najbolje bi bilo da se raspitaš ko servisira te skutere i da oteraš tamo. Dizne, ECU, Pumpa goriva, TPS, kompresor, regulator pritiska, bukvalno svašta može biti. Iskreno ovde niko ne želi da ti da pogrešan savet i odvede u pogrešnom pravcu, moje neko mišljenje da sam, preko tastature to teško možeš rešiti, čitaj malo teme pa pokušaj sam.... Ali ja da sam na tvom mestu ne bih sam čačkao, prvenstveno zbog vremena koje će se potrošiti na to.

Послато са LG-H860 помоћу Тапатока

#4 zigas

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 331 posts
  • MestoTrbovlje SLO
  • VozimAprilia SR 70 R

Posted 13 May 2021 - 22:45

Dobar ti je Laki993 dao savjet. Ako radi na leru i na okretajih puca nešto ne valja na smjesi. Ako puca i dimi i na momente izadje vatra na auspuh je previše goriva, ako puca i ne dimi premelo je goriva. Ja bi isto ko ti najprije preverijo svječicu i promjenio gorivo, ako ne znaš kolko je staro ili ima vode u njemu. Ako još na okretajih puca i dimi, baca vatru problem bi tražijo na regulatoru goriva jer preljeva gorivo. Ako puca u okretajih i ne dimi, tražijo bi na benzinskoj pumpi jer je slaba.

Ako sam pronašao prvu sliku imaš i regulator i pumpu u samom rezervoaru. Može se promjenit po jedna stvar, ne sve zajedno.

Attached Files

Edited by zigas, 13 May 2021 - 22:53.

#5 beske94

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 94 posts
  • VozimKeeway Focus 70

Posted 13 May 2021 - 22:49

View PostLaki993, on 13 May 2021 - 21:12, said:

Najbolje bi bilo da se raspitaš ko servisira te skutere i da oteraš tamo. Dizne, ECU, Pumpa goriva, TPS, kompresor, regulator pritiska, bukvalno svašta može biti. Iskreno ovde niko ne želi da ti da pogrešan savet i odvede u pogrešnom pravcu, moje neko mišljenje da sam, preko tastature to teško možeš rešiti, čitaj malo teme pa pokušaj sam.... Ali ja da sam na tvom mestu ne bih sam čačkao, prvenstveno zbog vremena koje će se potrošiti na to.

Ako ces iskreno preko 15 serisa sam zvao sto sam nasao na internetu kad sam spomenu jet force 125 si su rekli ne radimo to i kad sam pitao da mi preporuce nekog majstora rekli su nzm ko to radi, jedan mi je reko 150e dijagnostika na sta sam mu ja reko druze ne gledas mi hayabusu, svi taj skuter zaobilaze niko ne zeli na da cuje za njega ni da gubi vreme .... dvoje su mi je reko da z 10 ak dana da probaju da nadju dijagnostiku, da zab sam da kzm pumpa goria je zamenjena druga posto je stara zablokirala od stajanje skuter je stajao 2 god, a svi delovi za taj skuter su papreno skupii, drugar je pre 7 godina imao ovakv skuter isto i imao je problem da mu je seckao u voznji gde ga sve nije terao i niko nije mogao da mu resi proble bio je i u pezou gde su mu rekli da ne znaju da mu rese problem toliko o tim strucnim majstorima i na kraju posle 1.5 god zajebaanja i drndanja i izgubljenog vremena i zivaca ga je decko prodao za 500e jer mu se smucio vise motor, koliko ja vidim ovde necu ga ni resiti, razmisljao sam da ga prebacim na karb nasao sam par snimaka na youtubu sad mi treba neko ko se malo bolje razume u struju da bi ubacio cdi od nekog 4t skuteraa da ostanu moji namotaju buni me to sto nema onaj namotaj poseban za varnicu pa ako bi mogao neko malo da mi pomogne tu da me uputi kako ti namotaji funkcionisu koji stvara varnicu ...

