Jump to content

Karburator svecica-podesavanje,potrosnja

84 replies to this topic

#21 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 21 April 2011 - 09:28

ovo na slici je obrnuto, prema filteru maleni šraf određuje smešu, odsnosno otvara i zatvara kanal za ekstra vazduh, tu podešavaš najviše otklon ručice do 1/4 gasa, a utiče i na ukupnu smešu, pa to neki nazivaju fino podešavanje...

u sredini ti je šraf koji je graničnik za klipić i tu prosto zadaješ početni položaj klipiću odnosno visinu ler gasa...

#22 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade
  • VozimKymco People S50 2T, Peugeot Elyseo 2T 70cc. Malaguti Madison S250

Posted 21 April 2011 - 09:57

Baš kao što Mario kaže, srednji šraf podiže klip ili fiber, i odredjuje visinu ler gasa, a ovaj sa strane, obično prema otvoru vazduha, podešava odnos vazduha i goriva. Naravno, treba podesiti i glavnu diznu prema filteru, obično sa serijskim airboxom bez prepravke odgovara za treka dizna 68, bar je tako bilo kod Icateneja, kod Gorana smo trazili 72, radio je i sa 70. Glavna razlika izmedju maxx-a i ex-a je u duzini prirubnice, kod maxx-a je ona surla, kod Ex-a ona kraća

#23 Megasp

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 247 posts

Posted 21 April 2011 - 10:26

Hvala momci.Jasno do filtera za vazduh za smesu,ler na sredini.Znaci valjalo bi probati sa diznama u rasponu od 66-72.Da moj je serijski bez prepravki

#24 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 22 April 2011 - 08:47

U, jbt., Megasp, pa kakva ti je to potrosnja? Jel` to ruski squt? Nemoguca je tolika potrosnja ,a da ne ostavi traga na motoru u vidu prebogate smese (na svecici), mascenja filtera, mascenja auspuha, curenja i tome slicno???

#25 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade

Posted 22 April 2011 - 09:15

Kod Dekija je brdovito i logično da više troši, Pežo trenutno na 100km troši od 5-8l, zavisno od grča u zglobu

#26 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 22 April 2011 - 09:53

A, taj PEZO, jel` i to rusko vozilo, k`o Moskvic, Volga, Lada...A, ti Bleki treba da pijes nesto za opustanje misica, mnogo ti je jak taj grc...(hehehe)

#27 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade

Posted 22 April 2011 - 14:35

Neceš mi verovati ali JA na Pugu nisam prešao ni 5km! Sad je na privremenom radu kod Djepeta, koji jadan čeka na svoj Liberty i polako obilazi banke za kredit kako bi napojio Alu. Čim je popustio grč u zlobu javio se na osmehu, jer je konačno pao na normalnu potrošnju.

#28 Megasp

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 247 posts

Posted 25 April 2011 - 15:31

Ma da trosi do 5 to mi je ok,preko je mnogo.Nego probao sam malo i ne znam da li me beje el saug,nekad sam od sebe dize obrtaje pa spusta i opet dize a masina zagrejana.Bleki izgleda da je ipak kako sam ja obelezio na slici,jer sa srafom do filtera za vazduh podize se ler gas a onaj na sredini ne podize ga-ili ja nesto lose radim?,ali nece pomalo nego kao sto ti rece odvrnem malo on nista i sacekas i onda krene,odvrci odvrci i samo krene odjednom ,tanka linija bas.A srednji sraf je izgleda za mesavinu.E sad probao sam po uputstvu ali je bela svecica tako.Nije skroz ali vuce na sivo.Zavrcem pomalo srednji sraf i dobija tamniju boju.Sta je najgore ,kada je losa smesa ide kao blesav ubrzava ludilo,skoro ko zoksi :D .Ali cm vracas na tamnije on je malol losiji.Nego mozda se teze podesava sa ovom diznom.Videcu sutra da nabavim diznu 68 kao sto si rekao pa da probam sa njom(predpostavljam sa drugom diznom se opet steluje),jbg nikako da dobijem tu braon boju a isao sam malko pa ga provozam,i opet malo pa provozam,ceo dan danas jer se ne radi.Igla mi je na 3 zarezu-da li nju da mrdam?Nekako je ili siva ili crna.Probacu jos malo kasnije.Znaci sutra dizna 68 i trebalo bi da je bolje?Usput koliko kosta dizna da me ne oderu za nju? http://svet-skutera....tyle_emoticons/default/smile.png

