Jump to content

Aprilia Sr50r

100 replies to this topic

#61 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 15 November 2021 - 18:56

Naravno

#62 Dacha

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 65 posts

Posted 29 November 2021 - 13:14

Evo ga mali update na temu, skuter je rasklopljen i polako pocinjem ponovo da skupljam delove na gomilu, planiram da doteram racinga do maximuma. Znaci jaci auspuh, sportska struja i nova radilica.

Zanimljivo je da je ovaj skuter vec 3ci projekat na ovome forumu, ali verujte mi ako sve bude islo po planu bice najbolji do sada.

Ove sezone i nije bas najbolje islo jer sam se odlucio za malo visi level, a prvi put bez ikakvog iskustva ovo radim. To bi bila i moja poruka za ostale, ne ulazite u ovo ako nemate nekog ko se razume da vam pomogne ili da znate sve.

Naucio sam na greskama isplanirao sve kako treba i mislim da sam spreman da ga napravim da zuji celu sledecu sezonu.

Kako sta bude stizalo od delova kacicu slike, isto tako i slike radova da bi malo pokrenuo temu u boljem smeru.

Sent from my iPhone using Tapatalk

#63 Dacha

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 65 posts

Posted 27 March 2022 - 15:17

Poz, posto mi se jos ranije desavalo da mi je pustao semering na desnoj strani kod magneta dobio sam savet da je to moguce zbog debalansa radilice. E sad da li znate nekoga da bi mogao da centrira radilicu ili da ipak uzimam novu?

#64 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 28 March 2022 - 10:00

imaš dosta majstora koji rade balansiranje radilica, raspitaj se malo, uglavnom oni što prepakivaju ležajeve rade i balans

#65 rade007

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,456 posts

Posted 30 March 2022 - 04:46

A ciji semering si koristio?Kad se stavi Corteco smeđi i ugradi kako spada ne bi trebalo biti problema.

#66 Dacha

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 65 posts

Posted 30 March 2022 - 04:48

Najobicnije crne, nemam bas izbora sto se tice toga

#67 vlayco

Stari član

• Moderators
  • 2,650 posts

Posted 30 March 2022 - 08:15

View Postrade007, on 30 March 2022 - 04:46, said:

A ciji semering si koristio?Kad se stavi Corteco smeđi i ugradi kako spada ne bi trebalo biti problema.
Nema smedjih semeringa kod nas vec duze vreme, tacnije 3 godine, PGS ovlasceni distributer ne uvozi, tako da imamo izbor izmedju crnih RMS ili crnih tmmp.

Sent from my ELS-NX9 using Tapatalk

#68 Dacha

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 65 posts

Posted 18 October 2022 - 16:37

Poz, evo ja se javljam posle malo duzeg vremena, sto se tice ove sezone nije bilo voznje ali zato cu se potruditi da se sve uradi kako treba za sledecu..

Prosle godine mi je pukla prirubnica karburatora i sada nemam gde da nabavim istu u pitanju je Polini EVO F30 nema je na sc attack ni na rp.

Gledao sam kao alternativu od S6 na attacku, koja je bila do skoro ali ne znam da li bi pasovala jer pise 28mm a meni je karb 24mm

Evo slike:
Posted Image

#69 Dacha

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 65 posts

Posted 16 May 2023 - 12:35

Zdravo, evo posle malo duzeg vremena masina je konacno spakovana. Setup je isti kao sto je i bio S6 Racing MK2 samo je sada fabricko paljenje zamenjeno inner rotorom od stage6

Evo snimak rada motora

https://youtube.com/...E?feature=share

Za sada je u planu da se motor lepo usteluje, da se signalizacija prebaci na akumulatore, komplet farbanje i sredjivanje plastika. Kako se sta bude radilo kacicu ovde na forum.

#70 Dacha

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 65 posts

Posted 17 May 2023 - 11:54

Danas je pala i jedna malo duza voznja i utisci su da motor ide brutalno. Vozen je do 1/4 i do pola gasa i primetio sam posle naglog dodavanja gasa i stajanja da hoce da zatrokira malo, ali u voznji se ponasa skroz normalno bez trokiranja.

Postavka karburatora je sledeca:

glavna dizna 164
pilot 50
igla JJN na jednom ispod sredine

Isto mi se desilo vise puta da mi je spala kapa sa svecice na malo jacem gasu, tu pored mi stoji crevo za vodu pa je mozda malo nategnuto ili je jednostavno dotrajala?

#71 Dacha

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 65 posts

Posted 17 May 2023 - 12:00

Posted Image

Evo ovo je boja svecice, ngk br10es, vozi se na 100 oktana 3% mesavina

#72 Dacha

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 65 posts

Posted 09 July 2023 - 17:52

Imam problem kada dajem pun gas iz mesta nekad krene, a nekad izgubi gas. Ista stvar i posle drzanja punog gasa 15-20 sekundi izgubi gas i krene da se gasi. Mislio sam da je do glavne dizne sa 164 sam je digao na 178 i nista se nije promenilo ista stvar

A na manjem gasu sam imao viska goriva digao sam iglu na jedan ispod sredine, pilot 54

#73 Dacha

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 65 posts

Posted 09 July 2023 - 17:53

Dok npr. na pola gasa i malo vise se ta stvar ne desava, kao da ima neki prekid struje. U pitanju je stage6 inner rotor

#74 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 10 July 2023 - 07:08

Možda ponestane goriva u karburatoru zbog prevelikog ugla, imaš setovanje igličastog ventila kod plovka, ako je jak nagib ili je nizak nivo ili preliva.. najbolja je metoda "spojenih sudova"

Zakačiš malo silikonsko crevo na odušak i privežeš kraj gore za sajlu gasa, kada odvrneš šraf za ispust videćeš koji je nivo goriva na crevu, u raznim manualima nalazimo gde treba da je nivo goriva.. npr na 2-3mm ispod platforme atomizera i sl... vidi šta kažu za taj keihin..

#75 Dacha

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 65 posts

Posted 10 July 2023 - 07:39

I ja mislim da je to problem, jer cim sam ja stavio 12 brojeva vecu glavnu diznu i nista se nije promenilo previse sam mu skratio nivo goriva u karburatoru. U svakom slucaju provericu i cim budem resio javljam

#76 Dacha

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 65 posts

Posted 20 February 2024 - 12:24

Zdravo, evo zvuka koji se cuje na drzanju punog gasa. Probao sam sa stelovanjem plovka, stavio sam ga paralelno sa ivicom karburatora i primetio sam da hoce da preliva dole na odusak. Takodje ista stvar se desava sa diznom 20 brojeva vecom. Sta moze biti problem?

https://youtube.com/...UpYRGu1VM5l6I4O

#77 Dacha

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 65 posts

Posted 22 February 2024 - 14:50

Posted Image

#78 Dacha

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 65 posts

Posted 24 February 2024 - 13:08

Jel mogu umesto vakum pumpe da stavim slavinu za gorivo, mozda je do toga problem?

#79 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 25 February 2024 - 09:10

Mozes naravno, ja vozim sa slavinom isto, samo zapuši na karbu izpust za vakum crevo da ne povuče falš

#80 Dacha

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 65 posts

Posted 25 February 2024 - 13:41

Primetio sam da je skuter malo izgubio snagu i da teze pali, skidao sam glavu i primetio sam da klip ima malo lufta u cilindru, evo snimak

https://youtube.com/...LLty4j4mPAmbtat

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users