#6 beske94

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 94 posts
  • VozimKeeway Focus 70

Posted 13 May 2021 - 22:59

View Postzigas, on 13 May 2021 - 22:45, said:

Dobar ti je Laki993 dao savjet. Ako radi na leru i na okretajih puca nešto ne valja na smjesi. Ako puca i dimi i na momente izadje vatra na auspuh je previše goriva, ako puca i ne dimi premelo je goriva. Ja bi isto ko ti najprije preverijo svječicu i promjenio gorivo, ako ne znaš kolko je staro ili ima vode u njemu. Ako još na okretajih puca i dimi, baca vatru problem bi tražijo na regulatoru goriva jer preljeva gorivo. Ako puca u okretajih i ne dimi, tražijo bi na benzinskoj pumpi jer je slaba.
primetio sam da je svecica crna od viska goriva 2 secice su mi crkle i to sam zab da napomenem, svecica je crna onako bass od preise goriva pokusacu sutra da nadjem manometar da premerim pritisak, pokusavao sam da staim karb da iskljucim diznu to kad sam uradio vrti do 5-6k i dalje puca seca i variraju obrtaju idi se da su progoreli namotaji na slici sad me tu buni kako se proizodi odve varnica na ovim namotajima

#7 beske94

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 94 posts
  • VozimKeeway Focus 70

Posted 13 May 2021 - 23:02

View Postzigas, on 13 May 2021 - 22:45, said:

Ako sam pronašao prvu sliku imaš i regulator i pumpu u samom rezervoaru. Može se promjenit po jedna stvar, ne sve zajedno.
da to je ta pumpa drugu sam uzeo celu komplet za 40 e sa se plokom i svim sto ide

#8 zigas

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 331 posts
  • MestoTrbovlje SLO
  • VozimAprilia SR 70 R

Posted 13 May 2021 - 23:08

Na strani 16 4 i 5 (u linku). I koliko vidim, da je i regulator več tu na izlazu (zelene linija na strani 16) bi tlak goriva trebao biti več stabilan verovatno na 2,5 bara. To moraš sam saznak kolko ima regulator.

Ne fali mu puno :D

https://e-motion.lt/...tion-Manual.pdf

Edited by zigas, 13 May 2021 - 23:11.

#9 zigas

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 331 posts
  • MestoTrbovlje SLO
  • VozimAprilia SR 70 R

Posted 13 May 2021 - 23:12

View Postbeske94, on 13 May 2021 - 23:02, said:

da to je ta pumpa drugu sam uzeo celu komplet za 40 e sa se plokom i svim sto ide

Ako je ta komplet bolji ko tvoj, bit češ jako sretan :mmhappy3:

#10 zigas

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 331 posts
  • MestoTrbovlje SLO
  • VozimAprilia SR 70 R

Posted 13 May 2021 - 23:17

View Postbeske94, on 13 May 2021 - 22:59, said:

primetio sam da je svecica crna od viska goriva 2 secice su mi crkle i to sam zab da napomenem, svecica je crna onako bass od preise goriva pokusacu sutra da nadjem manometar da premerim pritisak, pokusavao sam da staim karb da iskljucim diznu to kad sam uradio vrti do 5-6k i dalje puca seca i variraju obrtaju idi se da su progoreli namotaji na slici sad me tu buni kako se proizodi odve varnica na ovim namotajima

Možda su i namotaji ali za sada sumljam na regulator. Promjeni samo regulator jer tvoja pumpa radi.

Regulator možeš stestitrat. Voda ili ulje i ne smije propuštat membrana unutra. Samo se digne malo gladina i preljeva. Ne smije biti balončiča. To je onda OK. I nema veze kolko ima on u originalu tlaka onda.

Attached Files

Edited by zigas, 13 May 2021 - 23:28.

#11 beske94

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 94 posts
  • VozimKeeway Focus 70

Posted 13 May 2021 - 23:23

View Postzigas, on 13 May 2021 - 23:17, said:

Možda su i namotaji ali za sada sumljam na regulator. Promjeni samo regulator jer tvoja pumpa radi.
namotaji se vide da su nagoreli i da je spao lak, sad zato pitam kako se stara varnica iz ovih namotaja

#12 zigas

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 331 posts
  • MestoTrbovlje SLO
  • VozimAprilia SR 70 R

Posted 13 May 2021 - 23:36

Za tvog nemam pojma. Na purejetu su na magnetu na obodu mali magnetiči neenakomerno razporedjeni i oni šalju Ecu podatke za varnicu i kad injektor odtvori. Slikaj magnet pa da vidim. Mislim da je jednako. Samo se može pick up maksimalno približit tim magnetičima, samo da ne struga i to je to.

