Jump to content

Skuter Bolje Vuce Bez Filtera Vazduha

15 replies to this topic

#1 Ivan1995

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 15 posts

Posted 11 September 2021 - 15:58

Pozz. Radi se o masini Orion Apolon 50cc 4t

Pri naglom dodavanju gasa skuter se ugusi. menjao sam filter vazduha, filter goriva, cistio karburator, stelovao smesu na srafu i nista
Kad sam sklonio filter vazduha i kutiju komplet, skuter vuce znatno bolje gotovo da nema te knedle, vratim samo kutiju bez sundjera skuter opet gusi se, skinem kutijju opet vuce dobro. Kako da resim to sta da uradim, jer ne voozi mi se skuter tako bez filtera vazduha ??

#2 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,753 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 11 September 2021 - 20:46

Nije dobro podesen karburator. Bez filtera i airbox-a ima daleko vise vazduha u smesi.
Prekontrolisi prvo svecicu kada vozis sa filterom, ako je crna ili mokra onda je znak da imas previse bogatu smesu.

Filter vazduha takodje mora biti odgovarajuci. Tu je najbolje ganjati original ili zamenski, nisu cene jake.

#3 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 12 September 2021 - 07:23

Pozdrav u temi, kako je ranije radio, da li je karburator neko štelovao ? ili menjao dizne ?

#4 Ivan1995

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 15 posts

Posted 12 September 2021 - 08:38

Nedavno sam pisao na ovu temu i moj problem opisao. Prosle godine mi je neki majstor zamenio karb sa navodima da taj stari nije ispravan (skuter nije hteo da upali), istina sa novim je upali i na leru radio ok, medjutim gusio se na naglo dodavanje gasa. Svasta sam probao cackao i jedino ovako kad sam mu skinuo kutiju on je poceo da vuce kao pre, dakle cak sam i vracao kutiju samo bez sundjera i opet se gusio...

#5 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 12 September 2021 - 09:37

U tom novom je verovatno veća dizna nego što je fabrika predvidela. Raznih 4t agregata ima sa raznim filterima, očigledno da kinez nije to klasifikovao, pa je na vlasniku- majstoru da to podesi..

Dakle probaj prvo glavnu diznu umanjiti i probaj da uroniš iglu u klipiću za jedan podeok, ako je podesiva..

Ako su ti ostale komponente od starog onda možeš prebaciti pa testirati..

#6 Ivan1995

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 15 posts

Posted 12 September 2021 - 10:03

Probao sam sa diznama starog ali nije bilo do toga, jos mi je ostalo da tu iglu spustim ili da probam sa drugim nekim filterom vazduha...

#7 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 12 September 2021 - 12:30

Secam se ja tvoje teme, ima vec godinu dana..

#8 sstorm

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 293 posts
  • MestoN. Sad
  • VozimSenda X-treme

Posted 12 September 2021 - 13:23

Možeš li slikati taj karburator da vidimo koji je, tebi treba bar odgovarajući set glavnih dizni za njega inače teško ćeš uspeti naštelovati da radi kako treba.

#9 Ivan1995

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 15 posts

Posted 12 September 2021 - 14:11

Klasican karburator cvk sa metalnim poklopcem za 4t skuter

#10 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 12 September 2021 - 17:44

.. ali ima atomizer ili iglu drugačiju, neki 4T mozda nosi ove postavke

#11 Laki993

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 290 posts

Posted 12 September 2021 - 18:16

Igle, igle... atomizeri su isti uglavnom. Meni su 2 različite igle rezultovale 15 brojeva razlike u glavnoj dizni, pitanje je koliko koliko različitih igala ima uopšte za te karburatore... Dok ne kupi i ne proba neće ništa uraditi... Jeftinije mu je možda i karb da kupi i da se nada da će doći sa normalnijim postavkama. Ja sam ih prethodnih godina kupio dosta, uglavnom 90% njih je radilo kako treba bez ikakvog podešavanja, samo ga na šrafiću podesiš malo.

Послато са LG-H860 помоћу Тапатока

#12 sstorm

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 293 posts
  • MestoN. Sad
  • VozimSenda X-treme

Posted 12 September 2021 - 18:26

To bi trebalo da je karb za Gy6 50cc 4t mašinu. Tu idu centralne dizne sa m4 navojem. Ima na aliju da se poruči set a ima trenutno i na kp. Original filter vazduha ima isto na kp da se uzme.

#13 Ivan1995

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 15 posts

Posted 12 September 2021 - 20:06

E na starom karburatoru igla je kriva tako da nisam smeo nju da prebacujem na novi. Razmisljam o kupovini kn filtera koji ce dati vise vazduha (sto je i potrebno jer ocigledno da fali vazduha). Druga stvar probao sam poklopac da otvorim i stelujem prsten na igli, kako su mi rekli da spustim tada ce smesa biti siromasnija, medjutim jedan od ona dva srafa nece nikako, preti da se zezne onaj zleb za krstasti srafciger. na kraj krajeva uzeo bi i novi karburator kad bi znao koji koju marku tacno, jer na kp se cene krecu od 2000 dinara do 5000 dinara pa hajde ti resi koji da uzmes. :D

#14 sstorm

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 293 posts
  • MestoN. Sad
  • VozimSenda X-treme

Posted 13 September 2021 - 01:42

Ako ćeš kupovati novi karburator uzmi onaj sa plastičnim poklopcem. Kod njega se igla lako šteluje jer je drugačiji mehanizam osiguravanja. Imao sam i jedan i drugi na skuteru.

#15 Ivan1995

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 15 posts

Posted 13 September 2021 - 18:27

Imacu to u vidu

#16 Ivan1995

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 15 posts

Posted 20 September 2021 - 21:06

Pozz, resio sam problem stavljanjem kn filtera vazduha. Skuter vuce 95% bolje u odnosu na pre...

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users