Jump to content

Aprilia Sr50r

100 replies to this topic

#1 Dacha

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 65 posts

Posted 23 August 2021 - 00:53

Poz, evo ja da predstavim svoj skuter, u pitanju je Aprilia SR50R kupljen u aprilu ove godine. Od kad sam uzeo skuter, zeleo sam da idem na neku midrace ili base varijantu, evo setup na koji sam se odlucio:

- STAGE6 Racing MK2
- STAGE6 Drag race filter
- Yasuni C16
- Pwk 24mm
- Polini spacer, malossi vl16

Attached File  xx.jpg   2.77MB   64 downloadsAttached File  xx2.jpg   1.55MB   77 downloadsAttached File  xx3.jpg   1.39MB   77 downloadsAttached File  masina.jpg   64.06K   80 downloadsAttached File  masina2.jpg   1.82MB   83 downloadsAttached File  masina3.jpg   1.56MB   68 downloads

#2 Dacha

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 65 posts

Posted 23 August 2021 - 01:06

E sada, posle svih ovih finih stvari koje su namontirane na motor, desio se problem da motor nece da upali. U pocetku je palio samo pod saugom ali cim ga upalim on se ugasi iako drzim saug, jer crevo za vakum nije bilo povezano kako treba pa sam ja vukao vakum, skinuo sam masinu s rama i auspuh gde je iz njega i izduvne grane iscurelo dosta goriva jer se motor prepunio, proverio semeringe koji su ok. Masina je vracena na ram i posle stotine pokusaja i dalje nece da upali, cak ni sa gorivom u cilindru ne daje nikakav znak, dok na pocetku nije imalo tih problema makar je davao znake. Desava se da cim skinem svecicu ona bude mokra, kao da nece da zapali smesu i deluje mi da je varnica slabasna. Cekam da mi stigne top performance kajla pa da probam s njom, radilica je Motoforce racing. Ja najvise sumnjam na struju, jer otkad sam kupio motor imao sam dosta problema s njom, a i dok sam ispustao vodu uslo mi je malo u namotaje, koji isto nisu u bas najsjajnijem stanju krpljeni su silikonom.Posted Image

#3 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,768 posts

Posted 23 August 2021 - 09:06

Pozz u temi, koliko sam nalovio te motoforce radilice imaju pogresno urezano mesto za kajlu, pa im je paljenje pomereno, Rade zna vise o tom problemu. Ti svakako vidi na koliko mm pre gornje mrtve tacke, pruga odlazi od jezgra pick-upa pa cemo preracunati koji je to ugao...

#4 Dacha

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 65 posts

Posted 23 August 2021 - 11:26

View PostMario, on 23 August 2021 - 09:06, said:

Pozz u temi, koliko sam nalovio te motoforce radilice imaju pogresno urezano mesto za kajlu, pa im je paljenje pomereno, Rade zna vise o tom problemu. Ti svakako vidi na koliko mm pre gornje mrtve tacke, pruga odlazi od jezgra pick-upa pa cemo preracunati koji je to ugao...
da znam to, kada stigne kajla probacu s njom ako nije to gledacu dalje

Sent from my iPhone using Tapatalk

#5 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,768 posts

Posted 23 August 2021 - 16:32

Ali generalno morao bi imati taktove taman i da je kajla u originalnon postavci

#6 Dacha

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 65 posts

Posted 23 August 2021 - 17:33

Dobre vesti, motor je konacno upalio i sada radi normalno na leru, malo sam nastelovao nivo goriva u loncetu i uprskao malo brake cleanera u usis gde ide filter, tu je isterao visak goriva i masnoce iz auspuha i od tada je poceo da normalno radi. Sada cekam kajlu od top performance i da krenem sa daljim stelovanjem

#7 Dacha

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 65 posts

Posted 29 August 2021 - 01:00

Ovih dana bi trebao da krenem sa stelovanjem karba, koji setup mi preporucujete da krenem. Trenutno je na igli JJK koja je na sredini, planiram da krenem s 50 pilotkom, istom iglom i najvecom glavnom kojom imam tj 178

#8 Dacha

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 65 posts

Posted 07 September 2021 - 22:58

Evo javljam se ponovo posle par dana, konacno je pala prva voznja. Medjutim desio se malo veci problem pri voznji od 10ak minuta na otprilke pola gasa desilo se da je motor samo odjednom poceo da se gasi i stao, ja probam dva puta na kurblu i cujem neko struganje, vec treci put je samo stala kurbla i vise nije moglo. Doslepam ja motor, skinem deklu malo provrtim variomat i sa strane magneta kad on opet hoce. Dok kad sam skinuo varijator kada probam da pomeram radilicu rukom ima tacno jedno mesto gde glavi, sumnjam na lezaj i da se otkacio osigurac na klipu. Sta vi mislite? U pitanu su Koyo Japan lezajeviPosted Image