#13 beske94

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 94 posts
  • VozimKeeway Focus 70

Posted 13 May 2021 - 23:53

ovo je slika magneta

Attached File  20210514_0045531.jpg   3.51MB   7 downloads

ovo su namotaju

Attached File  20210514_0043041.jpg   3.93MB   7 downloads

View Postzigas, on 13 May 2021 - 23:36, said:

Za tvog nemam pojma. Na purejetu su na magnetu na obodu mali magnetiči neenakomerno razporedjeni i oni šalju Ecu podatke za varnicu i kad injektor odtvori. Slikaj magnet pa da vidim. Mislim da je jednako. Samo se može pick up maksimalno približit tim magnetičima, samo da ne struga i to je to.
slikao sam

#14 zigas

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 331 posts
  • MestoTrbovlje SLO
  • VozimAprilia SR 70 R

Posted 13 May 2021 - 23:59

Sve jesno onda. To su ti magnetiči koji služe za impulz varnice i injektora i šalje ECU. Sredi ga na kak je. Nemoj na karb. Kad sve radi bit če bolje ko karb. Za prebacivanje trebaš modul za prebacivanje na karb, verovatno zbog te stuje. Ako ideš na karb kupim TPS, da imam još jedan 26mm u šteku :0takoje:

#15 beske94

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 94 posts
  • VozimKeeway Focus 70

Posted 14 May 2021 - 00:13

View Postzigas, on 13 May 2021 - 23:59, said:

Sve jesno onda. To su ti magnetiči koji služe za impulz varnice i injektora i šalje ECU. Sredi ga na kak je. Nemoj na karb. Kad sve radi bit če bolje ko karb. Za prebacivanje trebaš modul za prebacivanje na karb, verovatno zbog te stuje. Ako ideš na karb kupim TPS, da imam još jedan 26mm u šteku :0takoje:
nzm sta da radim dal da prepraljam na karb i kako da resim oaj magnet i cdi za struju razmislja sam magnet i cdi od aprilie leonardo da upakujem

#16 Laki993

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 290 posts

Posted 14 May 2021 - 00:27

Batali te frankenštajn metode, da li je isti konus na magnetu od Rotax agregata i od ovog? Zigas će ti pomoći koliko je u mogućnosti preko neta. Bacićeš pare na karburator, na struju, na prepravke raznorazne i to nikad neće da šljaka kako treba... Pokušaj da rešiš ovako, ako ništa prodaj dalje i zaboravi ga... Veruj mi manje će te glava boleti 😉

#17 beske94

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 94 posts
  • VozimKeeway Focus 70

Posted 14 May 2021 - 02:39

#18 zigas

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 331 posts
  • MestoTrbovlje SLO
  • VozimAprilia SR 70 R

Posted 14 May 2021 - 06:33

Kolko ti puni kad svjeti lampica. Regler? Na struji sam ja slab. Ali tu ti mogu pomoč i drugi. Znam na purejetu, ako npr imaš slab spoj na akumulator ili masu, isto na ubrizgavanju stvara probleme, jer nema dovolno struje. Od tu dalje sam slab.

#19 beske94

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 94 posts
  • VozimKeeway Focus 70

Posted 14 May 2021 - 06:50

View Postzigas, on 14 May 2021 - 06:33, said:

Kolko ti puni kad svjeti lampica. Regler? Na struji sam ja slab. Ali tu ti mogu pomoč i drugi. Znam na purejetu, ako npr imaš slab spoj na akumulator ili masu, isto na ubrizgavanju stvara probleme, jer nema dovolno struje. Od tu dalje sam slab.
Nisam gledao koliko mi puni sad mi je sve skinuto sa skutera dok mi je sijala lampica prikacio sam akomulator od kola na kablove da bi imao sigurnih 12v i tad se ugasila lampica i dalje se desavao isti problem

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

#20 zigas

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 331 posts
  • MestoTrbovlje SLO
  • VozimAprilia SR 70 R

Posted 14 May 2021 - 11:09

View Postbeske94, on 14 May 2021 - 06:50, said:

Nisam gledao koliko mi puni sad mi je sve skinuto sa skutera dok mi je sijala lampica prikacio sam akomulator od kola na kablove da bi imao sigurnih 12v i tad se ugasila lampica i dalje se desavao isti problem

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

Preventivno preveri sve spojeve na aku in masu na skuter. Isto skidaj konektor sa ecu u vidi da nema kake oksidacije. Sečam se da je Gogi imao neku pizdariju, jer mu se na jednom konektoru na ecu napravila oksidacina/vuk. Nek deči koji ima pojma o tim namotajima kažu, kako se premeri, da znaš ako su OK. Ili nosi nekom elekrtičaru da preveri. Sumljam, da kad rešiš taj problem s strujom, da če ič u okretaje. Bolje bi bilo da je to taj problem. Slikaj regler, da vidim koji je i dali paše sa nekog drugog motora. Mislim da je isti ko na piaggio purejet.

Edited by zigas, 14 May 2021 - 11:11.

6 user(s) are reading this topic

0 members, 6 guests, 0 anonymous users