Jump to content

Gilera Stalker 2006

2 replies to this topic

#1 Wlada kg

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 14 posts

Posted 21 June 2022 - 15:28

Veliki pozdrav svim ljubiteljima ovih kako negde čuh "turpijama na 2 točka". Moj motorić ste imali prilike da vidite u nekim segmetima postova u kojima je moj brat pisao o svom motoru,ali ću se i ja svakako potruditi da prenesem neki svoj utisak za ove 2 godine koliko je u mom vlasništvu. Na žalost nemam slika motora neposredno posle kupovime,da budem iskren nisam ni imao želje da ga slikam jer motor i nije bio u nekom impozantnom stanju(ispostavilo se kao greška,treba uvek slikati)😀
Prevashodna zamisao pre kupovine mi je bila da mi skuter služi za završavanje sitnih poslova i kao spas od gradskih gužvi u saobraćaju. Nikakvo tjuniranje mi nije padalo na pamet osim naravno namere da motor estetski i mehanički vratim u ispravno i pristojno stanje.
Kako to obično biva, ona čuvena,nikad ne reci nikad sad dolazi po svoje. 😉
Na nagovor brata koji je debelo zagazio u ovu priču i krenuo da vija delove na sve četri strane sveta i meni polako ulazi voda u uši....
Ko je čitao njegove postove vezane za plavu Stalker zna nastavak priče....
Kreću radovi na motorima i nabavka svega i svačega x2...
Da ne dosadim sa pisanjem evo par slika trenutnog stanja motora a o ostalom ću pisati u nastavku....Posted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted Image

Sent from my M2101K6G using Tapatalk

#2 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 28 June 2022 - 09:48

Prelep motor..uvek mi se dopadao fabrički izgled skutera, ništa preterano nakinđureno...ali svako ko je iole u tuning priči zna da se Yasuni ne stavlja kao eto tamo neki auspuh-rezona da ide bolje...
Odličan..čekam spisak delova :)

#3 Wlada kg

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 14 posts

Posted 03 July 2022 - 23:16

View PostPita, on 28 June 2022 - 09:48, said:

Prelep motor..uvek mi se dopadao fabrički izgled skutera, ništa preterano nakinđureno...ali svako ko je iole u tuning priči zna da se Yasuni ne stavlja kao eto tamo neki auspuh-rezona da ide bolje...
Odličan..čekam spisak delova :)
Hvala druže!🍻Mogu reći da je i moje gledanje od prilike tako,fabrika,eventualno nešto dodati a ne preterati....
Elem,spoljne izmenene koje sam napravio a ovaj crveni Stalker razlikuju od fabrike su manje više vidljive. Felne su sa Nrg-a Mc4 kao i čizmice na štapovima koje nose kočione čeljusti, da bi se uklopio veći disk koji dolazi sa felnom. Mogu reći da motor dosta bolje koči kao i to da je sa felnama od 13" dosta stabilniji. Ovde mi se javio problem o kom ću posebno pisati. Ukratko,pinjon na ovoj felni vrti sajlu u kontra smeru od fabričkog i ne radi mi kolometar sat....
Dekla bloka je takodje sa Piaggio skutera novije generacije,glavni razlog je bio hladjenje prenosa jer je fabrička dekla na Stalkeru koji je manje više zamišljen kao neki off road skuter aman pa hermetički zatvorena i nema daška strujanja vazduha dok sa ovom vazduh lepo cirkuliše kroz prenos.
Zadnji spoljni dodatak je bio kofer, nije baš da mi se dopada njegov izgled na motoru ali je njegova uloga u svakodnevnom životu neprocenjiva,po potrebi se lako skida mada to retko radim,uglavnom je uvek tu na skuteru ...

E sad što se tiče samog agregata napisaću šta je sve promenjeno a ako nešto zaboravim ili omašim dimenziju ne zamerite ispraviću....😃

Kit Malossi Sport 70cc
Malosi MHR radilica sa punim polutkama (prvobtino je na fabričkoj bila stavljena Jasil ojačana klipnjača ali je radilica prolupala u ležaju do variomata)
Malosi Multivar 2000 sa Malossi rolnicama od 7,2gr
Malossi bela centralna
Fabričko kvačilo je ostalo ali stavljena linearna zadnja remenica.
Malossi sekundarni prenosa sa produženjem od 20%
Original Piaggio prenosni remen
Auspuh Yasuni R
Karburator Dellorto 17,5 glavna dizna 82 ler dizna 32Posted Image

Sent from my M2101K6G using Tapatalk

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users