Jump to content

Aprilia Sr 50 Lc

137 replies to this topic

#81 Miki82

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 321 posts
  • MestoZajecar
  • VozimSachs sx1

Posted 21 May 2023 - 08:00

Ja ako dobro vidim radilica ima i deblji deo,da ne treba tu da stoji kalota,a da iza ide neki odstojnik,caura.Nije celom duzinom ista debljina? Ili se to meni cini na slici

#82 zKne

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 103 posts

Posted 21 May 2023 - 09:17

Ne cini ti se,ima i deblji deo.To i jeste problem na taj deblji deo osovine do samog semeringa ide zubčanik uljne pumpe pa odstojnik-caura i onda nema mesta za kalotu ,nego kalota dodje na tanji deo osovine i proklizava.

#83 Miki82

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 321 posts
  • MestoZajecar
  • VozimSachs sx1

Posted 21 May 2023 - 09:56

A da smanjis cauru,skratis za toliko da uhvati kalota? Ne znam koliko joj fali da uhvati.

#84 Miki82

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 321 posts
  • MestoZajecar
  • VozimSachs sx1

Posted 21 May 2023 - 10:03

Ti ako vidim dobro treba da dodas vecu cauru ili sajdmnu neku da kalota uhvati deblji deo. Ima dva zadebljanja,jedan za zupcanik pumpe i drugi za kalotu? Tebi kalota ne dohvata deblji deo ispred ako ja to vidim dobro.

#85 zKne

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 103 posts

Posted 21 May 2023 - 19:00

Ne mogu da stavljam deblju ili tanju cauru ide ova originalna Malossijeva s multivarom.Stavljanjem deblje il tanje caure sve se pomera pa variator ne stoji ravno naspram polutki i bolcna variatora ide napolje,unutra pa se ne moze ventilvar nabaciti i zašrafiti na osovinu.

#86 rade007

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,456 posts

Posted 21 May 2023 - 21:13

Navariš još jedan zupcanik mikroremena za kalotu,samo ju potokariš na mjeru odstojnika,onda će ti lovit zube.

Iako to nema veze,polini nema zube uopće pa sve drži.

#87 zKne

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 103 posts

Posted 25 May 2023 - 19:50

Rade u pravu si,kad se ventilvar stegne bolcna sve to pritisne i zupci na osovini nisu toliko ni bitni,kalota se okrece zajedno sa variomatom.

#88 zKne

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 103 posts

Posted 25 May 2023 - 20:04

E sad prebacio sam termodavac sa serijske glave cilindra na glavu Dr-a,ne znam kako da pratim temperaturu bez displeja na km satu.?I da li mora full sintetika za mesavinu.Imam litru Ipone polusintetike.?

#89 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 25 May 2023 - 21:16

Može polusintetika opušteno

#90 zKne

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 103 posts

Posted 21 June 2023 - 20:24

Pozdrav.Evo da se javim posle nekog vremena.Skuter-cilindar je još u fazi razrade prešao sam oko 230km.Karb je ostao serijski Dellorto 17.5.Pocetna glavna dizna mi je bila 82 i to je bilo ok dok je bilo hladnije vreme,kad je otoplilo nalevao mi je crkle su mi 2 nove svecice pa sam se spustio na 78 glavnu,ler dizna ostala 32,igla A 22 prsten na sredini,od tad predjeno oko 150 km bez problema.Izvadjena lulica iz airboxa.Skuter vuce kao lud nisam mogao da odolim posle 200 predjeni km stisnuo sam ga do kraja 93 km h gps-a sam imao,kontam ni ne mogu vise s Bullet auspuhom.Svecicu jos nisam gledao jel ga jos razradjujem,rolnice su 7.2 gr sto su dosle uz multivar,centralna ljubicasta,skuter lepo radi bez trokiranja i vuce kao lud.

#91 zKne

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 103 posts

Posted 21 June 2023 - 20:29

U medjuvremenu nabavljen km sat i Yasuni c-16,moram ga ispolirati i preci plinom po varovima da dobije plavkastu boju i onda bezbojni lak otporan na visoke temp,ako neko neki kvalitetan preporucuje?

#92 zKne

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 103 posts

Posted 21 June 2023 - 20:32

Evo i slike.

Attached Files

#93 sstorm

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 293 posts
  • MestoN. Sad
  • VozimSenda X-treme

Posted 21 June 2023 - 20:37

Sad samo lagano sa razradom. Jeste teško iskontrolisati se, sto puta mi dođe da zavrnem gas do kraja, ali najbolje je ništa ne forsirati da bi imao zdravu mašinu na kraju.

#94 zKne

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 103 posts

Posted 21 June 2023 - 20:40

E sad da li se moraju proširivati kanali na cilindru kad se nabaci C16,posto on trazi vise okretaje koje Dr evo ne moze da isporuci.?Da li treba veci karb od 17.5 i vece dizne,98 mi je najveca u paketu.Ako treba i neka oštrija igla da se kupi i ler dizna veca od 32.?

#95 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 21 June 2023 - 23:42

Da C16 je za 10k obrtaja, DR Evo je malo podignut u izduvu, bolji od malossi sport-a ali nesto nize pozicioniran od 10k, treba da imamo negde analizu cilindra.. Što se tiče kopanja, svi kanali moraju biti u sprezi, ako samo izduvni kreneš da otvaraš može da se uništi, tako da dobro prouči šta i kako ako misliš da napadaš kanale..

Veći karburator i filter, kao i dizne i usisna lulica , donose nešto više snage, recimo da 19 radi bolje posao, a mogao bi i 24 da sedne, mada to sve treba pod konac podesiti da ne bi razbacivao gorivo, i ovako troše jer su veći, a tek ako nisu utegnuti...

Motip za izduvne grane do 500C sam ja nekad koristio, mora postepeno da se greje, da bi se zapekao, i posle je ok ajd manje više tu na izlazu iz cilindra ume da izgori, dok ostalo bude ok, malo se karamelira boja i tako ostane...

#96 zKne

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 103 posts

Posted 07 July 2023 - 20:04

Evo i jedna slika top speed-a sa danasnje voznje,skuter još nije ustelovan,mozda i dotaknem 100 gps.

Attached Files

#97 zKne

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 103 posts

Posted 07 July 2023 - 20:08

Ako neko ima neki predlog koje sijalice da stavim u far,osvetljenje mi je malo reći loše i dugo i kratko svetlo.Ne vidim 2 metra ispred sebe.

#98 zKne

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 103 posts

Posted 07 July 2023 - 20:10

Evo sijalice koje su trenutno u faru.Jako lose rade.Kontam posle neke led nabaciti.

Attached Files

#99 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 08 July 2023 - 07:15

Možda nije do sijalica, možda je loše ogledalo ili fokus..

Led se uglavnom nije proslavio, mnogo rasipa jer slabo ima modela kojima je baš COB modul na mesto gde je fokus fara za vlakno

#100 zKne

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 103 posts

Posted 12 July 2023 - 21:01

Rešeno i osvetljenje,problem je bio sto je neko naknadno dodao poziciona svetla koja nisu mogla da se iskljuce i vukla su struju ne davajuci je dovoljno glavnim svetlima.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users