#9 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,768 posts

Posted 08 September 2021 - 06:06

Skidaj cilindar, zalepio ti je klip

#10 Dacha

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 65 posts

Posted 08 September 2021 - 17:06

Rasklopio sam masinu i ustanovio sam da je lezaj na radilici otisao, cilindar je i dalje u perfektnom stanju. Sada nemam izbora nego da uzmem neke lezajeve kod nas u ponudi na moto bike sajtu imaju ntn japan lezajevi i semerinzi koje pakuje rms, takodje imaju i skf ali su skuplji 2000

#11 Laki993

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 290 posts

Posted 08 September 2021 - 19:35

Optima Novi Sad, zovi poruči, mislim da imaju i Koyo za Piaggio.

Послато са LG-H860 помоћу Тапатока

#12 Damjan66

Passion

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,406 posts
  • MestoSkopje
  • VozimBaotian Falcon 50R

Posted 10 September 2021 - 15:20

Koje god stavio opet ce da otidu, to ti je tuning kod piaggio, i na base setupima odu lagere kao dobar dan, zato i niko ne tunira piaggio blokove na visem nivou, uzmes aftermarket blok i resis problem tako svi rade.

#13 vlayco

Stari član

• Moderators
  • 2,649 posts

Posted 10 September 2021 - 15:50

Aj sad da se vratimo u realnost, nece ucestvovati u skuter cup sampionatu da uzima blokove.
Lezajeve je zeznuo kod ugradnje. Ja sam na mom zipu 4 puta menjao lezajeve, kako sam menjao setup ove, uvek sam ih vadio iz blokova da su u top stanju, a koristio od net Japan, Taiwan, kbc Korea itd.
Uvek ih ubacivao sistemom toplo-hladno.
Tako da moze uzeti i najjeftinije, a ako ih ugradi kako treba i otpusti kako treba, trajace.

Sent from my ELS-NX9 using Tapatalk

#14 Damjan66

Passion

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,406 posts
  • MestoSkopje
  • VozimBaotian Falcon 50R

Posted 10 September 2021 - 18:41

Pa to je realnost naravno da nece on ucesttvovati, ali ako oce da mu traju na piaggio bloku sigurno nece hahaha.

#15 Dacha

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 65 posts

Posted 10 September 2021 - 18:49

Sad za koji dan mi ponovo stizu koyo japan, pa cu ih ugraditi ponovo. Mislim da ovaj put ne bi trebalo da bude problema, jer je prosli put bilo cukanja nisu blokovi hteli da se spoje, verovatno je to razlog zasto je lezaj otisao tako brzo.

#16 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,768 posts

Posted 11 September 2021 - 11:25

Ma da, toplo hladno tehnikom i polako bez lupanja velikog.. ako se blokovi ne sklope iz prve, mozes polako simetricno dotezati sarafe i lagano kuckati po bloku i osovini sa nekim drvenim ili bakarnim cekicem. Dakle namotas po pola kruga simetricno pa kuckas, pa ponovo pola kruga pa kuckas.. Na kraju radilica treba da se okrece slobodno, cak malo i da klima kada cimas po osovini, to je znak da su lezajevi u centru i da su otkoceni..

#17 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,752 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 11 September 2021 - 20:47

Takodje preporucujem da se koristi komad mekanog drveta i gumeni cekic ukoliko bude potrebe za kuckanjem po radilici

#18 Dacha

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 65 posts

Posted 12 September 2021 - 02:03

Jel mogu ponovo da upotrebim stari papirni dihtung kada budem sklapao, pazio sam kad sam skidao cilindar da ostane u dobrom stanju. Isto mi se desilo kada sam skidao glavu da su mi se gumice na brezonima malkice ostetile ali nije nista strasno, imam set dihtunga za cilindar (alu i bakreni), ali gumice za glavu ne. Da li bi to moglo da mi predstavlja neki problem?

#19 Dacha

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 65 posts

Posted 12 September 2021 - 02:06

View PostLauda, on 11 September 2021 - 20:47, said:

Takodje preporucujem da se koristi komad mekanog drveta i gumeni cekic ukoliko bude potrebe za kuckanjem po radilici
da, to pod obavezno i sraf na navoju od radilice

#20 Dacha

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 65 posts

Posted 13 September 2021 - 10:45

Stigle su i nove gume Heidenau K80sr
Posted Image
Kakvo iskustvo imate s ovim gumama, koliko se trose, kako drze?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users