0
4t Kinez, Ponovo Problem
Started by Ivan1995, Mar 26 2022 06:47 PM
5 replies to this topic
Posted 26 March 2022 - 18:47
Hitno potrebna pomoc, opet ja sa novim problemom
Orion apolon 4t 50cc
Upali (Pali mnogo lakse na kurblu iz prve, na alanser hoce ali posle mnogo verglanja) radi na leru sasvim normalno, cim krenem ili isturiram ugasi se. Ukoliko pustim da duze radi na leru duze mogu da turiram, odnosno ako krenem da ga vozim preci cu najvise 50 m i ugasi se. Kada se ugasi prekine se kao da ostanem bez goriva, na verglanje alansera nista, ali na kurblu odma iz prve.
Skidao sam karburator dizne su ciste, svecica baca varnicu, vakum pumpu kada na vakum crevo povucem, na crevo za gorivo izlazi, sta bi moglo biti problem sta da gledam?
Posted 26 March 2022 - 21:20
Plovak, podesi ga da zatvara tačno u horizontali. A što se tiče paljenja na anlaser može biti bendix, mogu biti kontakti da su korodirali, a možda je i on dotrajao pa slabije vrti.
Послато са LG-H860 помоћу Тапатока
Послато са LG-H860 помоћу Тапатока
Posted 27 March 2022 - 20:35
Otvarao sam karburator detaljno cistio, stekao sam utisak da nema problema, dakle problem se desio naglo samo odjednom, u trenutku kada se gasi skuter kao da dodje do naglog prekida struje ili goriva, dakle nije ono da se gusi pa oce pa nece, presece se u momentu
Posted 28 March 2022 - 09:42
ja bih menjao taj vakumski ventil ispod rezervoara, kao i crevo za vakum
Posted 28 March 2022 - 11:24
Da ali isprobao sam kad povucem vazduh na vakum crevo, na crevo gde je filter goriva ide benzin, danas sam malo testirao sta se desava, kada skuter zatrokira, dakle tad ocigledno nema nikakvog sagorevanja ili nema benzina, kad se skuter povrati malo unormali rad izbije crn dim na auspuh kao da je sagoreo preveliku kolicinu benzina, sad ko bi ga znao... Nisam siguran da li da gledam dovod goriva ili struju i sta bi tu moglo da bude
Posted 28 March 2022 - 17:17
Jos jednu stvar sam zaboravio da napomenem, kad trokira skuter cuje se neki cudan zvuk kao da puca iz auspuha. ponekad kad nece da upali na alanser i kad ga drmam i ujedno verglam kao da dobije upali na sekundu ...
2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users