Jump to content

Aprilia Sr50r

100 replies to this topic

#81 Dacha

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 65 posts

Posted 25 February 2024 - 13:55

Postavku karburatora nisam menjao, ostala je ista jer je na njoj najbolje radio

Sent from my iPhone using Tapatalk

#82 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 26 February 2024 - 07:13

Ovo za cilindar ako sumnjas skini pa premeri, ili kod nekog strugara da ti premeri.. Recimo karika kada je uvrnes u cilindar bez klipa ne bi smela imati veci zazor od 1mm. Klip je u odnosu na cilindar u suknjicama bio 6/100 fabricki, ako je preko 2/10 onda je gotov.. Gore u čelu je uvek manji zbog dilatacije, tako je konstruisan, u čelu je i fabrički 2-3/10 manji..

#83 Dacha

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 65 posts

Posted 26 February 2024 - 19:15

Evo ga, skinuo sam cilinder i primetio da je klip napukao, verovatno je to i uzrocnik problema.. Sada kada budem kupovao drugi da li da uzmem opet od stage6 Posted Image
Posted Image

#84 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 27 February 2024 - 16:49

Nemožeš tu mnogo filozofirati, igra i zakrivljenje čela i položaj sastava karike, i taj otvor kod boost kanala.. a da ne pričamo visina ivice od pozicije bolcne itd...

Premeri samo koliko je utrošen cilindar, pa imaš da biraš A B C ili D meru, A bi trebala biti prva mera kao fabrička a ostale za po 1/100 veće, pa u zavisnosti od utrošenosti cilindra, možeš sa klipom da nadomestiš meru

#85 Dacha

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 65 posts

Posted 03 March 2024 - 14:52

Skidao sam dihtung cilindra i malo se pokidao, kada sam porucivao u setu sam dobio bakreni i aluminijumski, ovaj sto je bio na cilindru je bio papirni. Sada nemam nekog izbora, da li fabricki moze da posluzi?

#86 Dacha

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 65 posts

Posted 03 March 2024 - 14:56

Nasao sam na motobike athena dihtunge, njih sam porucio nadam se da ce odgovarati debljina

#87 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 04 March 2024 - 08:11

Zato si dobio vise komada (bakarni, aluminijumski) jer su oni različite debljine, pa sa njima podešavaš visinu cilindra, odnoso squish koji je fabrika preporučila. ( a to opet meriš sa tinol žicom kroz otvor svećice, kada sklopiš.. )

Imaš tu odmah na početku teme

https://svet-skutera...kticno-merenje/

Ovde imaš za MK2 i fabričke postavke pa nalovi

https://svet-skutera...70-minareli-ac/

#88 Dacha

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 65 posts

Posted 04 March 2024 - 11:39

Da to znam, a bakreni i alu sluze samo kao podmetaci i ne mogu da idu bez papirnog?

#89 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 05 March 2024 - 06:55

Mogu naravno, zato su od mekog materijala. Ja umem sa tovatnom masti tanko da namazem ali mozes i diht masu tanko ako hoces, samo tu računaj +0,05 za mast ili +0,1 za silikon

#90 Dacha

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 65 posts

Posted 29 March 2024 - 18:27

Zdravo, klip je stigao razradio sam motor i testirao max speed koji je samo 98 gpsa 4.3gr rolnice karburator setup glavna dizna 162 pilotka 45-50 nisam tacno siguran i igla je jedna ispod sredine evo je i boja svecicePosted Image

Da li bi mozda trebala manja glavna dizna i sta bi trebao da uradim da bi ga ubrzao? Primetio sam na leru da kaplje gorivo dole na odusak od karburatora

#91 Dacha

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 65 posts

Posted 29 March 2024 - 18:29

Da li bi trebala mozda manja glavna dizna, sta bi trebao da uradim da bi ga ubrzao. Primetio sam na leru da kaplje gorivo na odusak od karburatora

#92 Dacha

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 65 posts

Posted 31 March 2024 - 11:36

Evo boja svecice s diznom 148 to je najveca koju sam imao jer mi je 160 pukla. Boja je na punom gasu okolo je malo madna od gorivaPosted Image

#93 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 31 March 2024 - 20:22

Gleda se elektroda, i dobre je boje, ja konkretmo više preferiram cigla boju nego boju bele kafe, jer je kudikamo bezbednija..

To prelivanje na leru na odušku je do plovka i karburatora, nema veze sa brojem dizne.. Uglavnom 70ccm zdravi agregati jače pumpaju pa kada je samo malo viši nivo u lončetu odmah poliva na odušak..

#94 Dacha

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 65 posts

Posted 31 March 2024 - 20:23

A sto se tice krajnje brzine sta bi mogao da uradim, prenos je malossi overrange zute oprugice i ljubicasta centralna

#95 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 31 March 2024 - 20:43

Možeš produžiti primarni ili sekiundarni par zupčanika u prenosu. Uglavnom kada gledaš onda pišu u procentima koliko je to produženje, pa tu treba biti promoćuran. Mi smo kao klinci uvek pucali na 30+% , međutim nije to dobro, ubije start veoma. Vidi razmisli ako je visokoturažni agregat onda ti 17-20% bude taman..

#96 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 01 April 2024 - 06:18

Imaš ovde dosta polemike, i naravno ne uzimaj sve zdravo za gotovo,

https://svet-skutera...uzenja-prenosa/

generalno ceo taj odeljak finalni prenos u tehnički kutak forumu se bavi prenosima, prelistaj da vidiš i ostale teme..

#97 Dacha

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 65 posts

Posted 03 April 2024 - 18:01

Zdravo, evo ga novi problem curenje karburatora cim pustim gorivo. Probao sam i s vakum pumpom ista stvar… Kada rasklopim casicu je sve u redu nije zaglavio plovak, cim dobije gorivo on pocne da curi. Sta moze biti, da li treba drugi karburator?

https://youtube.com/...8yfDv_hqdiT6Mrl

#98 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 03 April 2024 - 20:00

Ma to ti je odušak za ispuštanje goriva, treba sa druge strane da ima šraf, koji kad odvrneš onda iscuri talog ili voda ili ispuatiš gorivo staro itd... a taj šraf kada zavrneš onda ne curi

#99 Dacha

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 65 posts

Posted 03 April 2024 - 20:01

Curi i na oduske sa strane

#100 Dacha

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip