Jump to content

Novi zakon

115 replies to this topic

#21 Megasp

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 247 posts

Posted 15 March 2011 - 13:33

Lepo receno kazu /lazu.Meni je po starom registrovan za 2 osobe.Ja cu mozda registrovati u septembru

#22 Alexandar :D

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 738 posts
  • MestoPancevo
  • VozimV-Max 1200ccm

Posted 15 March 2011 - 19:08

a kako ti je pre toga bio registrovan motor ? Na 1 ili 2 osobe ? Konkretno mislim pre odjave i prevoda motora na sebe...

#23 Menadzer 91

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 28 posts

Posted 15 March 2011 - 19:17

Motor od kad je kupljen u veranu je bio reg. na 1, znachi bio i ostao na 1 reg :/ Ma .. i prethodni mi je bio na 1. registrovan a uvek nas je bilo dvoje,pa kad me uhvate na*ebem jer naduvam a to na koliko je reg. mi josh nikada nisu gledali i pisali,lazem,jesu jednom kad sam se slupao u kola. Bash mi danas stiglo kolika je shteta na motoru 400e a motor dok je bio ispravan je vredeo 150 pa su proglasili totalku (osiguranje)

#24 Alexandar :D

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 738 posts
  • MestoPancevo
  • VozimV-Max 1200ccm

Posted 15 March 2011 - 19:44

aha,pa dobro pitam te zato sto ja moj jos nisam preregistrovao,odnosno ni necu iz razloga sto nema potrebe jos... Izasao mi je prethodni gazda u susret i rekao da ne mora da cemo to srediti kad bude moralo *zakonski* . A do tad da teram na njegovo ime da ne bi bacao jos pare,a inace je moj motor reg na 2 osobe,znaci trebalo bi samo da mi prebace isto na 2 ali na moje ime http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/0zbunjen.gif

#25 Menadzer 91

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 28 posts

Posted 16 March 2011 - 15:43

Stigle table za skuter, malo su mnogo gej-zute boje (privremene dok se ne naprave oridjidji), vece dimenzije pa ne leze u stari ram pa je radila izolir traka oko branika da ne otpadne ;) E sad dobio sam i neku nalepnicu,kada su u pitanju kola lepe se na shoferku sa unutrashnje table,a za motor nisu znali gde da je zalepim (mala nalepnica,kao mini tablica). Na kraju cu je na chelo zalepiti i letimo,uglavnom nisam je nigde zalepio nego je drzim u dzepu,ako neko zna gde se lepi neka podeli znanje :)

#26 Dizel Stimer

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 56 posts
  • MestoSr. Mitrovica
  • VozimNema

Posted 16 March 2011 - 17:00

Ne znam kako su zamislili to sa nalepnicama za motore, na autima ajd u redu lepi se sa unutrasnje strane soferke a kako ce ta nalepnica izgledati na motoru koji nekad pokisne pa stoji na suncu, hocu da kazem da su izlozene vremenskim uticajima a moraju stajati godinu dana.Ne verujem da su toliko kvalitetne i da nece izbledeti.A sto se tice lepljenja verovatno negde napred a gde nemam pojma.Trebalo bi biti neko zakonski odredjeno mesto ali kod nas je mnogo toga nedoreceno...

#27 Menadzer 91

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 28 posts

Posted 16 March 2011 - 17:46

Neshto sam nachuo ali to nije provereno, navodno u nemachkoj (lol) se lepi na ram motora,znachi negde gde sunce i voda ne zalaze. Hmmm,samo gde a da se moze prochitati,posle danasnje voznje sam jedva prepoznao skuter koliko je bio prljav,stvarno ne znam,mozda ispod sedishta u "gepeku" ili kako se to vec zove,jedino tu moze da istraje godinu dana..

#28 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 16 March 2011 - 18:06

al nie to cilj,cilj je da bude na vidnom mestu,da saobracajac moze u prolazu da vidi dal ti je registrovan motor ili nije...bar sam ja tako shvatio...a on ako te zaustavi i tera da otvoris sediste,pa sto ti jednostavno nebi trazio saobracajnu :)

#29 perlx*

CCEB

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,294 posts

Posted 16 March 2011 - 18:34

Po zakonu nalepnicu treba nalepiti na vizir ili u blizini prednjih sredstava za osvetljavanje, u koliko se nalepnica osteti (ogrebe/izbledi/okrnji....) to se prijavljuje i vade se nova saobracajna, tablica i nalepnica. Genijalno, zar ne ?

#30 ZlajoX

Grunf u najavi

• Members
  • PipPipPip
  • 376 posts
  • MestoSremska Mitrovica
  • VozimSuzuki DR600 DJEBEL

Posted 16 March 2011 - 18:39

Ma extra genijalno nema sta, a jesu mislili da motor treba nekad i da se opere a kad su toliko pametni sto nisu napravili ko u eu. da ga mozemo regovati i na 6 meseci npr.

#31 Menadzer 91

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 28 posts

Posted 16 March 2011 - 18:39

HAHAHAHAHAHAHAH!!! Ako su oni normalni svaka im dala,ako je vec tako ima da je zalepim za unutrashnje strane far-a,ili na masku pa josh preko nje neshto providno kako bih sprechio da otpadne ili se izgrebe a i da im ne bi dao vishe ni dinara! Lopovi pa to ti je .. A i table su im kao vetrobrani na vespama

#32 PihTiJA

Specijalni član

• Members
  • PipPipPip
  • 201 posts
  • MestoBeograd

Posted 16 March 2011 - 19:00

View Postperlx*, on 16 March 2011 - 18:34, said:

Po zakonu nalepnicu treba nalepiti na vizir ili u blizini prednjih sredstava za osvetljavanje, u koliko se nalepnica osteti (ogrebe/izbledi/okrnji....) to se prijavljuje i vade se nova saobracajna, tablica i nalepnica. Genijalno, zar ne ?
Ja sam sokiran.

