Jump to content

Motowell Magnet Sport Rs 2010

3 replies to this topic

#1 Bolence13

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 8 posts

Posted 24 March 2023 - 19:26

View PostBolence13, on 24 March 2023 - 19:26, said:

Dobro vece svima. Iskreno ne znam da li sam promasio podforum ali valjda nisam, ako jesam nek ga neko pomeri :) .

Skuter koristim vec 5-6god i nisam nikada menjao akomulator te ove zime sam morao. SAm sam punio onu kiselinu , zavrsio izmerio akomulator sve top 12.80 V.

Stavio na skucu i imam sledeci problem. Video ( https://streamable.com/vp57xt ) * nisam mogao da stavim video na sajt, max je 10MB nadam se da to nije problem. Kada kliknem i aktiviram stop svetlo gubi struju, gubi i stalnu struju *svetla duga kratka* , a i kad tipa povucem zmigavac isto gubi struju u sekundi, takodje sirenu kad pipnem gubi struju isto... bukvalno sve ... Eto nemam pojma kaze cale da uzmem WD-40 i malo po onim srafovima kod akomulatora dole.. Ako je neko imao slicnu situaciju eto... Hvala
Sad sam otkrio kako da ga upalim uvek na anlaser, ali opet hoću da rešim ovaj problsm skroz.. prvo stisnem kocnjcu i anlaser tek onda dajem kontakt.. i upali uvek
svima :) !

Edited by Bolence13, 24 March 2023 - 19:54.

#2 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 24 March 2023 - 22:14

Skini klemnu pa napuni akumulator na kućnom punjaču.. Kada naspeš tu kiselinu onda akumulator treba malo da odstoji i treba da se napuni, jer je tada tek 30-40% napunjen, to je tih 12.8V, dakle kada je pun trebao bi imati 13.4-13.6V.. Svakako kada vraćaš nazad klemne posle punjenja obrati pažnju da budu čiste i da šrafove lepo dotegneš.. Ako se sve što pišeš i dalje bude javljalo, onda je problem u akumulatoru..

Dakle manifest je da potrošači ne mogu da povuku struju.. Od većih su ti stop svetlo i alanser.. Isto se dešava i kada je loš spoj, i kada je prazan akumulator i kada je neispravan akumulator..

#3 Bolence13

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 8 posts

Posted 25 March 2023 - 07:16

Rečeno mi je kada ga stavim da se vozim 40 min kako bih ga anlaser dopunio te da ga upalim na kurblu prvi put. Sve sam ispostovo .. isti problem sam imao i na starom akomulatoru kada je bio ok

#4 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 25 March 2023 - 19:23

Ne puni alanser, već generator.. a njegov napon punjenja reguliše regler.. Možda ti je on crkao pa ne puni... to bi mogao da premeriš ili da odneseš kod nekog da premeri..

Džaba se vozaš i dva dana, ako je recimo regler neispravan.. ili namotaji u generatoru..

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users