#29 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade

Posted 25 April 2011 - 20:58

Proveri ga na falš vazduh, srednji šraf, u predelu fibera, podiže ili spušta klip i odredjuje ler gas. Mali šraf sa strane utiče na vazduh. Ako ne reaguje, nešto nije u redu. Odvrtanjem srednjeg šrafa spuštaš klip i smanjuješ ler gas, zavrtanjem podižeš. Odvrtanjem malog šrafa sa strane podešavaš vazduh, i dodaješ vazduh kad ga odvrćeš a smanjuješ kad ga zavrćeš. Proveri da ti nije pretegnuta sajla i da ona drži klip visoko te ne reaguje na srednji šraf

#30 Megasp

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 247 posts

Posted 25 April 2011 - 21:35

Mislim da jeste do sajle.Uf videcu sutra ,jbg sutra se radi na poslu.Poslace mi miroslav91 ima diznu 68,pa mozda bolje dok dodje dizna da je zamenim,mozda bude bolje.Znaci ipak kako si rekao - ok.Znaci da popustim sajlu i probam opet!?Ne znam kako da ga proverim na fals vazduh?Probacu bleki nesto,jbg kad sam kenuo.Nego bunilo me sto kada odvrnem vazduh on podize obrtaje na leru,zato sam i pomislio da je on za ler,ali vidis skroz sam zaboravio sajlu da je malo nategnuta.Koliko da olabavim sajlu,pre stelovanja i posle mogu opet da je vratim kako je bila ili malo slabije.Skoro je dotegnuta jer mi se malo olabavila rucica od gasa.Ja sam malo odvrnuo oba i malo je tamnija,bolje i to nego da je bela ko smrt http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/1jee1.gif .Ali kada je bela ide kao zmaj da ga ne obuzdas,he he.Uf danas mi naglo zakoci auto ispred mene i ja na obe kocnice i poceh da klizam ka njemu i pritiskam i pustam kocnice nekoliko puta ,te se malo usporih(noga podignuta da se odbijem od auto ako se zakucam)vidim nema nikoga u susret i na 401cm od auta dam pun gas pa ga izvukoh i odoh dalje.Bio sam besan na coveka u kolima,ali ne znam ni sam sto se nisam vratio(mada je i on vec otisao-centar)a i ja sam ga malo testirao przio,brzo sam mu prisao.I sve se desilo u roku od 2-3 sec.drugi put ove godine slicno mi se desava ,mada sam prvi put bas lagano vozikao ali isao nizbrdo i opet prolizao.Videcu nesto ovih dana da sredim kad stignem.Hebena sajla...

#31 Megasp

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 247 posts

Posted 04 May 2011 - 10:33

Danas cu da menjam diznu.Poslao mi miroslav91 sa foruma diznu 68,a u medjuvremenu sam nasao jos jednu diznu 68 i kada ih gledas vidno se razlikuju rupe,za neverovati.Stavicu ovu malo siru sto je miroslav poslao.

#32 Megasp

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 247 posts

Posted 04 May 2011 - 20:59

Evo probao sam danas sa drugom diznom stavio sam 68 i vratim sve .Upali se i na leru ok,kada dam gas nece pa nece.Dam gas on se gusi ne moze da ide,nesto jedva ko prebijena macka,a samo kada ga secnem on primi dobro i ugusi se i nece dalje.Znam da treba novo stelovanje,ja ga namestim ali koliko god dodavao ili oduzimao vazduha jednostavno je isto.Sraf za smesu do filtera zavije do kraja pa odvijem do kraja isto se ponasa nema nikakve razlike.E sad mi pade napamet da iglu nisam menjao ali ona je na 3 zarezu na sredini.Skinem airbox skroz upalim ga vrti do besvesti kao lud urla prima gas nenormalno.Zapusim malo rukom on se smiri i radi super prima gas i se.Aj opet da ga vratim ali ne stavljam osigurac nego samo pribijem i isto se desava.Znaci fali mu vazduha.Bem li ga imam neki sundjer od maticne ploce koji je slican filteru za vazduh,skrojim caskom filter stavim ga i isto se desava.Ne znam sta da radim vise vratim moju diznu,koja je 62,5 i skuter ide super mozda cak i malo bolje,malo sam stelovao karb,pa mi je malo bila bela,pa sam malo pomalo zavrtao sraf za smesu ovaj do filtera za vazduh i jbg mracno je ali mislim da je braon,malo bledo braon ali braon.E najludje je to sto kad mu je losa smesa ide najbolje.Sto li me zeza sa diznom 68?Sada mi radi ok i sa ovom mojom nego me zanima?Neki predlog?Inace probacu sa normalnom voznjom bez divljanja lagano opusteno,prdjem 10 km pa naspem pun i izmerim.Lakse 10 km i dopuniti i pomnoziti sa 10 nego svaki pt prelaziti 100km