#33 noxy

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 132 posts

Posted 16 March 2011 - 20:55

sta se cimate oko tih registracija kad jos uvek se nista ne zna....i menadzer debilno je otvarati far za lepljenje nalepnice, otvorices ga nekoliko puta i mozes da ga bacis...i uz sve to neverovatno se tesko otvara...

#34 Menadzer 91

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 28 posts

Posted 16 March 2011 - 21:02

View Postnoxy, on 16 March 2011 - 20:55, said:

sta se cimate oko tih registracija kad jos uvek se nista ne zna....i menadzer debilno je otvarati far za lepljenje nalepnice, otvorices ga nekoliko puta i mozes da ga bacis...i uz sve to neverovatno se tesko otvara...
Chekaj, jesi prochitao shta je pre pisano ili si samo uskochio. Dobio sam tu j*nu markicu i ne znam gde da je zalepim, zato i pitam ako neko zna mozda .. A chujem ako se zezne ta slichica morace se ponovo reg. i sve,meni se stvarno ne d*ka vishe sa njima niti cheka u redovima :/ Niti placa tim lopovima .. a to za far si u pravu,negde je moram turiti ..

#35 Boza

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,532 posts
  • MestoSopot
  • VozimKeeway Fact

Posted 16 March 2011 - 21:15

View PostMilos96, on 16 March 2011 - 18:06, said:

al nie to cilj,cilj je da bude na vidnom mestu,da saobracajac moze u prolazu da vidi dal ti je registrovan motor ili nije...bar sam ja tako shvatio...a on ako te zaustavi i tera da otvoris sediste,pa sto ti jednostavno nebi trazio saobracajnu :)
Ne shvatas Milose, primarni cilj je da uzmu pare... E, a sekundarni cilj je da on moze da vidi dal je registrovan a da ti ne uzima saobracajnu... ;) ... To je glupost jer ne razumem kako ce on da vidi ako se vozilo krece, to moze samo na semaforu, ili kad te zaustavi, ali to je onda paradoksalno zato sto mora da ti pogleda vozacku, tj. PSP u nasem slucaju... A kad vec vadis vozacku, izvadices i saobracajnu... http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/1lol.gif

#36 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 16 March 2011 - 21:23

ma sve ja to shvatam...ali ja kazem da bi u teoriji to trebala da bude glavna namena,praksa je nesto drugo http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/1lol.gif

a za ovo drugo...jbmliga...mozda jednostavno ako ti istekne registracija skreces paznju,mozda prodje saobracajac pored tvog parkiranog motora,i vidi da ti istekla registracija itd...ma glupost bre...

#37 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade
  • VozimKymco People S50 2T, Peugeot Elyseo 2T 70cc. Malaguti Madison S250

Posted 16 March 2011 - 21:25

View PostBoza, on 16 March 2011 - 21:15, said:

Ne shvatas Milose, primarni cilj je da uzmu pare... E, a sekundarni cilj je da on moze da vidi dal je registrovan a da ti ne uzima saobracajnu... :) ... To je glupost jer ne razumem kako ce on da vidi ako se vozilo krece, to moze samo na semaforu, ili kad te zaustavi, ali to je onda paradoksalno zato sto mora da ti pogleda vozacku, tj. PSP u nasem slucaju... A kad vec vadis vozacku, izvadices i saobracajnu... http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/1lol.gif

Po pravilu treba da se lepi na vizir, koji nemaš, te je onda nosi zajedno sa saobraćajnom i gotovo. Ionako su extra lošeg kvaliteta i štampa se skida što od atmosferalija što od sunca, Jeste da ako se ošteti treba da kupiš novu tablicu i nalepnicu, ovako je nosiš u dzepu, znači imaš je, nisi je nalepio jer nemaš vizir!

#38 Boza

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,532 posts
  • MestoSopot
  • VozimKeeway Fact

Posted 16 March 2011 - 21:36

Ne znam da li ste videli foru na koju se nalepnica vadi iz papira u koji je spakovana... Znaci ona je zalepljena izmedju dva papira koji su veci od nje i na kraju su razdvojeni, tako da uzmes ta dva kraja i povuces i STA ONDA??? SJEBO SI JE, jer se ona ne odlepljuje tako nego na neki drugi nacin... I onda moras ponovo u MUP da je izvadis, ali to je cini mi se skuplje jer je po ubrzanom postupku... http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/1lol.gif

#39 Menadzer 91

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 28 posts

Posted 16 March 2011 - 21:46

View PostBoza, on 16 March 2011 - 21:36, said:

Ne znam da li ste videli foru na koju se nalepnica vadi iz papira u koji je spakovana... Znaci ona je zalepljena izmedju dva papira koji su veci od nje i na kraju su razdvojeni, tako da uzmes ta dva kraja i povuces i STA ONDA??? SJEBO SI JE, jer se ona ne odlepljuje tako nego na neki drugi nacin... I onda moras ponovo u MUP da je izvadis, ali to je cini mi se skuplje jer je po ubrzanom postupku... http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/1lol.gif
Imam je ja pa cu slikati i obeleziti gde se vuche,ima crni jezichak za koju je odlepljujesh,ako je odlepish ovako mozesh je baciti (imam osecaj da su namerno takvu napravili kako bi je vishe puta placali).

#40 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 16 March 2011 - 21:49

http://www.rts.rs/pa...0%90%D0%A2.html

Ovde ima objasnjeno kako se lepe kod automobila...verovatno je i kod skutera na istu foru...

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users