#33 Megasp

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 247 posts

Posted 05 May 2011 - 19:42

Vratio sam moju 62,5 kao sto sam rekao i malo stelovao karb prvo je bila ovakva svecica Posted Image mnogo crna zar ne ,previse goriva znaci.Jos malo stelovanja i izgledfa ovako Posted Imagebraonkasto ali malo siromasno,jos malo stele i dobijem ovakvu kada sam isao pun gas i malo na vrhu uzbrdo oko 1km Posted ImagePosted Image ovo se trazi? :D a ovakva je Posted Image kada sam se vracao nizbrdo oko 1km skoro bez gasa i ne zagrejan,tamna dosta ali bitno da kada radi onda je ok.Da li da malo popustim ler ili da ostavim ovako kako jeste.Mozda je najbolje da nista ne diram jer bas lepo povlaci recimo kada idem 40-50 na vrhu gasa i odvrnem lepo ubrzava da ne kazem cimne i puni super.Videcu potrosnju da izmerim.Jesam li prosao? :D http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/1lol.gif

#34 zoksi

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 861 posts
  • MestoNis

Posted 05 May 2011 - 21:08

:D ne diraj nista http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/1lol.gif

#35 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade

Posted 05 May 2011 - 22:58

Odlicno Sine! na leru neka te ne brine, jer sa rezonantnim spuhom slabije sagoreva i to je to, bolje da je crna nego bela http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/smile.png, a ovo na punom gasu skolski primer. Ubo' si ga za peticu
:D

#36 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 07 May 2011 - 13:46

Ova predzadnja je stvarno ODLICNA... ne pipaj i ne eksperimentisi vise nista!!! http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/3gaa.gif

#37 Megasp

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 247 posts

Posted 09 May 2011 - 12:17

Hvala momci.A opet nista bez vas,hvala svima na savetima koji su dosta pomogli.To sam i ja mislio da nista ne diram.Ovo je sa mojom diznom 62,5 i prima gas dobro i vuce dobro.Nista ja tu ne bi diro :D .Kada je hladan kada ga ceo dan ne palim,kresne kao mina i razvrti mnogo brzo se okrece tocak da bi mogao sam i da se krece(skuter)ali to je nekih 20-30 sec tad se zagreje i samo se umiri i sve ok.To mi i odgovara brzo se zagreje za radnu i posle miran.Jos jednom hvala momci :D

Malopre sam se provozao i povlaci uuu bruka,kida kako ide.Na 20km predjenih odem na pumpu i potrosio 1,4L sto mu dodje 7L na 100 km.To je mereno jednom na 20 km iskljucivo gradske voznje.Testiracu ga jos koji put mada mislim da mu je srednja vrednost oko 6l po gradu

Predpostavljam da trosi malo vise ako ima tog fals vazduha a ne znam kako da ga proverim.Ma kada je bio fabrika trosio je 4,5-5l sa trekom nisam bas najbolje merio mislim daje 5-5,5 l i ako bude 6 nije strasno.Ako meni trosi 6 onda ce nekom sa 60-70kg da trosi litar manje

#38 Megasp

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 247 posts

Posted 11 May 2011 - 15:58

E pitanje da li fals vazduh utice na losije preformanse ili samo na potrosnju.Meni su preformanse sada odlicne izvukao sam max iz njega cini mi se.Ubrzava,vuce dobro a i krajnja je 85 tako da je to to.Ma nek trosi ka ide http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/1jee1.gif

#39 Miroslav'91

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 530 posts
  • MestoAleksandrovac-Bg
  • VozimSprint Exactly

Posted 11 May 2011 - 18:14

Utise i na performanse, jer daje vise vazduha, pa malo remeti smesu. Bolje sredi to sto pre

#40 Megasp

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 247 posts

Posted 12 May 2011 - 13:27

Ali meni preformanse nikad bolje.

4 user(s) are reading this topic

0 members, 4 guests, 0 anonymous users